Хліб всьому голова. Ця крилата фраза не втрачає своєї цінності протягом багатьох років, так як не втрачає своєї популярності і цей вид випічки. Сьогодні існує дуже багато варіантів хліба на будь-який смак, колір і форму. Але серед такого розмаїття теж є свої фаворити, і одним з них є багет. Багет використовують як основу для бутербродів, для приготування безлічі різних закусок. Звичайно ж, ви можете купити готовий багет в магазині, але домашня випічка цінується набагато вище. Тим більше, що для цього існує наш рецепт багета по госту, керуючись яким ви обов'язково приготуєте неймовірно смачний хліб, який гідно оцінять.
Приготування багета по госту - завдання середньої складності, адже у цій випічки теж є свої секрети, які потрібно знати, щоб спекти по-справжньому смачний багет. У класичному варіанті тісто готується звичайним способом. Для цього в склянку кришимо дріжджі, заливаємо їх водою кімнатної температури, потім гарненько розмішуємо до однорідності.
Тепер в глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо сіль. Сухі інгредієнти краще перемішати між собою. Після цього наливаємо дріжджову воду в муку і замішуємо тісто за допомогою звичайної ложки. У нас виходить досить густе тісто. Накриваємо ємність кришкою або кухонним рушником і залишаємо в теплому місці хвилин на 30.
По закінченню цього часу викладаємо тісто на поверхню і за допомогою лопатки ще трохи його вимішуємо. Потім руками на вісу загортаємо тісто з різних сторін, тим самим трохи розтягуючи його. Таким чином у нас виходить вже більш м'яке тісто. Тепер змащуємо ємність рослинним маслом і викладаємо в неї наш загорнутий шматок тіста.
Знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 45 хвилин. Через зазначений час знову підбиваємо тісто в ємності таким же чином, загортаючи краї, і знову накриваємо кришкою.
Через годину тісто вже як слід дозріло і підійшло, тому посипаємо поверхню борошном і викладаємо його. Руки краще теж трохи посипати борошном, щоб тісто не прилипало. Отже, готове тісто звертаємо навпіл, а потім розрізаємо його на три частини за допомогою лопатки або ножа.
Тепер з кожної частини робимо кульку, загортаючи при цьому краї всередину. Залишимо ці кульки на кілька хвилин під кришкою, а потім починаємо формувати наші багети. Цей процес вимагає трохи спритності, але не варто лякатися, досить виконати кілька рухів. Отже, спочатку розтягуємо шматок тіста в коржик, надаючи їй по можливості прямокутну форму.
Потім загортаємо по довжині одну сторону, легенько притискаємо її, а наверх накладаємо іншу половину. Таким чином наш коржик згорнутий втричі. А тепер складаємо його ще навпіл.
Краї акуратно закріплюємо, за прикладом вареника. Після цього трохи покатаємо наш довгий згорток тіста по поверхні, таким чином гарненько скріпивши всі краї. Повторюємо процедуру з іншими двома частинами тіста.
Потім застилаємо кухонний рушник, трохи посипаємо його борошном і викладаємо три рулони з тіста, таким чином, щоб між ними був рушник. Ми залишаємо ще хвилин на 10-15, щоб тісто ще підійшло вже в сформованих багетах. Після цього робимо надрізи за допомогою ножа або зубочистки. Тепер на деко викладаємо багети і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 25 хвилин.
Рекомендуємо поставити вниз духовки деко або металеву ємність з водою. Через зазначений час дістаємо з духовки готові багети, приготовані по госту. У нас виходять чудові, ароматні, красиві багети з рум'яною хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем всередині. Подавати таку смакоту можна гарячою або холодною, просто нарізавши скибочками або зробивши з них бутерброд. У будь-якому варіанті багет по госту - це відмінний спосіб порадувати домочадців неймовірним хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти