Укр
Рус
Багет Випічка Французька кухня

Багет по госту

( 4.5000 1 514 14 оцінок)

1477 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хліб всьому голова. Ця крилата фраза не втрачає своєї цінності протягом багатьох років, так як не втрачає своєї популярності і цей вид випічки. Сьогодні існує дуже багато варіантів хліба на будь-який смак, колір і форму. Але серед такого розмаїття теж є свої фаворити, і одним з них є багет. Багет використовують як основу для бутербродів, для приготування безлічі різних закусок. Звичайно ж, ви можете купити готовий багет в магазині, але домашня випічка цінується набагато вище. Тим більше, що для цього існує наш рецепт багета по госту, керуючись яким ви обов'язково приготуєте неймовірно смачний хліб, який гідно оцінять.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Багет по госту " (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири0.5 гр.
  • Вуглеводи32.5 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування багета по госту - завдання середньої складності, адже у цій випічки теж є свої секрети, які потрібно знати, щоб спекти по-справжньому смачний багет. У класичному варіанті тісто готується звичайним способом. Для цього в склянку кришимо дріжджі, заливаємо їх водою кімнатної температури, потім гарненько розмішуємо до однорідності.

Крок - 1
02

Тепер в глибоку ємність просіюємо борошно, додаємо сіль. Сухі інгредієнти краще перемішати між собою. Після цього наливаємо дріжджову воду в муку і замішуємо тісто за допомогою звичайної ложки. У нас виходить досить густе тісто. Накриваємо ємність кришкою або кухонним рушником і залишаємо в теплому місці хвилин на 30.

Крок - 2
03

По закінченню цього часу викладаємо тісто на поверхню і за допомогою лопатки ще трохи його вимішуємо. Потім руками на вісу загортаємо тісто з різних сторін, тим самим трохи розтягуючи його. Таким чином у нас виходить вже більш м'яке тісто. Тепер змащуємо ємність рослинним маслом і викладаємо в неї наш загорнутий шматок тіста.

Крок - 3
04

Знову накриваємо кришкою і залишаємо вже на 45 хвилин. Через зазначений час знову підбиваємо тісто в ємності таким же чином, загортаючи краї, і знову накриваємо кришкою.

Крок - 4
05

Через годину тісто вже як слід дозріло і підійшло, тому посипаємо поверхню борошном і викладаємо його. Руки краще теж трохи посипати борошном, щоб тісто не прилипало. Отже, готове тісто звертаємо навпіл, а потім розрізаємо його на три частини за допомогою лопатки або ножа.

Крок - 5
06

Тепер з кожної частини робимо кульку, загортаючи при цьому краї всередину. Залишимо ці кульки на кілька хвилин під кришкою, а потім починаємо формувати наші багети. Цей процес вимагає трохи спритності, але не варто лякатися, досить виконати кілька рухів. Отже, спочатку розтягуємо шматок тіста в коржик, надаючи їй по можливості прямокутну форму.

Крок - 6
07

Потім загортаємо по довжині одну сторону, легенько притискаємо її, а наверх накладаємо іншу половину. Таким чином наш коржик згорнутий втричі. А тепер складаємо його ще навпіл.

Крок - 7
08

Краї акуратно закріплюємо, за прикладом вареника. Після цього трохи покатаємо наш довгий згорток тіста по поверхні, таким чином гарненько скріпивши всі краї. Повторюємо процедуру з іншими двома частинами тіста.

Крок - 8
09

Потім застилаємо кухонний рушник, трохи посипаємо його борошном і викладаємо три рулони з тіста, таким чином, щоб між ними був рушник. Ми залишаємо ще хвилин на 10-15, щоб тісто ще підійшло вже в сформованих багетах. Після цього робимо надрізи за допомогою ножа або зубочистки. Тепер на деко викладаємо багети і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 25 хвилин.

Крок - 9
10

Рекомендуємо поставити вниз духовки деко або металеву ємність з водою. Через зазначений час дістаємо з духовки готові багети, приготовані по госту. У нас виходять чудові, ароматні, красиві багети з рум'яною хрусткою скоринкою і ніжним м'якушем всередині. Подавати таку смакоту можна гарячою або холодною, просто нарізавши скибочками або зробивши з них бутерброд. У будь-якому варіанті багет по госту - це відмінний спосіб порадувати домочадців неймовірним хлібом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
М’ясне рагу - покроковий рецепт, фото 1 М’ясне рагу 85 5 3 з 5 - детальніше -
Незвичайний хот-дог - покроковий рецепт, фото 1 Незвичайний хот-дог 50 3 3 з 5 - детальніше -