Укр
Рус
Баклажани Другі страви Російська кухня

Баклажани, запечені з сиром і часником в духовці

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
682 - переглядів
80 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Баклажани, запечені з сиром і часником в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запікати баклажани в цій страві легше, ніж при традиційному смаженні. Простий соус між шарами баклажанів дає багатий і ароматний смак без використання великої кількості сиру - але не хвилюйтеся, адже в цій страві все ще є багато булькаючої моцарели, що додасть баклажанам запеченим з сиром і часником, більш насиченого смаку.

Інгредієнти

  • Пармезан 1/2 скл.
  • Базилік 1/4 пуч.
  • Моцарелла 250 г.
  • Соус Маринара 2 скл.
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Хлібна крихта 1/2 скл.
  • Панірувальні сухарі 1/2 скл.
  • Яйце 2 шт.
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Борошно 1 скл.
  • Сіль 2 ч.л
  • Баклажан 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно вимийте під проточною водою, просушіть і наріжте тонкими кільцями баклажани. Викладіть нарізані баклажани в один шар на паперовому рушнику, застелений на деку, і посипте рясно сіллю. Нехай стоять нарізані овочі близько години, щоб випустити гіркоту і зайву вологу.

Крок - 1
02

Розігрійте духовку до 200 градусів і злегка змастіть рослинною олією великий лист. Встановіть три невеликих миски для панірування до майбутньої страви. У першій мисці змішайте просіяне борошно, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 2
03

У другій мисці за допомогою вінчика збийте курячі яйця, до однорідної рідкої маси. У третій ємності змішайте панірувальні сухарі, хлібні крихти і часниковий порошок (можна за бажанням додати ще трохи цибулевого порошку).

Крок - 3
04

Працюючи по одному, умокніть скибочки баклажана в суміш борошна, занурте в однорідну масу з яйця, а потім покрийте кожен шматок овоча сумішшю панірувальних сухарів і крихт.

Крок - 4
05

Покладіть скибочки баклажана в паніровці на підготовлений раніше деко рівним шаром, тісно притуляючи один до одного. Обсипте вміст дека легким шаром заздалегідь натертого на самій дрібній тертці сиром пармезан.

Крок - 5
06

Надішліть деко з баклажанами в попередньо розігріту духовку і запікайте протягом 20 хвилин, перевертаючи скибочки баклажанів з боку на бік через 10 хвилин.

Крок - 6
07

Покладіть трохи соусу марінара на дно злегка змащеної олією форми для випічки, розміром близько 9х13. Складіть половину скибочок запеченого баклажана на дно ємності з соусом.

Крок - 7
08

Тепер знову рясно полийте кожну скибочку баклажана соусом марінара, і на кожен укладіть чималий шматок заздалегідь нарізаного сиру моцарелли. Посипте вміст натертим на дрібній тертці пармезаном і заздалегідь вимитим і дрібно нашаткованим базиліком.

Крок - 8
09

Покладіть залишені скибочки баклажанів зверху, полийте залишившимся соусом марінара, посипте базиліком і сиром пармезан. Надішліть форму з вмістом в духовку і запікайте при 200 градусах 20-25 хвилин, поки сир не розплавиться, а верх не почне пузиритися і злегка підрум'яниться.

Крок - 9
10

Баклажани, запечені з сиром і часником в духовці викладіть на тарілку і подавайте гарячими до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сухое вино - покроковий рецепт, фото 1 Сухое вино 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бургер с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Бургер с говядиной 45 2 2 з 5 - детальніше -