Звичайно ж, потрібно пам'ятати, що багет - це не просто довгастий хліб, якому головне надати потрібну форму. Приготування цього мучного виробу - це цілий ритуал, і якщо ви вже зважилися випробувати свої сили в його створенні, то будьте готові трохи постаратися, щоб отримати дійсно хороший результат. А допоможе вам в цьому наш рецепт, за яким ви без особливих труднощів зможете приготувати багет в духовці.
Сьогодні багет - це дуже популярний по всьому світу хліб. Але не кожен наважився взятися за приготування його в домашніх умовах. Хоча насправді це зовсім нескладний процес. Отже, готується багет в духовці з простих інгредієнтів. Для цього спочатку в окрему ємність наливаємо 30 мл води і відправляємо ложку сухих дріжджів. Також додамо цукор для того, щоб дріжджі краще грали.
Тепер гарненько розмішуємо вміст і залишаємо на 10 хвилин. За цей час дріжджі повинні вже розігратися і маса значно збільшиться в об'ємі. Після цього беремо глибоку ємність, в якій будемо замішувати тісто, наливаємо в неї півсклянки води, потім додаємо дріжджову суміш і висипаємо борошно. Борошно попередньо бажано просіяти.
Отже, тепер спочатку ложкою, а потім руками замішуємо тісто. Спочатку досить вимісити його до стану, коли вся маса просто тримається разом. Сформуємо її в кулю, зверху накриємо кухонним рушником і залишимо 20 хвилин. За цей час тісто трохи підійшло. На цьому етапі додаємо до нього сіль, в цій же ємності трохи перемішуємо, а потім викладаємо тісто на поверхню, посипану борошном, і продовжуємо вимішувати протягом десяти хвилин.
Сильно м'яти тісто не потрібно, достатньо акуратно його скачувати. У процесі такого вимішування у нас вийде еластичне тісто, яке дуже добре тягнеться. Тепер в ємність наливаємо розтоплене вершкове масло, змащуємо їм всю поверхню миски, після чого викладаємо наше тісто, трохи звернув під низ краю. Знову накриваємо рушником і залишаємо вже на 45 хвилин.
За цей час тісто має підійти і збільшитися приблизно в півтора рази. Знову викладаємо його на поверхню і формуємо певний прямокутник, розміром 25 х 15 сантиметрів. Після цього спочатку загортаємо края зверху і знизу, а потім ще й по обидва боки. Виходить загорнутий квадратик, який ми знову перекладаємо в миску, перевернувши, щоб загорнуті края виявилися знизу. Повторюємо процедуру, але на цей раз залишаємо тісто підходити вже протягом години.
Тепер уже поділяємо тісто на три рівні частини, і з кожної формуємо довгу ковбаску приблизно 35 см в довжину. Робимо це максимально ніжно, як ніби закручуємо тісто, але при цьому воно просто розкочується в довгасту форму.
Після цього застилаємо пергаментним папером, а потім викладаємо три майбутніх багета. Щоб в процесі випікання вони не прилипали один до одного, підтягуємо папір таким чином, щоб він послужив перегородкою між хлібинами. Також, якщо у вас широкий деко, рекомендуємо з боків покласти згорнуті рулоном рушники, для того, щоб багети при випіканні не розтікалися, а зберігали довгасту форму. Зверху накриваємо деко ще одним кухонним рушником і залишаємо в такому вигляді ще на 50 хвилин, щоб багети підійшли.
За цей час тісто вже повністю дозріє. Тепер ножем робимо косі надрізи на кожному багеті, також можна трохи побризкати водою, після чого відправляємо деко в розігріту до 240 градусів духовку і залишаємо готуватися наш хліб приблизно на 30 хвилин. Щоб м'якуш не сильно засушити, рекомендуємо поставити в духовку металеву ємність з водою. Також в процесі випікання можна пару раз побризкати багети водою.
Отже, після закінчення зазначеного часу, дістаємо з духовки красиві, ароматні і дуже апетитні багети. Приготований таким цікавим, але досить простим способом, багет в духовці виходить красивим, рум'яним, корочка приємно хрумтить, а м'якуш всередині при цьому виходить дуже ніжним, трохи вологим і як годиться справжньому багету, нерівномірним. Такий смачний багет відмінно виглядає в будь-якому поєднанні з різними продуктами (джем, масло, часник, як основа для канапе і бутербродів або як доповнення до перших страв).
Схожі рецепти
Випадкові рецепти