Укр
Рус
Солянка Перші страви Російська кухня

Бальзам для шлунку. Солянка збірна м’ясна

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

760 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бальзам для шлунку. Солянка збірна м’ясна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бальзам для шлунка. Солянка збірна м'ясна - традиційний російсько-український суп, популярний також в Німеччині, Чехії, Польщі та інших країнах Європи. Набір інгредієнтів здається несумісним, але смак у солянки приголомшливий. Готують цей суп з м'ясом, ковбасою чи рибою. Пропонуємо рецепт збірної солянки, в яку додано всього потроху. Виходить так смачно, що страву дійсно можна назвати «бальзамом для шлунка».

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бальзам для шлунку. Солянка збірна м’ясна" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири12.7 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У каструлю з водою покладіть шматок яловичої гомілки з кісточкою і свинячі стейки.

Крок - 1
02

Увімкніть вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння. Знизьте нагрів, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком і варіть м'ясо, час від часу прибираючи шумівкою піну, яка утворюється на поверхні бульйону.

Крок - 2
03

Цибулину звільніть від лушпиння і подрібніть кубиками. Моркву помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло і пересипте туди нарізані овочі.

Крок - 4
05

Шинку і сосиски дрібно наріжте. Мариновані огірки подрібніть шматочками.

Крок - 5
06

Додайте нарізані м'ясні продукти в цибульно-морквяну зажарку. Туди ж покладіть томатну пасту і перемішайте для рівномірного розподілу.

Крок - 6
07

Влийте огірковий розсіл і знову перемішайте. Надішліть в зажарку нарізані мариновані огірки і перемішайте ще раз.

Крок - 7
08

Вийміть готове м'ясо з каструлі, відокремте від кістки (де є) і наріжте невеликими шматочками. Нарізане м'ясо пересипте в зажарку і перемішайте.

Крок - 8
09

Туди ж процідіть через сито м'ясний бульйон. Всипте оливки і проваріть все разом 10 хвилин. Спробуйте солянку на смак і, якщо потрібно, додатково підкисліть огірковим розсолом, а також посоліть і поперчіть. Перемішайте страву і вимкніть вогонь.

Крок - 9
10

«Бальзам для шлунку» - солянка збірна м'ясна - готова. Дайте супу хвилин 15 настоятися, а потім розлийте по порційних тарілках, присипте нарізаним кропом, прикрасьте скибочкою лимона, покладіть сметану - і подавайте на стіл. Страва поживна, ароматна і неймовірно смачна. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені 30 8 2 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Налисники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з сиром 180 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Вірменський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик зі свинини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня товста піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Домашня товста піца з грибами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Сирні пончики (бублики) - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики (бублики) 40 3 3 з 5 - детальніше -