Укр
Рус
Баклажани Другі страви Італійська кухня

Баклажани із зеленню і часником

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

682 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Баклажани із зеленню і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Німецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Такі чудові баклажани із зеленню і часником можете подавати не тільки до обіднього столу, а й здивуєте гостей на святковій вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани із зеленню і часником" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи10.8 гр.
  • Калорії172 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте баклажани, потім наріжте кружальцями середньої товщини. Приготований баклажан посипте сіллю і дайте йому постояти 10 хвилин, щоб він виділив сік (так ви позбавитеся від гіркоти).

Крок - 1
02

Тим часом наріжте очищений від лушпиння часник тонкими кільцями. Очистіть від лушпиння цибулю-шалот і дрібно її нашаткуйте. Потім дрібно наріжте так само в'ялені помідори і сир моцарелла.

Крок - 2
03

Через 10 хвилин вимийте засолені часточки баклажанів і ретельно просушіть їх паперовими рушниками або серветками.

Крок - 3
04

У невелику миску надішліть томатне пюре, потім додайте трохи оливкового або рослинного масла. Засипте в миску так само трохи цукру, додайте трохи кориці і сушеного орегано. Додатково для загострення смаку додайте дрібку гострого перцю, трохи кайенского перцю і солі. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішайте між собою, до однорідної густої маси.

Крок - 4
05

Потім викладіть приготований соус на дно жаростійкої форми, рівномірно розподіливши по ємності.

Крок - 5
06

Далі укладіть на соус в форму (близько один до одного) скибочки баклажана, зверху викладіть шматочки сиру моцарелла. Потім викладіть подрібнені в'ялені помідори і посипте невелику кількість нашаткованого часнику і цибулі. Повторюйте цей процес укладання, поки не заповните всю форму для запікання.

Крок - 6
07

Тепер відправте форму для випічки з вмістом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і випікайте приблизно 25 хвилин. Готові баклажани подавайте з заздалегідь нашаткованою зеленню (можна використовувати зелену цибулю, петрушку або кріп) і подрібненим часником. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Млинці на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці 15 4 2 з 5 - детальніше -
Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -
Манти з фаршу в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Манти з фаршу в духовці 60 6 4 з 5 - детальніше -
Тілапія під овочевою шубою - покроковий рецепт, фото 1 Тілапія під овочевою шубою 60 4 3 з 5 - детальніше -