Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Багет

150 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний багет.

Інгредієнти

Вода650 г.
Борошно пшеничне1 кг.
Дріжджі21 г.
Цукор2 ст.л
Сіль2 ст.л

Покроковий рецепт

01

Просіяне борошно викласти гіркою, продавити пальцями поглиблення, долити частину теплої водички, досипати дріжджі з сіллю і цукром.

Крок - 1
02

Ніжно замісити тісто з доливанням води, що залишилася (при необхідності досипати борошно) і поставити в тепле місце для підйому.

Крок - 2
03

Через годину гарненько зім’яти  тісто і знову відправити в тепло. Тісто, яке розрослося, розділити на 4-6 рівних частин і кожну розкачати довгим циліндром.

Крок - 3
04

На посипане  борошном деко викласти багети, на кожному зробити невеликі косі надрізи і дати 10 хвилин для вистоювання. Випікати багети в добре розігрітій до 250º духовці близько 15 хвилин до позолоченого кольору.

Крок - 4

Оцінити рецепт