Баклажани човники з овочами і фаршем - гарна і дуже ситна страва. Страва виходить дуже соковитою а ароматною і з апетитною сирною скоринкою. Подавайте до баклажанів рис і салат зі свіжих овочів.
Вимийте баклажани під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть хвостики і розріжте навпіл.
Акуратно, за допомогою ножа, виріжте м'якоть. Ріжте не до кінця, щоб не пошкодити стінки баклажана. М'якоть дістаньте ложкою.
Викладіть човники на тарілку і поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність (800-1000 Вт). Готуйте протягом 7 хвилин, після чого перевірте їх готовність. Баклажани мають бути м'якими, якщо ні, готуйте ще 3-4 хвилини.
Наріжте м'якоть баклажанів невеликими шматочками. Ретельно вимийте і висушіть болгарський перець, видаліть хвостики і очистіть від насіння. Наріжте максимально дрібно. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками.
Поставте сковороду на плиту і налийте достатню кількість масла, щоб покрити дно повністю. Висипте в розігріту жаровню подрібнені овочі і посоліть. Обсмажуйте на повільному або середньому вогні під кришкою, періодично помішуючи.
Коли овочева суміш буде практично готова, додайте на сковороду м'якоть баклажанів, посоліть, перемішайте і накрийте кришкою. Смажте до готовності баклажанів. Потім додайте в жаровню фарш.
Посоліть, поперчіть і продовжуйте готувати. Коли м'ясо змінить колір і перестане бути рожевим, полийте масу білим вином. Продовжуйте тушкувати до повного випаровування вина.
Викладіть човники баклажанів на деко або в форму для запікання і заповніть їх сумішшю овочів з м'ясом. Кожну полийте томатним соусом і посипте тертим сиром. Поставте в розігріту до 180 ° С в режимі гриля духовку. Випікайте, поки сир не розплавиться. Готову страву викладіть на порційне блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти