Укр
Рус
Баклажани Другі страви Румунська кухня

Баклажани, смажені в клярі, швидко і просто

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

919 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Баклажани, смажені в клярі, швидко і просто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Баклажани, смажені в клярі, можна швидко і просто приготувати з даного рецепту. Особливу пікантність страві надає хрустка паніровка з хлібних сухарів і кунжуту. Баклажани в клярі - чудовий гарнір до м'яса або закуска, яку не соромно подати навіть на святковий стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани, смажені в клярі, швидко і просто" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири20.6 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії270 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте кружальцями завтовшки приблизно 1 см. Очищати овочі від шкірки не потрібно, в даній страві вона не завадить.

Крок - 1
02

Фіолетові баклажани злегка гірчать, що подобається не всім. Щоб позбутися гіркоти, кружки баклажанів покладіть в друшляк, кожен присоліть і залиште хвилин на 30. Через півгодини, коли з'явиться сік, змийте сіль, перекладіть кружечки на кухонний рушник (можна паперовий) і промокніть.

Крок - 2
03

У чисту тарілку насипте панірувальні сухарі. Додайте кунжут і перемішайте ложкою, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.

Крок - 3
04

В іншу тарілку розбийте яйця, посоліть, поперчіть за смаком і збовтайте вилкою до однорідності.

Крок - 4
05

Беріть кружечки баклажанів і по черзі занурюйте спочатку в яєчну суміш, а потім в паніровці з сухарів і кунжуту.

Крок - 5
06

В антипригарну сковороду налийте олію і поставте на вогонь. Коли масло добре прогріється, викладіть туди запаніровані баклажани.

Крок - 6
07

Смажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Повинна сформуватися рум'яна кірочка.

Крок - 7
08

Готові баклажани викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

Крок - 8
09

Коли кружечки охолонуть, перекладіть їх на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Як бачите, приготувати баклажани, смажені в клярі, швидко і просто зовсім не важко. Вони виходять такими рум'яними, хрусткими і ароматними, що самі просяться в рот. Домашні та гості скажуть вам спасибі. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з капустою 50 5 4 з 5 - детальніше -
Цукерки Ферреро - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Ферреро 40 1 4 з 5 - детальніше -
Кролик в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в духовці 120 6 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо 30 1 2 з 5 - детальніше -