Укр
Рус
Рулетики Закуски Узбецька кухня

Баклажанові рулетики

( 4.9000 4 520 20 оцінок)
2682 - переглядів
50 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Баклажанові рулетики - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Це вегетаріанська їжа комфорту в кращому вигляді, але при цьому легка, без панірування і смаження. Кращі низьковуглеводні баклажанові рулетики, приготовані з тонких скибочок овоча з начинкою зі шпинату і сиру рікота, покриті марінара і сиром моцарела. Немає смаження, немає крихт.

Інгредієнти

  • Моцарелла 1 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Шпинат 50 г.
  • Сир твердий 1/2 скл.
  • Рікотта 1/2 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Соус Маринара 1 1/2 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Баклажан 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відріжте два краї від попередньо вимитих і просушених паперових рушником баклажанів. Наріжте баклажани уздовж, на скибочки товщиною близько 0.5 сантиметрів, поки у вас не буде багато скибочок приблизно однакового розміру. Найпростіше це зробити за допомогою мандоліни або гострого ножа.

Крок - 1
02

Обсипте скибочки баклажана кошерною сіллю, щоб допомогти видалити надлишки вологи і гіркоту з овоча. Відкладіть засолені баклажани на 10-15 хвилин в сторону. Витріть насухо рушником або паперовою серветкою через зазначений час.

Крок - 2
03

Розігрійте духовку до 200 градусів. Приправте баклажан трохи сіллю та чорним меленим перцем, потім розкладіть на двох деках, покритих пергаментним папером.

Крок - 3
04

Накрийте деко з баклажанами щільно фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте до тих пір, поки овоч не стане м'яким і податливим, але не повністю приготованим, близько 8-10 хвилин.

Крок - 4
05

У середній мисці збийте куряче яйце, потім змішайте із рикотою, натертим на дрібній тертці твердим сиром (можна використовувати будь-якого виду), нашаткованим шпинатом, очищеним від лушпиння і видавленим через чеснокодавку часником. Посипте вміст сіллю, чорним меленим перцем і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 5
06

Протріть баклажани насухо паперовими рушниками. Розділіть суміш рікоти і шпинату рівномірно ложкою на один кінець кожної скибочки баклажана, поширюючи до покриття.

Крок - 6
07

Починаючи з короткого краю баклажана, згорніть скибочки з начинкою і розташуйте їх кожною стороною шва вниз в формі для випічки, змащену попередньо соусом маринара.

Крок - 7
08

Зверху теж залийте соус, що залишився маринара і засипте натертий на дрібній тертці сир моцарелла. Щільно накрийте форму для випічки фольгою.

Крок - 8
09

Випікайте вміст форми для випічки поки баклажан не стане дуже ніжним, близько 60 хвилин. Вийміть баклажанові рулетики з духовки і дайте охолонути їм протягом 5 хвилин перед подачею з додатковим натертим сиром.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулетики из баклажан с орехами - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из баклажан с орехами 150 8 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из бекона с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из бекона с сыром 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из блинов - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из блинов 50 4 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из баклажанов - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из баклажанов 80 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жидкое тесто - покроковий рецепт, фото 1 Жидкое тесто 20 1 2 з 5 - детальніше -
Пирог на кефире с вареньем - покроковий рецепт, фото 1 Пирог на кефире с вареньем 60 5 3 з 5 - детальніше -
Стейк из семги в фольге - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из семги в фольге 50 4 3 з 5 - детальніше -