Укр
Рус
Бабка Другі страви Українська кухня

Бабка

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1137 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Бабка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Час від часу на столах кожної господині з'являється картопляна бабка - дуже смачна, наповнена беконом і ковбасою. Ви можете їсти її гарячою, так і холодною. Подавайте бабку окремо, з часниковим соусом, кислим молоком, сумішшю густої сметани або грибного соусу - як вам подобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бабка" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири12 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку викладіть на обробну дошку слайси бекону і за допомогою кухонного ножа наріжте їх дрібними кубиками. Так само подрібніть і ковбасу (краще вибирати варено-копчений продукт). Помістіть невелику сковорідку з рослинною або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Засипте в сковорідку нарізані м'ясні продукти і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого.

Крок - 1
02

Коли вміст сковороди добре підрум'яниться, додайте в неї попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпайки і видавлений через чеснокодавку або дрібно нарізаний часник. Смажте все, помішуючи, до розм'якшення вмісту, потім вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від шкірки картоплю, помістіть в каструлю з водою і залиште на нетривалий час для видалення зайвого крохмалю з продукту.

Крок - 3
04

Далі за допомогою самої дрібної терки натріть очищену картоплю в глибоку миску. Можна подрібнити картоплю за допомогою кухонного комбайна. Потім ретельно відіжміть за допомогою сита приготовлену картопляну масу від зайвої рідини.

Крок - 4
05

Далі додайте в суміш картоплі курячі яйця, просіяне борошно, спеції: майоран, сіль, чорний мелений перець, засипте мускатний горіх і перекладіть вміст сковороди. Добре все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Потім змастіть форму для випікання хліба рослинним або вершковим маслом і посипте рясно панірувальними сухарями з усіх боків. Форму, до речі, можете використовувати, яка є - це може бути для випікання печива, прямокутний піднос або навіть круглої форми.

Крок - 6
07

Обережно перекладіть у форму для випічки підготовлену картопляну масу. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів близько 1 години. Готову бабку подавайте до столу гарячою, насолоджуйтеся.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грузинське пхалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинське пхалі 55 4 3 з 5 - детальніше -
Домашній сир з козячого молока - покроковий рецепт, фото 1 Домашній сир з козячого молока 35 1 2 з 5 - детальніше -
Сосиски в листковому тісті - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в листковому тісті 45 3 3 з 5 - детальніше -