Укр
Рус
Баклажани Другі страви Португальська кухня

Баклажани з фаршем (в духовці)

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

825 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Баклажани з фаршем (в духовці) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня, Білоруська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Обов'язково спробуйте приготувати запечені в духовці баклажани з фаршем в томатному соусі. Ситна, смачна страва. І на вигляд дуже незвичайна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани з фаршем (в духовці)" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основний інгредієнт цієї страви - свіжі баклажани. Ретельно помийте їх під проточною водою і витріть рушником. Покладіть на кухонну дошку і розріжте навпіл уздовж. Відріжте хвостики.

Крок - 1
02

Покладіть половинки зрізом вниз. Опуклу частину наріжте ромбами, що не дорізали до кінця близько 5 мм. Акуратно, щоб не розламати половинки баклажанів, натріть з усіх боків і в розрізах сіллю.

Крок - 2
03

Візьміть вказану в рецепті кількість цибулі - шалот, зубчик часнику і очистіть від лушпиння. Сполосніть під проточною водою і розріжте на кілька частин.

Крок - 3
04

Гілочки петрушки помийте під краном і промокніть зайву вологу. Наріжте крупно на кухонній дошці. Надішліть цибулю - шалот, часник і петрушку в чашу блендера. Додайте кілька ложок оливкової олії.

Крок - 4
05

Тепер вам знадобиться кілька скибочок білого хліба. Використовуйте тільки м'яку частину без скоринки. Покришіть хліб в чашу блендера. Закрийте кришкою і включіть кухонний прилад. Подрібніть вміст блендера до кашоподібного стану.

Крок - 5
06

Не менш важливий інгредієнт цієї страви - м'ясний фарш. Використовуйте яловичий, свинячий або навіть курячий, який ви найбільше любите. Помістіть фарш в глибоку чисту миску. Надішліть до нього подрібнену в блендері суміш з цибулі - шалот, часнику, зелені і хліба.

Крок - 6
07

Фарш обов'язково посоліть, додайте чорний і гострий мелений перець. Одягніть на руку рукавичку і ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці.

Крок - 7
08

Дістаньте форму для запікання. Краще використовувати фарфорову або скляну. На дно форми відправте пюре з томатів, рівномірно розподіліть по всьому периметру. Візьміть половинки підготовлених баклажанів. У розрізи на овочах засуньте приготований фарш. У вас повинні вийти баклажани «в клітинку». Нафарширований баклажани складіть у форму для запікання.

Крок - 8
09

Форму з баклажанами накрийте харчовою фольгою, відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин. Після дістаньте форму з духовки. Полийте баклажани бульйоном, знову накрийте фольгою. Запікайте баклажани з фаршем ще хвилин 10 - 15 при температурі 200 градусів. Готову страву подавайте в теплому вигляді. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Запечене філе індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене філе індички 120 4 3 з 5 - детальніше -
Пиріг зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг зі шпинатом 65 4 3 з 5 - детальніше -