Укр
Рус
Баклажани Закуски Корейська кухня

Баклажани по корейськи

( 4.6875 4 516 16 оцінок)

3814 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Баклажани по корейськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Дієта: Веганські

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Баклажани по-корейськи можуть послужити відмінною закускою або гарніром. Свіжий смак, м'яка текстура баклажанів і красивий фіолетовий колір страви прикрасять не тільки святковий стіл, а й повсякденний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани по корейськи" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії33 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани необхідно буде приготувати на пару, тому поставте на плиту пароварку, налив в неї воду. Увімкніть середній вогонь, щоб вода закипіла.

Крок - 1
02

Поки гріється вода, займіться баклажанами. Зріжте зелену частину. Промийте під проточною холодною водою. Наріжте на шматки близько 6 сантиметрів, а потім кожен з них наріжте на брусочки.

Крок - 2
03

Коли в пароварці закипіла вода, зніміть кришку і акуратно, щоб не обпектися парою, викладіть в неї нарізані баклажани. Накрийте пароварку кришкою і готуйте овочі на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Крок - 3
04

Поки баклажани готуються, очистіть часник. Потім покладіть на обробну дошку і надавіть широкою стороною ножа, а вже потім дрібно накришіть його. Пір'я зеленої цибулі сполосніть під проточною водою. Їх також потрібно подрібнити. Перекладіть нарізані часник і зелену цибулю в глибоку миску.

Крок - 4
05

Після закінчення 5 хвилин, перевірте баклажани, вони повинні бути м'якими. Зніміть з вогню пароварку. Використовуючи кухонні щипці викладіть баклажани на обробну дошку. Дайте їм охолонути протягом 5-10 хвилин.

Крок - 5
06

Поки баклажани остигають, приготуйте суміш приправ. У миску з часником і зеленою цибулею додайте соєвий соус, рибний соус (якщо у вас не виявилося цього соусу використовуйте тільки соєвий), пластівці червоного перцю і кунжутне масло.

Крок - 6
07

Перемішайте всі інгредієнти дерев'яною ложкою. Налийте в невелику миску трохи крижаної води. Поставте її на обробну дошку поруч з баклажанами. Змочіть в холодній воді пальці. Візьміть шматочок баклажана і розірвіть його руками ще на кілька шматків відразу в миску з соусом.

Крок - 7
08

Перемішайте ретельно пропарені баклажани з соусом вручну або використовуйте дерев'яну ложку. Посипте баклажани по-корейськи підсушеними насінням кунжуту, трохи розтираючи їх пальцями. Знову все перемішайте.

Крок - 8
09

Баклажани по-корейськи готові. Викладіть їх на велике блюдо. Можна подавати окремо, з рисом або м'ясом. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Оладки дріжджові - покроковий рецепт, фото 1 Оладки дріжджові 45 2 3 з 5 - детальніше -
Кекс на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на сметані 85 3 3 з 5 - детальніше -
Коктейль "Тропічний" - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль "Тропічний" 15 1 2 з 5 - детальніше -
Бабка морквяна - покроковий рецепт, фото 1 Бабка морквяна 60 4 3 з 5 - детальніше -