Банани в шоколаді - цікавий і симпатичний десерт, що зовні нагадує морозиво ескімо. Банани і шоколад відмінно поєднуються один з одним. Якщо доповнити цей безпрограшний тандем горіхами. печивом і іншою смакотою, вийде фантастична солодка страва, яка принесе задоволення і дорослим, і дітям. Як приготувати смачний десерт у вигляді бананів в шоколаді, читайте в рецепті.
Банани вимийте, просушіть, зріжте кінчики і очистіть плоди від шкірки. Очищені банани розріжте поперек навпіл.
З боку розрізу вставте в половинки палички для морозива.
Підготовлені банани викладіть на застелений пергаментом деко і відправте на ніч в морозильник. Вони повинні повністю заморозитися.
На наступний день розтопіть краплі або шматочки темного і молочного шоколаду на водяній бані (ємність з шоколадом не повинна торкатися дном води). Додайте розтоплене кокосове масло і мышайте, поки суміш не стане гладкою і однорідною. Після цього вимкніть вогонь і зніміть шоколад з плити.
Розтоплений шоколад перелийте у високу склянку. Висота повинна бути достатньою, щоб всередину повністю помістилася половинка банана.
Застеліть робочу зону харчовою плівкою. Занурюйте заморожені банани в стакан з шоколадом, щоб вони повністю покрилися глазур'ю. Потім виймайте і над харчовою плівкою посипайте будь-яким декором. Ми пропонуємо використовувати цукрове посипання, кокосову стружку, подрібнені горіхи і печиво. Посипайте швидко, поки шоколад не застиг.
Дуже смачними виходять банани в шоколаді, присипані солоним арахісом. Контраст солодкого і солоного дає просто неймовірний смак!
Шоколадне печиво на бананах виглядає цікаво і приємно хрумтить на зубах.
Кокосова стружка надає десерту фантастичний аромат і відмінно поєднується з шоколадом. Готові банани в шоколаді викладіть на деко, застелене пергаментом, і знову відправте в морозильник. Перед подачею необхідно розморозити десерт до потрібної температури і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти