Укр
Рус
Багет Випічка Французька кухня

Багет в домашніх умовах

( 5.0000 5 514 14 оцінок)
1018 - переглядів
75 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пишний, смачний, з хрусткою скоринкою багет просто спекти вдома - головне дотримуйтеся інструкції.

Інгредієнти

  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Борошно 550 г.
  • Вода 1 1/2 скл.
  • Дріжджі сухі 1 уп.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Висипте в чашу кухонного комбайна сухі дріжджі. Підігрійте необхідну кількість води, краще якщо теплою, ні в якому разі не використовуйте холодну.

Крок - 1
02

Вилийте підігріту воду до сухих дріжджів. Перемішайте вінчиком, щоб крупинки дріжджів розчинилися. Просійте борошно. Під час просіювання борошно збагачується киснем і стає більш пухким. Додавання просіяного борошна робить тісто більш ніжним, пишним, добре піднімається і сприятливо позначається на роботі дріжджів.

Крок - 2
03

Висипте просіяне борошно в воду з дріжджами. Потім насипте належну кількість солі. На кухонний комбайн насадіть насадку «гак» для вимішування тіста. Увімкніть комбайн і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і почне відставати від стінок чаші комбайна. Також ви можете вимісити тісто і вручну. Це займе близько 20 хвилин або змішуйте, поки тісто стане еластичним, і не буде прилипати до рук.

Крок - 3
04

Вийміть готове тісто з чаші комбайна. Сформуйте кулю. Покладіть назад в чашу і змастіть поверхню тіста невеликою кількістю оливкової олії. Накрийте ємність тарілкою і залиште на 60-90 хвилин в теплому місці без протягів, поки тісто не підніметься або не збільшиться вдвічі.

Крок - 4
05

Коли тісто піднялося, викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Сформуйте з тіста прямокутник, щоб вам простіше було розділити його на рівні частини. Розріжте тісто спочатку на дві половини, скориставшись ножем або кулінарним шпателем.

Крок - 5
06

Тепер кожну половину розділіть на три рівні частини. З одержаних частин зробіть кульки. Залиште їх на столі, накрийте рушником і залиште відпочити на 15 хвилин перед використанням.

Крок - 6
07

Після закінчення часу розрівняйте кожну кулю, притискаючи  пальцями, в невеликий овал. Потім загорніть овал в рулет. Трохи прокатайте рулет, притискаючи края і надаючи йому правильну форму, в разі потреби можна трохи розтягнути рулет під розмір дека. У вас повинна вийти «ковбаска» з гострими кінчиками.

Крок - 7
08

Утворені «ковбаски» викладіть на деко, на достатній відстані один від одного, застелений пергаментним папером. Накрийте тісто рушником і поставте на ростойку ще на 1 годину.

Крок - 8
09

Коли тісто на деку підійшло, зробіть на ньому неглибокі насічки збоку гострим ножем. Увімкніть духовку на 230 градусів. Поставте на дно духовки ємність з водою.

Крок - 9
10

Перш ніж поставити деко з багетами в духовку, окропіть  їх з пульверизатора водою, тільки потім відправляйте в розігріту духовку. Випікайте багети приблизно 15-20 хвилин, поки тісто не придбає золотисту скориночку.

Крок - 10
11

Викладіть спечені багети на решітку і дайте їм час охолонути. М'які, повітряні багети готові до вживання, приємного апетиту.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Багет с начинкой - покроковий рецепт, фото 1 Багет с начинкой 40 2 2 з 5 - детальніше -
Багет с сыром и зеленью - покроковий рецепт, фото 1 Багет с сыром и зеленью 55 1 3 з 5 - детальніше -
Французский багет - покроковий рецепт, фото 1 Французский багет 60 1 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовке 65 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чебуреки хрустящие - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки хрустящие 50 2 3 з 5 - детальніше -
Диетическая окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Диетическая окрошка 45 6 3 з 5 - детальніше -
Кулич творожный - покроковий рецепт, фото 1 Кулич творожный 50 1 4 з 5 - детальніше -