Укр
Рус
thermomix thermomix
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Баклажанна ікра в духовці

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Це не тільки один з найулюбленіших рецептів нашого сайту, а ще й один з найлегших. Просто підсмажте цілі баклажани і дайте їм охолонути. Потім змішайте з пастою тахині (кунжутною) і результат вас підкорить.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 1 ч.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Кмин 0.5 за смаком
  • Часник 4 зуб.
  • сік лимонний 60 мг.
  • Баклажан 2 шт.
  • Тахіні 60 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку включіть на розігрів духову шафу. Далі виберіть досить великого розміру баклажани, помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення зайвої вологи з овочів. Тепер візьміть великий неглибокий деко і застеліть його фольгою для випікання.

    Крок - 1
  2. 02

      Поместите баклажаны на противень с фольгой и сделайте на них проколы в нескольких местах, используя вилку. Это помогает выпустить горечь с овоща, пока он будет запекаться. Отправьте противень с баклажанами в предварительно разогретую духовку до 180 градусов и выпекайте, периодически переворачивая, пока овощ полностью не станет мягким. От 25 до 30 минут.

    Крок - 2
  3. 03

    Вытащите противень с запеченными баклажанами и отставьте в сторону охлаждаться от 10 до 15 минут, до тех пор, пока их не будет легко разрезать и обработать.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом, приготуйте так званий соус до баклажанів. Для цього в глибокій ємності змішайте кунжутну пасту тахині, лимонний сік, очищений від лушпиння і подрібнений будь-яким зручним для вас чином часник.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте сухий кмин і добре все присоливши, перемішайте до утворення однорідної суміші.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі займіться знову баклажанами. Розріжте смажені баклажани по всій довжині, злийте зайву рідину, виберіть запечену внутрішність з кожного овоча і відправте в ємність до приготованого раніше соусу. Ретельно перемішайте все за допомогою ложки і поставте охолоджуватися баклажанну суміш десь хвилин на 15.

    Крок - 6
  7. 07

    А самі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім відправте нарізану петрушку в ємність з баклажанною сумішшю, добре перемішайте і вмочить зверху оливковою олією.

    Крок - 8
  9. 09

    Готову баклажанну ікру помістіть в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику до 5 днів. До столу подавайте з лавашем або білим хлібом.

    Крок - 9

Оцінити рецепт