Укр
Рус
thermomix thermomix
Багет Випічка Французька кухня

Багет в духовці

65 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Звичайно ж, потрібно пам'ятати, що багет - це не просто довгастий хліб, якому головне надати потрібну форму. Приготування цього мучного виробу - це цілий ритуал, і якщо ви вже зважилися випробувати свої сили в його створенні, то будьте готові трохи постаратися, щоб отримати дійсно хороший результат. А допоможе вам в цьому наш рецепт, за яким ви без особливих труднощів зможете приготувати багет в духовці.

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі 1 ч.л
  • Цукор 1 ч.л
  • Борошно 400 г.
  • Сіль 1 щіп.
  • Вершкове масло 30 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Сьогодні багет - це дуже популярний по всьому світу хліб. Але не кожен наважився взятися за приготування його в домашніх умовах. Хоча насправді це зовсім нескладний процес. Отже, готується багет в духовці з простих інгредієнтів. Для цього спочатку в окрему ємність наливаємо 30 мл води і відправляємо ложку сухих дріжджів. Також додамо цукор для того, щоб дріжджі краще грали.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер гарненько розмішуємо вміст і залишаємо на 10 хвилин. За цей час дріжджі повинні вже розігратися і маса значно збільшиться в об'ємі. Після цього беремо глибоку ємність, в якій будемо замішувати тісто, наливаємо в неї півсклянки води, потім додаємо дріжджову суміш і висипаємо борошно. Борошно попередньо бажано просіяти.

    Крок - 2
  3. 03

    Отже, тепер спочатку ложкою, а потім руками замішуємо тісто. Спочатку досить вимісити його до стану, коли вся маса просто тримається разом. Сформуємо її в кулю, зверху накриємо кухонним рушником і залишимо 20 хвилин. За цей час тісто трохи підійшло. На цьому етапі додаємо до нього сіль, в цій же ємності трохи перемішуємо, а потім викладаємо тісто на поверхню, посипану борошном, і продовжуємо вимішувати протягом десяти хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Сильно м'яти тісто не потрібно, достатньо акуратно його скачувати. У процесі такого вимішування у нас вийде еластичне тісто, яке дуже добре тягнеться. Тепер в ємність наливаємо розтоплене вершкове масло, змащуємо їм всю поверхню миски, після чого викладаємо наше тісто, трохи звернув під низ краю. Знову накриваємо рушником і залишаємо вже на 45 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    За цей час тісто має підійти і збільшитися приблизно в півтора рази. Знову викладаємо його на поверхню і формуємо певний прямокутник, розміром 25 х 15 сантиметрів. Після цього спочатку загортаємо края зверху і знизу, а потім ще й по обидва боки. Виходить загорнутий квадратик, який ми знову перекладаємо в миску, перевернувши, щоб загорнуті края виявилися знизу. Повторюємо процедуру, але на цей раз залишаємо тісто підходити вже протягом години.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер уже поділяємо тісто на три рівні частини, і з кожної формуємо довгу ковбаску приблизно 35 см в довжину. Робимо це максимально ніжно, як ніби закручуємо тісто, але при цьому воно просто розкочується в довгасту форму.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього застилаємо пергаментним папером, а потім викладаємо три майбутніх багета. Щоб в процесі випікання вони не прилипали один до одного, підтягуємо папір таким чином, щоб він послужив перегородкою між хлібинами. Також, якщо у вас широкий деко, рекомендуємо з боків покласти згорнуті рулоном рушники, для того, щоб багети при випіканні не розтікалися, а зберігали довгасту форму. Зверху накриваємо деко ще одним кухонним рушником і залишаємо в такому вигляді ще на 50 хвилин, щоб багети підійшли.

    Крок - 7
  8. 08

    За цей час тісто вже повністю дозріє. Тепер ножем робимо косі надрізи на кожному багеті, також можна трохи побризкати водою, після чого відправляємо деко в розігріту до 240 градусів духовку і залишаємо готуватися наш хліб приблизно на 30 хвилин. Щоб м'якуш не сильно засушити, рекомендуємо поставити в духовку металеву ємність з водою. Також в процесі випікання можна пару раз побризкати багети водою.

    Крок - 8
  9. 09

    Отже, після закінчення зазначеного часу, дістаємо з духовки красиві, ароматні і дуже апетитні багети. Приготований таким цікавим, але досить простим способом, багет в духовці виходить красивим, рум'яним, корочка приємно хрумтить, а м'якуш всередині при цьому виходить дуже ніжним, трохи вологим і як годиться справжньому багету, нерівномірним. Такий смачний багет відмінно виглядає в будь-якому поєднанні з різними продуктами (джем, масло, часник, як основа для канапе і бутербродів або як доповнення до перших страв).

    Крок - 9

Оцінити рецепт