Укр
Рус
thermomix thermomix
Баклажани Закуски Корейська кухня

Баклажани по корейськи

40 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Баклажани по корейськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Дієта: Веганські

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Баклажани по-корейськи можуть послужити відмінною закускою або гарніром. Свіжий смак, м'яка текстура баклажанів і красивий фіолетовий колір страви прикрасять не тільки святковий стіл, а й повсякденний.

Інгредієнти

  • Баклажан 4 шт.
  • Часник 3 шт.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Рибний соус 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 ч.л
  • Кунжутна олія 2 ч.л
  • Кунжут 1 ст.л
  • Вода 2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Баклажани необхідно буде приготувати на пару, тому поставте на плиту пароварку, налив в неї воду. Увімкніть середній вогонь, щоб вода закипіла.

    Крок - 1
  2. 02

    Поки гріється вода, займіться баклажанами. Зріжте зелену частину. Промийте під проточною холодною водою. Наріжте на шматки близько 6 сантиметрів, а потім кожен з них наріжте на брусочки.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли в пароварці закипіла вода, зніміть кришку і акуратно, щоб не обпектися парою, викладіть в неї нарізані баклажани. Накрийте пароварку кришкою і готуйте овочі на середньому вогні протягом 5 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Поки баклажани готуються, очистіть часник. Потім покладіть на обробну дошку і надавіть широкою стороною ножа, а вже потім дрібно накришіть його. Пір'я зеленої цибулі сполосніть під проточною водою. Їх також потрібно подрібнити. Перекладіть нарізані часник і зелену цибулю в глибоку миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Після закінчення 5 хвилин, перевірте баклажани, вони повинні бути м'якими. Зніміть з вогню пароварку. Використовуючи кухонні щипці викладіть баклажани на обробну дошку. Дайте їм охолонути протягом 5-10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки баклажани остигають, приготуйте суміш приправ. У миску з часником і зеленою цибулею додайте соєвий соус, рибний соус (якщо у вас не виявилося цього соусу використовуйте тільки соєвий), пластівці червоного перцю і кунжутне масло.

    Крок - 6
  7. 07

    Перемішайте всі інгредієнти дерев'яною ложкою. Налийте в невелику миску трохи крижаної води. Поставте її на обробну дошку поруч з баклажанами. Змочіть в холодній воді пальці. Візьміть шматочок баклажана і розірвіть його руками ще на кілька шматків відразу в миску з соусом.

    Крок - 7
  8. 08

    Перемішайте ретельно пропарені баклажани з соусом вручну або використовуйте дерев'яну ложку. Посипте баклажани по-корейськи підсушеними насінням кунжуту, трохи розтираючи їх пальцями. Знову все перемішайте.

    Крок - 8
  9. 09

    Баклажани по-корейськи готові. Викладіть їх на велике блюдо. Можна подавати окремо, з рисом або м'ясом. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт