Пишний, смачний, з хрусткою скоринкою багет просто спекти вдома - головне дотримуйтеся інструкції.
Висипте в чашу кухонного комбайна сухі дріжджі. Підігрійте необхідну кількість води, краще якщо теплою, ні в якому разі не використовуйте холодну.
Вилийте підігріту воду до сухих дріжджів. Перемішайте вінчиком, щоб крупинки дріжджів розчинилися. Просійте борошно. Під час просіювання борошно збагачується киснем і стає більш пухким. Додавання просіяного борошна робить тісто більш ніжним, пишним, добре піднімається і сприятливо позначається на роботі дріжджів.
Висипте просіяне борошно в воду з дріжджами. Потім насипте належну кількість солі. На кухонний комбайн насадіть насадку «гак» для вимішування тіста. Увімкніть комбайн і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і почне відставати від стінок чаші комбайна. Також ви можете вимісити тісто і вручну. Це займе близько 20 хвилин або змішуйте, поки тісто стане еластичним, і не буде прилипати до рук.
Вийміть готове тісто з чаші комбайна. Сформуйте кулю. Покладіть назад в чашу і змастіть поверхню тіста невеликою кількістю оливкової олії. Накрийте ємність тарілкою і залиште на 60-90 хвилин в теплому місці без протягів, поки тісто не підніметься або не збільшиться вдвічі.
Коли тісто піднялося, викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Сформуйте з тіста прямокутник, щоб вам простіше було розділити його на рівні частини. Розріжте тісто спочатку на дві половини, скориставшись ножем або кулінарним шпателем.
Тепер кожну половину розділіть на три рівні частини. З одержаних частин зробіть кульки. Залиште їх на столі, накрийте рушником і залиште відпочити на 15 хвилин перед використанням.
Після закінчення часу розрівняйте кожну кулю, притискаючи пальцями, в невеликий овал. Потім загорніть овал в рулет. Трохи прокатайте рулет, притискаючи края і надаючи йому правильну форму, в разі потреби можна трохи розтягнути рулет під розмір дека. У вас повинна вийти «ковбаска» з гострими кінчиками.
Утворені «ковбаски» викладіть на деко, на достатній відстані один від одного, застелений пергаментним папером. Накрийте тісто рушником і поставте на ростойку ще на 1 годину.
Коли тісто на деку підійшло, зробіть на ньому неглибокі насічки збоку гострим ножем. Увімкніть духовку на 230 градусів. Поставте на дно духовки ємність з водою.
Перш ніж поставити деко з багетами в духовку, окропіть їх з пульверизатора водою, тільки потім відправляйте в розігріту духовку. Випікайте багети приблизно 15-20 хвилин, поки тісто не придбає золотисту скориночку.
Викладіть спечені багети на решітку і дайте їм час охолонути. М'які, повітряні багети готові до вживання, приємного апетиту.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти