Укр
Рус
thermomix thermomix
Багет Випічка Французька кухня

Багет в домашніх умовах

975 - переглядів
75 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пишний, смачний, з хрусткою скоринкою багет просто спекти вдома - головне дотримуйтеся інструкції.

Інгредієнти

  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Борошно 550 г.
  • Вода 1 1/2 скл.
  • Дріжджі сухі 1 уп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Висипте в чашу кухонного комбайна сухі дріжджі. Підігрійте необхідну кількість води, краще якщо теплою, ні в якому разі не використовуйте холодну.

    Крок - 1
  2. 02

    Вилийте підігріту воду до сухих дріжджів. Перемішайте вінчиком, щоб крупинки дріжджів розчинилися. Просійте борошно. Під час просіювання борошно збагачується киснем і стає більш пухким. Додавання просіяного борошна робить тісто більш ніжним, пишним, добре піднімається і сприятливо позначається на роботі дріжджів.

    Крок - 2
  3. 03

    Висипте просіяне борошно в воду з дріжджами. Потім насипте належну кількість солі. На кухонний комбайн насадіть насадку «гак» для вимішування тіста. Увімкніть комбайн і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і почне відставати від стінок чаші комбайна. Також ви можете вимісити тісто і вручну. Це займе близько 20 хвилин або змішуйте, поки тісто стане еластичним, і не буде прилипати до рук.

    Крок - 3
  4. 04

    Вийміть готове тісто з чаші комбайна. Сформуйте кулю. Покладіть назад в чашу і змастіть поверхню тіста невеликою кількістю оливкової олії. Накрийте ємність тарілкою і залиште на 60-90 хвилин в теплому місці без протягів, поки тісто не підніметься або не збільшиться вдвічі.

    Крок - 4
  5. 05

    Коли тісто піднялося, викладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Сформуйте з тіста прямокутник, щоб вам простіше було розділити його на рівні частини. Розріжте тісто спочатку на дві половини, скориставшись ножем або кулінарним шпателем.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер кожну половину розділіть на три рівні частини. З одержаних частин зробіть кульки. Залиште їх на столі, накрийте рушником і залиште відпочити на 15 хвилин перед використанням.

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення часу розрівняйте кожну кулю, притискаючи  пальцями, в невеликий овал. Потім загорніть овал в рулет. Трохи прокатайте рулет, притискаючи края і надаючи йому правильну форму, в разі потреби можна трохи розтягнути рулет під розмір дека. У вас повинна вийти «ковбаска» з гострими кінчиками.

    Крок - 7
  8. 08

    Утворені «ковбаски» викладіть на деко, на достатній відстані один від одного, застелений пергаментним папером. Накрийте тісто рушником і поставте на ростойку ще на 1 годину.

    Крок - 8
  9. 09

    Коли тісто на деку підійшло, зробіть на ньому неглибокі насічки збоку гострим ножем. Увімкніть духовку на 230 градусів. Поставте на дно духовки ємність з водою.

    Крок - 9
  10. 10

    Перш ніж поставити деко з багетами в духовку, окропіть  їх з пульверизатора водою, тільки потім відправляйте в розігріту духовку. Випікайте багети приблизно 15-20 хвилин, поки тісто не придбає золотисту скориночку.

    Крок - 10
  11. 11

    Викладіть спечені багети на решітку і дайте їм час охолонути. М'які, повітряні багети готові до вживання, приємного апетиту.

    Крок - 11

Оцінити рецепт