Зробіть спеціальний обід з баклажанами. Отримайте рецепт баклажанів в духовці, запечених з помідорами, сиром і часником.
В першу чергу замочіть червону квасолю в холодній воді на ніч, а потім відваріть її відповідно до інструкцій до м'якості. Це повинно зайняти кілька годин. Помістіть глибоку каструлю на плиту, залийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Засипте в масло заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку або дрібно нашаткований часник.
Потім додайте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажте вміст каструлі в гарячому маслі, постійно мішаючи, до розм'якшення цибулі і появи насиченого аромату часнику.
Далі додайте в каструлю вимиті і дрібно нарізані помідори (можна використовувати консервовані) приправте все орегано, добре посипте сіллю і приправте чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте і готуйте соус на повільному вогні близько 30 хвилин.
Далі викладіть в глибоку миску яловичий або свинячий фарш (придбаний в магазині або приготовлений самостійно) з попередньо очищеним і дрібно нарізаним часником і залишилися нашаткованою цибулею.
Приправте м'ясний фарш майораном, рясно посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і додайте заздалегідь відварену червону квасолю. Ретельно все перемішайте.
Нарешті, дрібно наріжте гострий перець чилі (використовуйте і насіння) і змішайте, з раніше підготовленою м'ясною сумішшю, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Відріжте краї від попередньо вимитих і висушених баклажанів і наріжте сам овоч скибочками завтовшки близько 0,5 см. Покладіть нарізані баклажани в гарячу сковороду для гриля (без масла) і обсмажте з обох сторін до золотисто-коричневого кольору.
Приправте обсмажені скибочки баклажана сіллю і чорним меленим перцем і покладіть, приблизно ложку приготованої м'ясної суміші на край кожного шматочка овоча. Поверніть начинену скибочку баклажана в рулетик, і складіть в форму для запікання, попередньо змащену олією.
Залийте укладені баклажани, раніше підготовленим томатним соусом, посипте тертим чеддером і запікайте 35-40 хвилин в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів. Баклажани, запечені в духовці з помідорами сиром і часником готові до вживання.
Випадкові рецепти