Запікати баклажани в цій страві легше, ніж при традиційному смаженні. Простий соус між шарами баклажанів дає багатий і ароматний смак без використання великої кількості сиру - але не хвилюйтеся, адже в цій страві все ще є багато булькаючої моцарели, що додасть баклажанам запеченим з сиром і часником, більш насиченого смаку.
Для початку ретельно вимийте під проточною водою, просушіть і наріжте тонкими кільцями баклажани. Викладіть нарізані баклажани в один шар на паперовому рушнику, застелений на деку, і посипте рясно сіллю. Нехай стоять нарізані овочі близько години, щоб випустити гіркоту і зайву вологу.
Розігрійте духовку до 200 градусів і злегка змастіть рослинною олією великий лист. Встановіть три невеликих миски для панірування до майбутньої страви. У першій мисці змішайте просіяне борошно, сіль і чорний мелений перець.
У другій мисці за допомогою вінчика збийте курячі яйця, до однорідної рідкої маси. У третій ємності змішайте панірувальні сухарі, хлібні крихти і часниковий порошок (можна за бажанням додати ще трохи цибулевого порошку).
Працюючи по одному, умокніть скибочки баклажана в суміш борошна, занурте в однорідну масу з яйця, а потім покрийте кожен шматок овоча сумішшю панірувальних сухарів і крихт.
Покладіть скибочки баклажана в паніровці на підготовлений раніше деко рівним шаром, тісно притуляючи один до одного. Обсипте вміст дека легким шаром заздалегідь натертого на самій дрібній тертці сиром пармезан.
Надішліть деко з баклажанами в попередньо розігріту духовку і запікайте протягом 20 хвилин, перевертаючи скибочки баклажанів з боку на бік через 10 хвилин.
Покладіть трохи соусу марінара на дно злегка змащеної олією форми для випічки, розміром близько 9х13. Складіть половину скибочок запеченого баклажана на дно ємності з соусом.
Тепер знову рясно полийте кожну скибочку баклажана соусом марінара, і на кожен укладіть чималий шматок заздалегідь нарізаного сиру моцарелли. Посипте вміст натертим на дрібній тертці пармезаном і заздалегідь вимитим і дрібно нашаткованим базиліком.
Покладіть залишені скибочки баклажанів зверху, полийте залишившимся соусом марінара, посипте базиліком і сиром пармезан. Надішліть форму з вмістом в духовку і запікайте при 200 градусах 20-25 хвилин, поки сир не розплавиться, а верх не почне пузиритися і злегка підрум'яниться.
Баклажани, запечені з сиром і часником в духовці викладіть на тарілку і подавайте гарячими до столу.
Випадкові рецепти