Укр
Рус
Баклажани Другі страви Мексиканська кухня

Баклажани з м’ясом помідорами та сиром запечені в духовці

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

688 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Баклажани з м’ясом помідорами та сиром запечені в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Баклажани з м'ясом помідорами та сиром запечені в духовці – апетитна та ситна запіканка. Ця страва зустрічається у багатьох кухнях світу. Ми пропонуємо запекти баклажани з м'ясом, помідорами та сиром за грецьким рецептом. Найсмачніша запіканка ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Баклажани з м’ясом помідорами та сиром запечені в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири10.4 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії141 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичий фарш викладіть у миску і вбийте туди яйця. Петрушку вимийте, подрібніть і додайте у фарш.

Крок - 1
02

Всипте туди сіль і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 2
03

Застеліть робочу поверхню харчовою плівкою та викладіть на неї частину фаршу. Надайте м'ясу форму прямокутного пласта завтовшки близько 1 см. Зробіть стільки пластів, скільки баклажанів.

Крок - 3
04

Баклажани вимийте, просушіть, нанижіть обидва кінці на вилки і обпечіть овочі на відкритому пальнику, щоб скоринка обвуглилася. Після цього викладіть баклажани в ємність, накрийте харчовою плівкою та зачекайте 5-10 хвилин. В результаті шкірка легко відійде від м'якоті.

Крок - 4
05

Очистіть баклажани від шкірки та вилкою з чотирма зубчиками зробіть на поверхні глибокі борозни. У кожну покладіть по скибочці моцарелли або іншого сиру.

Крок - 5
06

Кожен баклажан із сиром оберніть м'ясним фаршем. У форму для випікання влийте будь-який томатний соус. Зверху викладіть рулетики з фаршу з баклажанами та присипте тертим сиром.

Крок - 6
07

Відправте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу, увімкніть конвекцію і готуйте 15-20 хвилин. Готові баклажани з м'ясом, помідорами та сиром, запечені в духовці, розкладіть по порційним тарілкам і подавайте на стіл гарячими, допоки сир ще тягучий. Запіканка виходить дуже соковитою та ароматною. Сир надає їй ніжного вершкового присмаку.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з молоком 50 1 2 з 5 - детальніше -
Креветки з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Креветки з беконом 70 3 3 з 5 - детальніше -
Маринований кавун - покроковий рецепт, фото 1 Маринований кавун 60 1 2 з 5 - детальніше -