Укр
Рус
thermomix thermomix
Багет Випічка Українська кухня

Багет

150 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний багет.

Інгредієнти

  • Вода 650 г.
  • Борошно пшеничне 1 кг.
  • Дріжджі 21 г.
  • Цукор 2 ст.л
  • Сіль 2 ст.л

Покроковий рецепт

  1. 01

    Просіяне борошно викласти гіркою, продавити пальцями поглиблення, долити частину теплої водички, досипати дріжджі з сіллю і цукром.

    Крок - 1
  2. 02

    Ніжно замісити тісто з доливанням води, що залишилася (при необхідності досипати борошно) і поставити в тепле місце для підйому.

    Крок - 2
  3. 03

    Через годину гарненько зім’яти  тісто і знову відправити в тепло. Тісто, яке розрослося, розділити на 4-6 рівних частин і кожну розкачати довгим циліндром.

    Крок - 3
  4. 04

    На посипане  борошном деко викласти багети, на кожному зробити невеликі косі надрізи і дати 10 хвилин для вистоювання. Випікати багети в добре розігрітій до 250º духовці близько 15 хвилин до позолоченого кольору.

    Крок - 4

Оцінити рецепт