Укр
Рус
Багет Випічка Французька кухня

Багет по госту

( 4.9167 4 512 12 оцінок)
1001 - переглядів
80 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хліб всьому голова. Ця крилата фраза не втрачає своєї цінності протягом багатьох років, так як не втрачає своєї популярності і цей вид випічки. Сьогодні існує дуже багато варіантів хліба на будь-який смак, колір і форму. Але серед такого розмаїття теж є свої фаворити, і одним з них є багет. Багет використовують як основу для бутербродів, для приготування безлічі різних закусок. Звичайно ж, ви можете купити готовий багет в магазині, але домашня випічка цінується набагато вище. Тим більше, що для цього існує наш рецепт багета по госту, керуючись яким ви обов'язково приготуєте неймовірно смачний хліб, який гідно оцінять.

Інгредієнти

  • Борошно 400 г.
  • Дріжджі 10 г.
  • Сіль 1 щіп.
  • Вода 2 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування багета по госту - завдання середньої складності, адже у цій випічки теж є свої секрети, які потрібно знати, щоб спекти по-справжньому смачний багет. У класичному варіанті тісто готується звичайним способом. Для цього в склянку кришимо дріжджі, заливаємо їх водою кімнатної температури, потім гарненько розмішуємо до однорідності.

Крок - 1
02

Тепер в глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо сіль. Сухі інгредієнти краще перемішати між собою. Після цього наливаємо дріжджову воду в муку і замішуємо тісто за допомогою звичайної ложки. У нас виходить досить густе тісто. Накриваємо ємність кришкою або кухонним рушником і залишаємо в теплому місці хвилин на 30.

Крок - 2
03

По закінченню цього часу викладаємо тісто на поверхню і за допомогою лопатки ще трохи його вимішуємо. Потім руками на вісу загортаємо тісто з різних сторін, тим самим трохи розтягуючи його. Таким чином у нас виходить вже більш м'яке тісто. Тепер змащуємо ємність рослинним маслом і викладаємо в неї наш загорнутий шматок тіста.

Крок - 3
04

Знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 45 хвилин. Через зазначений час знову підбиваємо тісто в ємності таким же чином, загортаючи краї, і знову накриваємо кришкою.

Крок - 4
05

Через годину тісто вже як слід дозріло і підійшло, тому посипаємо поверхню борошном і викладаємо його. Руки краще теж трохи посипати борошном, щоб тісто не прилипало. Отже, готове тісто звертаємо навпіл, а потім розрізаємо його на три частини за допомогою лопатки або ножа.

Крок - 5
06

Тепер з кожної частини робимо кульку, загортаючи при цьому краї всередину. Залишимо ці кульки на кілька хвилин під кришкою, а потім починаємо формувати наші багети. Цей процес вимагає трохи спритності, але не варто лякатися, досить виконати кілька рухів. Отже, спочатку розтягуємо шматок тіста в коржик, надаючи їй по можливості прямокутну форму.

Крок - 6
07

Потім загортаємо по довжині одну сторону, легенько притискаємо її, а наверх накладаємо іншу половину. Таким чином наш коржик згорнутий втричі. А тепер складаємо його ще навпіл.

Крок - 7
08

Краї акуратно закріплюємо, за прикладом вареника. Після цього трохи покатаємо наш довгий згорток тіста по поверхні, таким чином гарненько скріпивши всі краї. Повторюємо процедуру з іншими двома частинами тіста.

Крок - 8
09

Потім застилаємо кухонний рушник, трохи посипаємо його борошном і викладаємо три рулони з тіста, таким чином, щоб між ними був рушник. Ми залишаємо ще хвилин на 10-15, щоб тісто ще підійшло вже в сформованих багетах. Після цього робимо надрізи за допомогою ножа або зубочистки. Тепер на деко викладаємо багети і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 25 хвилин.

Крок - 9
10

Рекомендуємо поставити вниз духовки деко або металеву ємність з водою. Через зазначений час дістаємо з духовки готові багети, приготовані по госту. У нас виходять чудові, ароматні, красиві багети з рум'яною хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем всередині. Подавати таку смакоту можна гарячою або холодною, просто нарізавши скибочками або зробивши з них бутерброд. У будь-якому варіанті багет по госту - це відмінний спосіб порадувати домочадців неймовірним хлібом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Багет с начинкой - покроковий рецепт, фото 1 Багет с начинкой 40 2 2 з 5 - детальніше -
Багет с чесноком - покроковий рецепт, фото 1 Багет с чесноком 80 1 3 з 5 - детальніше -
Французский багет - покроковий рецепт, фото 1 Французский багет 60 1 3 з 5 - детальніше -
Багет с сыром и зеленью - покроковий рецепт, фото 1 Багет с сыром и зеленью 55 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мясо по-французски с ананасами - покроковий рецепт, фото 1 Мясо по-французски с ананасами 45 2 3 з 5 - детальніше -
Сухари в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Сухари в духовке 35 1 2 з 5 - детальніше -
Горбуша с овощами в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Горбуша с овощами в духовке 50 2 2 з 5 - детальніше -
Яблоки запеченные - покроковий рецепт, фото 1 Яблоки запеченные 30 8 2 з 5 - детальніше -