Укр
Рус
Баклажани Другі страви Естонська кухня

Баклажани тушковані з овочами швидко і просто

( 5.0000 5 510 10 оцінок)
940 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Баклажани тушковані з овочами швидко і просто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Справжній кулінарний бум для старанних господинь настає в сезон дозрівання всіляких овочів і коренеплодів. Адже в повсякденне, та й зрештою, і в святкове меню абсолютно без проблем додаються смачні, ситні, а головне, економні страви. Серед безлічі варіантів овочевих страв кожен може вибрати для себе саме той, в якому присутні улюблені інгредієнти. Для тих, хто вважає за краще смак баклажанів, теж є чимала кількість всіляких рецептів. Власне, будь-яка закуска, приготовлена ​​з цього овоча, завжди доводиться до речі на столі, хоч у свято, хоч в будні. А я хочу вам запропонувати рецепт, як приготувати баклажани тушковані з овочами швидко і просто, вважаючи, що придумати що-небудь простіше і смачніше досить складно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани тушковані з овочами швидко і просто" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи4.2 гр.
  • Калорії72 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Тушковані баклажани з овочами - страва настільки смачна, що послужить відмінним гарніром і до м'ясних, і до рибних закусок, причому, може легко використовуватися і самостійною стравою. Давайте, спробуємо приготувати баклажани тушковані з овочами швидко і просто і ви переконаєтеся, що в підсумку вийде фантастично колоритна їжа. Тим більше, що цей рецепт настільки простий і тим самим гарний, що з ним впорається навіть початківець кулінар. В першу чергу беремо баклажан і, обрізавши стебла, гарненько миємо. Шкірку, якщо не товста, можна не чистити. Тепер нарізаємо овоч невеликими кубиками і складаємо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Після цього часточки баклажанів трохи солимо і заливаємо гарячою водою. Це потрібно для того, щоб з баклажанів вийшла гіркота. Витримуємо баклажани в солоній воді, періодично перемішуючи, протягом півгодини.

Крок - 2
03

Цибулину чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і викладаємо в сковорідку з оливковою олією. Пассируєм до легкої рум'яності і додаємо в сковорідку подрібнений часник, а також посипаємо паприкою.

Крок - 3
04

Трохи обсмажуємо і кидаємо в сковороду нарізані часточками помідори, перемішуємо, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець.

Крок - 4
05

Добре все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості помідорів. Після цього кришку знімаємо, а в сковорідку викладаємо скибочки копченого лосося. Все змішуємо і заливаємо курячим бульйоном.

Крок - 5
06

Протушковуємо буквально хвилину і додаємо вимочені кубики баклажанів. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо до випаровування рідини.

Крок - 6
07

Потім кидаємо в сковорідку шматочки червоного, жовтого і зеленого солодкого перцю. Посипаємо кільцями зеленої цибулі. Тушкуємо баклажани з овочами, періодично перемішуючи, до готовності овочів.

Крок - 7
08

В кінці посипаємо вміст сковорідки порошком курячого бульйону, а також рубаною зеленню петрушки. Сподіваюся, що ця страва міцно увійде в меню вашої родини.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фруктовий коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий коктейль 10 2 1 з 5 - детальніше -
Часникові грінки з білого хліба - покроковий рецепт, фото 1 Часникові грінки з білого хліба 35 5 2 з 5 - детальніше -
Деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Деруни без борошна 50 5 3 з 5 - детальніше -
Роли з огірком - покроковий рецепт, фото 1 Роли з огірком 60 3 3 з 5 - детальніше -