Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Баклажанна ікра в духовці

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Це не тільки один з найулюбленіших рецептів нашого сайту, а ще й один з найлегших. Просто підсмажте цілі баклажани і дайте їм охолонути. Потім змішайте з пастою тахині (кунжутною) і результат вас підкорить.

Інгредієнти

Тахіні60 мл.
Баклажан2 шт.
сік лимонний60 мг.
Часник4 зуб.
Кмин 1/2 уп.
Сіль за смаком
Петрушка1 пуч.
Оливкова олія1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку включіть на розігрів духову шафу. Далі виберіть досить великого розміру баклажани, помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення зайвої вологи з овочів. Тепер візьміть великий неглибокий деко і застеліть його фольгою для випікання.

Крок - 1
02

  Поместите баклажаны на противень с фольгой и сделайте на них проколы в нескольких местах, используя вилку. Это помогает выпустить горечь с овоща, пока он будет запекаться. Отправьте противень с баклажанами в предварительно разогретую духовку до 180 градусов и выпекайте, периодически переворачивая, пока овощ полностью не станет мягким. От 25 до 30 минут.

Крок - 2
03

Вытащите противень с запеченными баклажанами и отставьте в сторону охлаждаться от 10 до 15 минут, до тех пор, пока их не будет легко разрезать и обработать.

Крок - 3
04

Тим часом, приготуйте так званий соус до баклажанів. Для цього в глибокій ємності змішайте кунжутну пасту тахині, лимонний сік, очищений від лушпиння і подрібнений будь-яким зручним для вас чином часник.

Крок - 4
05

Потім додайте сухий кмин і добре все присоливши, перемішайте до утворення однорідної суміші.

Крок - 5
06

Далі займіться знову баклажанами. Розріжте смажені баклажани по всій довжині, злийте зайву рідину, виберіть запечену внутрішність з кожного овоча і відправте в ємність до приготованого раніше соусу. Ретельно перемішайте все за допомогою ложки і поставте охолоджуватися баклажанну суміш десь хвилин на 15.

Крок - 6
07

А самі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте.

Крок - 7
08

Потім відправте нарізану петрушку в ємність з баклажанною сумішшю, добре перемішайте і вмочить зверху оливковою олією.

Крок - 8
09

Готову баклажанну ікру помістіть в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику до 5 днів. До столу подавайте з лавашем або білим хлібом.

Крок - 9

Оцінити рецепт