Укр
Рус
Баклажани Другі страви Болгарська кухня

Баклажани фаршировані

( 4.4000 4 55 5 оцінок)

757 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Баклажани фаршировані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Шукаєте рецепт смачної закуски без грама м'яса? Якщо так, то ви потрапили в потрібне місце. Через мить ви дізнаєтеся рецепт блискучої страви з баклажанами в головній ролі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани фаршировані" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири21.6 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії231 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажан - це рослина родом з Індії. У східних країнах його називають овочем довголіття і рекомендують більше вживати особливо літнім людям. Баклажани багаті вітамінами, мінералами та іншими мікроелементами. Для приготування фаршированого баклажана виберіть овоч середнього розміру без ушкоджень.

Крок - 1
02

Баклажан помийте під проточною водою, витріть рушником і покладіть на кухонну дошку. Хвостик годі й відрізати, за бажанням. Не дорізаючи до кінця, зробіть спочатку три поздовжніх розрізу, а потім наріжте поперек. В результаті у вас повинні вийти надрізи у вигляді кубиків зі сторонами приблизно в два сантиметри.

Крок - 2
03

Коли баклажан підготовлений, займіться наступним. Жменю листя свіжого базиліку ретельно помийте і обсушіть. Помістіть в чисту глибоку миску. Відміряйте необхідну кількість оливкової олії і вилийте в миску з зеленню.

Крок - 3
04

Відокремте зубчик часнику і очистіть його від лушпиння. Натріть часник на дрібній тертці, можна прямо в миску з маслом і базиліком. Додайте трохи тертого пармезану, посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем.

Крок - 4
05

За допомогою блендера перетріть листя базиліка, оливкову олію, пармезан і приправи в одноманітну масу. Підготовлений овоч помістіть в невелику форму для запікання. Отриману суміш зеленого кольору з допомогою ложки залийте в отвори в баклажані.

Крок - 5
06

Помідори черрі та міні - моцарелу наріжте тонкими пластинками і засуньте в отвори в баклажані. Потім зверху посипте весь овоч натертою на дрібній тертці моцарелою. Форму з фаршированим баклажаном відправте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте близько 40 хвилин. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат цезар з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з курячою грудкою 50 6 3 з 5 - детальніше -
Манти з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Манти з гарбуза 65 4 4 з 5 - детальніше -
Смачний мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Смачний мармелад 40 3 3 з 5 - детальніше -
Японський суп з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Японський суп з лососем 40 3 2 з 5 - детальніше -