Укр
Рус
Бабка Другі страви Українська кухня

Бабка

( 4.6667 4 56 6 оцінок)
1000 - переглядів
70 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Бабка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Час від часу на столах кожної господині з'являється картопляна бабка - дуже смачна, наповнена беконом і ковбасою. Ви можете їсти її гарячою, так і холодною. Подавайте бабку окремо, з часниковим соусом, кислим молоком, сумішшю густої сметани або грибного соусу - як вам подобається.

Інгредієнти

  • Панірувальні сухарі 1/2 скл.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Горіх мускатний 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Майоран 1 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Борошно 2 ст.л
  • Яйце 3 шт.
  • Ковбаса 250 г.
  • Бекон 300 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Картопля 1.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку викладіть на обробну дошку слайси бекону і за допомогою кухонного ножа наріжте їх дрібними кубиками. Так само подрібніть і ковбасу (краще вибирати варено-копчений продукт). Помістіть невелику сковорідку з рослинною або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Засипте в сковорідку нарізані м'ясні продукти і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого.

Крок - 1
02

Коли вміст сковороди добре підрум'яниться, додайте в неї попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпайки і видавлений через чеснокодавку або дрібно нарізаний часник. Смажте все, помішуючи, до розм'якшення вмісту, потім вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від шкірки картоплю, помістіть в каструлю з водою і залиште на нетривалий час для видалення зайвого крохмалю з продукту.

Крок - 3
04

Далі за допомогою самої дрібної терки натріть очищену картоплю в глибоку миску. Можна подрібнити картоплю за допомогою кухонного комбайна. Потім ретельно відіжміть за допомогою сита приготовлену картопляну масу від зайвої рідини.

Крок - 4
05

Далі додайте в суміш картоплі курячі яйця, просіяне борошно, спеції: майоран, сіль, чорний мелений перець, засипте мускатний горіх і перекладіть вміст сковороди. Добре все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Потім змастіть форму для випікання хліба рослинним або вершковим маслом і посипте рясно панірувальними сухарями з усіх боків. Форму, до речі, можете використовувати, яка є - це може бути для випікання печива, прямокутний піднос або навіть круглої форми.

Крок - 6
07

Обережно перекладіть у форму для випічки підготовлену картопляну масу. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів близько 1 години. Готову бабку подавайте до столу гарячою, насолоджуйтеся.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклер з масляним кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -
Хінкалі класичні - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі класичні 60 6 3 з 5 - детальніше -
Варення з полуниці - покроковий рецепт, фото 1 Варення з полуниці 55 1 2 з 5 - детальніше -