Бабусин пиріг з куркою «Туди-сюди» незвичайний тим, що повністю готується на одній сковороді. Це один з найпростіших і смачних рецептів приготування курятини. Пиріг виходить соковитим, рум'яним, з приємним ароматом і вершковим післясмаком.
Поставте на середній вогонь антипригарну сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Моркву, селеру і цибулю наріжте дрібними кубиками і відправте смажитися на сковороду. Посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте і смажте 3-5 хвилин.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і порубіть ножем. Додайте їх до інших інгредієнтів, перемішайте і смажте ще протягом 1 хвилини.
Всипте в сковороду борошно і перемішайте інгредієнти вінчиком. Смажте ще 1-2 хвилини.
Влийте жирні вершки і молоко. Активно перемішайте вміст сковороди вінчиком і, помішуючи, варіть, поки суміш не загусне. На це піде приблизно 3 хвилини.
Покришіть в сковороду кубики курячого бульона.Тімьян вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно наріжте і додайте в страву.
Перемішайте інгредієнти і всипте консервовану кукурудзу і горох.
Попередньо відварену курячу грудку наріжте середніми кубиками і теж відправте на сковороду.
Влийте бульйон, в якому варилася курка. Перемішайте і тушкуйте ще 3 хвилини, а потім вимкніть вогонь.
Листкове тісто тонко розкачайте і наріжте смужками. Смужки тіста викладіть поверх вмісту сковороди у вигляді плетінки.
Змішайте яйце з водою або молоком і змастіть сумішшю смужки листкового тіста, щоб вийшла рум'яна кірочка. Надішліть сковороду в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Дістаньте бабусин пиріг з куркою «Туди-сюди» з духовки, дайте настоятися 10 хвилин і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти