Баклажани, смажені в клярі, можна швидко і просто приготувати з даного рецепту. Особливу пікантність страві надає хрустка паніровка з хлібних сухарів і кунжуту. Баклажани в клярі - чудовий гарнір до м'яса або закуска, яку не соромно подати навіть на святковий стіл.
Баклажани вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте кружальцями завтовшки приблизно 1 см. Очищати овочі від шкірки не потрібно, в даній страві вона не завадить.
Фіолетові баклажани злегка гірчать, що подобається не всім. Щоб позбутися гіркоти, кружки баклажанів покладіть в друшляк, кожен присоліть і залиште хвилин на 30. Через півгодини, коли з'явиться сік, змийте сіль, перекладіть кружечки на кухонний рушник (можна паперовий) і промокніть.
У чисту тарілку насипте панірувальні сухарі. Додайте кунжут і перемішайте ложкою, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.
В іншу тарілку розбийте яйця, посоліть, поперчіть за смаком і збовтайте вилкою до однорідності.
Беріть кружечки баклажанів і по черзі занурюйте спочатку в яєчну суміш, а потім в паніровці з сухарів і кунжуту.
В антипригарну сковороду налийте олію і поставте на вогонь. Коли масло добре прогріється, викладіть туди запаніровані баклажани.
Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Повинна сформуватися рум'яна кірочка.
Готові баклажани викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Коли кружечки охолонуть, перекладіть їх на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Як бачите, приготувати баклажани, смажені в клярі, швидко і просто зовсім не важко. Вони виходять такими рум'яними, хрусткими і ароматними, що самі просяться в рот. Домашні та гості скажуть вам спасибі. Смачного!
Випадкові рецепти