Укр
Рус
Баклажани Другі страви Іспанська кухня

Баклажани в духовці з помідорами сиром і часником

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
984 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Баклажани в духовці з помідорами сиром і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Зробіть спеціальний обід з баклажанами. Отримайте рецепт баклажанів в духовці, запечених з помідорами, сиром і часником.

Інгредієнти

  • Цибуля 2 шт.
  • Чеддер 200 г.
  • Баклажан 2 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Орегано 1 ч.л
  • Помідор 400 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Квасоля 100 г.
  • Фарш м’ясний 600 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу замочіть червону квасолю в холодній воді на ніч, а потім відваріть її відповідно до інструкцій до м'якості. Це повинно зайняти кілька годин. Помістіть глибоку каструлю на плиту, залийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Засипте в масло заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку або дрібно нашаткований часник.

Крок - 1
02

Потім додайте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажте вміст каструлі в гарячому маслі, постійно мішаючи, до розм'якшення цибулі і появи насиченого аромату часнику.

Крок - 2
03

Далі додайте в каструлю вимиті і дрібно нарізані помідори (можна використовувати консервовані) приправте все орегано, добре посипте сіллю і приправте чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте і готуйте соус на повільному вогні близько 30 хвилин.

Крок - 3
04

Далі викладіть в глибоку миску яловичий або свинячий фарш (придбаний в магазині або приготовлений самостійно) з попередньо очищеним і дрібно нарізаним часником і залишилися нашаткованою цибулею.

Крок - 4
05

Приправте м'ясний фарш майораном, рясно посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і додайте заздалегідь відварену червону квасолю. Ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Нарешті, дрібно наріжте гострий перець чилі (використовуйте і насіння) і змішайте, з раніше підготовленою м'ясною сумішшю, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Відріжте краї від попередньо вимитих і висушених баклажанів і наріжте сам овоч скибочками завтовшки близько 0,5 см. Покладіть нарізані баклажани в гарячу сковороду для гриля (без масла) і обсмажте з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.

Крок - 7
08

Приправте обсмажені скибочки баклажана сіллю і чорним меленим перцем і покладіть, приблизно ложку приготованої м'ясної суміші на край кожного шматочка овоча. Поверніть начинену скибочку баклажана в рулетик, і складіть в форму для запікання, попередньо змащену олією.

Крок - 8
09

Залийте укладені баклажани, раніше підготовленим томатним соусом, посипте тертим чеддером і запікайте 35-40 хвилин в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів. Баклажани, запечені в духовці з помідорами сиром і часником готові до вживання.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Справжній борщ - покроковий рецепт, фото 1 Справжній борщ 120 6 3 з 5 - детальніше -
Закуска з гострого перцю - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з гострого перцю 85 4 3 з 5 - детальніше -
Пхалі з бурякової гички - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з бурякової гички 45 3 3 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -