Такі чудові баклажани із зеленню і часником можете подавати не тільки до обіднього столу, а й здивуєте гостей на святковій вечері.
Ретельно вимийте баклажани, потім наріжте кружальцями середньої товщини. Приготований баклажан посипте сіллю і дайте йому постояти 10 хвилин, щоб він виділив сік (так ви позбавитеся від гіркоти).
Тим часом наріжте очищений від лушпиння часник тонкими кільцями. Очистіть від лушпиння цибулю-шалот і дрібно її нашаткуйте. Потім дрібно наріжте так само в'ялені помідори і сир моцарелла.
Через 10 хвилин вимийте засолені часточки баклажанів і ретельно просушіть їх паперовими рушниками або серветками.
У невелику миску надішліть томатне пюре, потім додайте трохи оливкового або рослинного масла. Засипте в миску так само трохи цукру, додайте трохи кориці і сушеного орегано. Додатково для загострення смаку додайте дрібку гострого перцю, трохи кайенского перцю і солі. Підготовлені інгредієнти ретельно перемішайте між собою, до однорідної густої маси.
Потім викладіть приготований соус на дно жаростійкої форми, рівномірно розподіливши по ємності.
Далі укладіть на соус в форму (близько один до одного) скибочки баклажана, зверху викладіть шматочки сиру моцарелла. Потім викладіть подрібнені в'ялені помідори і посипте невелику кількість нашаткованого часнику і цибулі. Повторюйте цей процес укладання, поки не заповните всю форму для запікання.
Тепер відправте форму для випічки з вмістом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і випікайте приблизно 25 хвилин. Готові баклажани подавайте з заздалегідь нашаткованою зеленню (можна використовувати зелену цибулю, петрушку або кріп) і подрібненим часником. Смачного!
Випадкові рецепти