Укр
Рус
Баклажани Другі страви Польська кухня

Баклажанові човники з овочами і фаршем

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

876 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Баклажанові човники з овочами і фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Баклажани човники з овочами і фаршем - гарна і дуже ситна страва. Страва виходить дуже соковитою а ароматною і з апетитною сирною скоринкою. Подавайте до баклажанів рис і салат зі свіжих овочів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажанові човники з овочами і фаршем" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії107 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте баклажани під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Видаліть хвостики і розріжте навпіл.

Крок - 1
02

Акуратно, за допомогою ножа, виріжте м'якоть. Ріжте не до кінця, щоб не пошкодити стінки баклажана. М'якоть дістаньте ложкою.

Крок - 2
03

Викладіть човники на тарілку і поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність (800-1000 Вт). Готуйте протягом 7 хвилин, після чого перевірте їх готовність. Баклажани мають бути м'якими, якщо ні, готуйте ще 3-4 хвилини.

Крок - 3
04

Наріжте м'якоть баклажанів невеликими шматочками. Ретельно вимийте і висушіть болгарський перець, видаліть хвостики і очистіть від насіння. Наріжте максимально дрібно. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте невеликими шматочками.

Крок - 4
05

Поставте сковороду на плиту і налийте достатню кількість масла, щоб покрити дно повністю. Висипте в розігріту жаровню подрібнені овочі і посоліть. Обсмажуйте на повільному або середньому вогні під кришкою, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

Коли овочева суміш буде практично готова, додайте на сковороду м'якоть баклажанів, посоліть, перемішайте і накрийте кришкою. Смажте до готовності баклажанів. Потім додайте в жаровню фарш.

Крок - 6
07

Посоліть, поперчіть і продовжуйте готувати. Коли м'ясо змінить колір і перестане бути рожевим, полийте масу білим вином. Продовжуйте тушкувати до повного випаровування вина.

Крок - 7
08

Викладіть човники баклажанів на деко або в форму для запікання і заповніть їх сумішшю овочів з м'ясом. Кожну полийте томатним соусом і посипте тертим сиром. Поставте в розігріту до 180 ° С в режимі гриля духовку. Випікайте, поки сир не розплавиться. Готову страву викладіть на порційне блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тістечко Картопля - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Картопля 30 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в духовці з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в духовці з підливою 65 6 3 з 5 - детальніше -
Паста том ям - покроковий рецепт, фото 1 Паста том ям 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат шуба без оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Салат шуба без оселедця 85 4 3 з 5 - детальніше -