Справжній кулінарний бум для старанних господинь настає в сезон дозрівання всіляких овочів і коренеплодів. Адже в повсякденне, та й зрештою, і в святкове меню абсолютно без проблем додаються смачні, ситні, а головне, економні страви. Серед безлічі варіантів овочевих страв кожен може вибрати для себе саме той, в якому присутні улюблені інгредієнти. Для тих, хто вважає за краще смак баклажанів, теж є чимала кількість всіляких рецептів. Власне, будь-яка закуска, приготовлена з цього овоча, завжди доводиться до речі на столі, хоч у свято, хоч в будні. А я хочу вам запропонувати рецепт, як приготувати баклажани тушковані з овочами швидко і просто, вважаючи, що придумати що-небудь простіше і смачніше досить складно.
Тушковані баклажани з овочами - страва настільки смачна, що послужить відмінним гарніром і до м'ясних, і до рибних закусок, причому, може легко використовуватися і самостійною стравою. Давайте, спробуємо приготувати баклажани тушковані з овочами швидко і просто і ви переконаєтеся, що в підсумку вийде фантастично колоритна їжа. Тим більше, що цей рецепт настільки простий і тим самим гарний, що з ним впорається навіть початківець кулінар. В першу чергу беремо баклажан і, обрізавши стебла, гарненько миємо. Шкірку, якщо не товста, можна не чистити. Тепер нарізаємо овоч невеликими кубиками і складаємо в глибоку миску.
Після цього часточки баклажанів трохи солимо і заливаємо гарячою водою. Це потрібно для того, щоб з баклажанів вийшла гіркота. Витримуємо баклажани в солоній воді, періодично перемішуючи, протягом півгодини.
Цибулину чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і викладаємо в сковорідку з оливковою олією. Пассируєм до легкої рум'яності і додаємо в сковорідку подрібнений часник, а також посипаємо паприкою.
Трохи обсмажуємо і кидаємо в сковороду нарізані часточками помідори, перемішуємо, додаємо сіль, мелений чорний і червоний перець.
Добре все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості помідорів. Після цього кришку знімаємо, а в сковорідку викладаємо скибочки копченого лосося. Все змішуємо і заливаємо курячим бульйоном.
Протушковуємо буквально хвилину і додаємо вимочені кубики баклажанів. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо до випаровування рідини.
Потім кидаємо в сковорідку шматочки червоного, жовтого і зеленого солодкого перцю. Посипаємо кільцями зеленої цибулі. Тушкуємо баклажани з овочами, періодично перемішуючи, до готовності овочів.
В кінці посипаємо вміст сковорідки порошком курячого бульйону, а також рубаною зеленню петрушки. Сподіваюся, що ця страва міцно увійде в меню вашої родини.
Випадкові рецепти