Баклажани по-корейськи можуть послужити відмінною закускою або гарніром. Свіжий смак, м'яка текстура баклажанів і красивий фіолетовий колір страви прикрасять не тільки святковий стіл, а й повсякденний.
Баклажани необхідно буде приготувати на пару, тому поставте на плиту пароварку, налив в неї воду. Увімкніть середній вогонь, щоб вода закипіла.
Поки гріється вода, займіться баклажанами. Зріжте зелену частину. Промийте під проточною холодною водою. Наріжте на шматки близько 6 сантиметрів, а потім кожен з них наріжте на брусочки.
Коли в пароварці закипіла вода, зніміть кришку і акуратно, щоб не обпектися парою, викладіть в неї нарізані баклажани. Накрийте пароварку кришкою і готуйте овочі на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Поки баклажани готуються, очистіть часник. Потім покладіть на обробну дошку і надавіть широкою стороною ножа, а вже потім дрібно накришіть його. Пір'я зеленої цибулі сполосніть під проточною водою. Їх також потрібно подрібнити. Перекладіть нарізані часник і зелену цибулю в глибоку миску.
Після закінчення 5 хвилин, перевірте баклажани, вони повинні бути м'якими. Зніміть з вогню пароварку. Використовуючи кухонні щипці викладіть баклажани на обробну дошку. Дайте їм охолонути протягом 5-10 хвилин.
Поки баклажани остигають, приготуйте суміш приправ. У миску з часником і зеленою цибулею додайте соєвий соус, рибний соус (якщо у вас не виявилося цього соусу використовуйте тільки соєвий), пластівці червоного перцю і кунжутне масло.
Перемішайте всі інгредієнти дерев'яною ложкою. Налийте в невелику миску трохи крижаної води. Поставте її на обробну дошку поруч з баклажанами. Змочіть в холодній воді пальці. Візьміть шматочок баклажана і розірвіть його руками ще на кілька шматків відразу в миску з соусом.
Перемішайте ретельно пропарені баклажани з соусом вручну або використовуйте дерев'яну ложку. Посипте баклажани по-корейськи підсушеними насінням кунжуту, трохи розтираючи їх пальцями. Знову все перемішайте.
Баклажани по-корейськи готові. Викладіть їх на велике блюдо. Можна подавати окремо, з рисом або м'ясом. Смачного.
Випадкові рецепти