Бальзам для шлунка. Солянка збірна м'ясна - традиційний російсько-український суп, популярний також в Німеччині, Чехії, Польщі та інших країнах Європи. Набір інгредієнтів здається несумісним, але смак у солянки приголомшливий. Готують цей суп з м'ясом, ковбасою чи рибою. Пропонуємо рецепт збірної солянки, в яку додано всього потроху. Виходить так смачно, що страву дійсно можна назвати «бальзамом для шлунка».
У каструлю з водою покладіть шматок яловичої гомілки з кісточкою і свинячі стейки.
Увімкніть вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння. Знизьте нагрів, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком і варіть м'ясо, час від часу прибираючи шумівкою піну, яка утворюється на поверхні бульйону.
Цибулину звільніть від лушпиння і подрібніть кубиками. Моркву помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.
Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло і пересипте туди нарізані овочі.
Шинку і сосиски дрібно наріжте. Мариновані огірки подрібніть шматочками.
Додайте нарізані м'ясні продукти в цибульно-морквяну зажарку. Туди ж покладіть томатну пасту і перемішайте для рівномірного розподілу.
Влийте огірковий розсіл і знову перемішайте. Надішліть в зажарку нарізані мариновані огірки і перемішайте ще раз.
Вийміть готове м'ясо з каструлі, відокремте від кістки (де є) і наріжте невеликими шматочками. Нарізане м'ясо пересипте в зажарку і перемішайте.
Туди ж процідіть через сито м'ясний бульйон. Всипте оливки і проваріть все разом 10 хвилин. Спробуйте солянку на смак і, якщо потрібно, додатково підкисліть огірковим розсолом, а також посоліть і поперчіть. Перемішайте страву і вимкніть вогонь.
«Бальзам для шлунку» - солянка збірна м'ясна - готова. Дайте супу хвилин 15 настоятися, а потім розлийте по порційних тарілках, присипте нарізаним кропом, прикрасьте скибочкою лимона, покладіть сметану - і подавайте на стіл. Страва поживна, ароматна і неймовірно смачна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти