Укр
Рус
Сухофрукти Десерти Американська кухня

Банани фламбе

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

851 - переглядів
15 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Банани фламбе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Банани фламбе - оригінальний десерт, який не менше оригінально готується. По суті, це смажені банани, які дуже популярні в Азії. Однак в рецепті вони не просто смажаться, а обливаються ромом і підпалюються (цей процес і називається фламбіруванням). Виходить десерт з вишуканим смаком і ароматом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Банани фламбе " (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи17.6 гр.
  • Калорії204 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Банани (бажано не переспілі) вимийте, просушіть і звільніть від шкірки. Кожен очищений банан розділіть уздовж на дві половинки. На антипригарній сковороді розтопіть вершкове масло.

Крок - 1
02

В окрему ємність влийте ром і злегка підігрійте на плиті. Якщо у вас немає рому, його можна замінити лікером Гранд Марні, віскі, текілою, коньяком або будь-яким іншим міцним алкогольним напоєм з впізнаваним ароматом.

Крок - 2
03

Коли масло повністю розійдеться, викладіть на сковороду половинки бананів і смажте до золотисто-коричневої скоринки.

Крок - 3
04

Переверніть банани на іншу сторону (робіть це акуратно, щоб підсмажені плоди не розвалилися!) І рівномірно присипте зверху ванільним цукром. Це зробить запах десерту ще більш апетитним і яскравим.

Крок - 4
05

Приблизно через 2 хвилини залийте банани підігрітим ромом. За допомогою запальнички або сірника (бажано довгим, щоб не обпектися) обережно підпаліть алкоголь і дайте трохи погоріти.

Крок - 5
06

Коли полум'я зникне, перекладіть готові банани фламбе на тарілку і відразу подавайте на стіл. У цього десерту приємний смак і не передається апетитний аромат. Їсти фламбіровані банани потрібно, поки вони ще гарячі, так як після охолодження їх смак і запах зміняться. Десерт ніжний, м'який і справді смачний. Впевнені, нічого подібного «полум'яним» бананам ви ще не пробували. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Локшина пшенична - покроковий рецепт, фото 1 Локшина пшенична 50 6 2 з 5 - детальніше -
Маринована скумбрія - покроковий рецепт, фото 1 Маринована скумбрія 40 4 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в томатному соусі 55 3 2 з 5 - детальніше -
Котлети з фаршу тріски - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з фаршу тріски 45 3 2 з 5 - детальніше -