Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Багет

150 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний багет.

Інгредієнти

Вода650 г.
Борошно пшеничне1 кг.
Дріжджі21 г.
Цукор2 ст.л
Сіль2 ст.л
01

Просіяне борошно викласти гіркою, продавити пальцями поглиблення, долити частину теплої водички, досипати дріжджі з сіллю і цукром.

Крок - 1
02

Ніжно замісити тісто з доливанням води, що залишилася (при необхідності досипати борошно) і поставити в тепле місце для підйому.

Крок - 2
03

Через годину гарненько зім’яти  тісто і знову відправити в тепло. Тісто, яке розрослося, розділити на 4-6 рівних частин і кожну розкачати довгим циліндром.

Крок - 3
04

На посипане  борошном деко викласти багети, на кожному зробити невеликі косі надрізи і дати 10 хвилин для вистоювання. Випікати багети в добре розігрітій до 250º духовці близько 15 хвилин до позолоченого кольору.

Крок - 4

Оцінити рецепт