Це не тільки один з найулюбленіших рецептів нашого сайту, а ще й один з найлегших. Просто підсмажте цілі баклажани і дайте їм охолонути. Потім змішайте з пастою тахині (кунжутною) і результат вас підкорить.
Для початку включіть на розігрів духову шафу. Далі виберіть досить великого розміру баклажани, помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення зайвої вологи з овочів. Тепер візьміть великий неглибокий деко і застеліть його фольгою для випікання.
Поместите баклажаны на противень с фольгой и сделайте на них проколы в нескольких местах, используя вилку. Это помогает выпустить горечь с овоща, пока он будет запекаться. Отправьте противень с баклажанами в предварительно разогретую духовку до 180 градусов и выпекайте, периодически переворачивая, пока овощ полностью не станет мягким. От 25 до 30 минут.
Вытащите противень с запеченными баклажанами и отставьте в сторону охлаждаться от 10 до 15 минут, до тех пор, пока их не будет легко разрезать и обработать.
Тим часом, приготуйте так званий соус до баклажанів. Для цього в глибокій ємності змішайте кунжутну пасту тахині, лимонний сік, очищений від лушпиння і подрібнений будь-яким зручним для вас чином часник.
Потім додайте сухий кмин і добре все присоливши, перемішайте до утворення однорідної суміші.
Далі займіться знову баклажанами. Розріжте смажені баклажани по всій довжині, злийте зайву рідину, виберіть запечену внутрішність з кожного овоча і відправте в ємність до приготованого раніше соусу. Ретельно перемішайте все за допомогою ложки і поставте охолоджуватися баклажанну суміш десь хвилин на 15.
А самі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте.
Потім відправте нарізану петрушку в ємність з баклажанною сумішшю, добре перемішайте і вмочить зверху оливковою олією.
Готову баклажанну ікру помістіть в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику до 5 днів. До столу подавайте з лавашем або білим хлібом.
Випадкові рецепти