Укр
Рус
Бабка Другі страви Французька кухня

Бабка морквяна

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

905 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Бабка морквяна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Бельгійська кухня, Швейцарська кухня, Фінська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Бабка морквяна - рецепт смачного кексу з морквяного тіста. Випічка виходить м'якою і вологою, з ніжним запахом кориці. Додаткову вершковість їй надає глазур на основі сиру «Філадельфія». Бабка готується просто і швидко. Морквяний кекс - відмінний десерт для чаювання з друзями.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бабка морквяна" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири17.2 гр.
  • Вуглеводи36 гр.
  • Калорії314 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Морква вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і видаліть основу. Більшу частину моркви наріжте середніми шматочками і відправте в чашу подрібнювача, а решту натріть на крупній тертці.

Крок - 1
02

Додайте в подрібнювач яйця, влийте масло і перебийте продукти до стану однорідного пюре.

Крок - 2
03

Борошно просійте в окрему миску. Додайте цукор, розпушувач для тіста і корицю. Перемішайте інгредієнти вінчиком.

Крок - 3
04

Всипте в суху суміш терту моркву і влийте яєчно-морквяне пюре. Вимішайте тісто, щоб воно стало однорідним.

Крок - 4
05

Спеціальну форму для кексу змастіть вершковим маслом, присипте борошном і перелийте туди морквяне тісто. Злегка постукайте формою по столу, щоб тісто розрівняти і з нього вийшло зайве повітря.

Крок - 5
06

Надішліть форму в прогріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Але врахуйте, що, якщо ви використовуєте для бабки звичайну форму (без дірки посередині), випікати потрібно протягом 1 години. Через зазначений час провірте кекс на готовність за допомогою палички. Якщо вона суха, бабка морквяна готова. Переверніть її на блюдо і остудіть.

Крок - 6
07

Приготуйте глазур, якою поллєте бабку зверху. В вогнетривкій ємності з'єднайте розм'якшене вершкове масло, молоко і Філадельфію.

Крок - 7
08

Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності і влийте ванільний екстракт. Щоб краще змішувалися, можна підігріти продукти на водяній бані. Якщо хочете зробити солодку глазур, коли маса охолоне, всипте цукрову пудру і знову вимісіть.

Крок - 8
09

Полийте остигнулу морквяну бабку глазур'ю і подавайте до чаю. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печиво Ведмедики - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Ведмедики 60 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре з картоплі і селери - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з картоплі і селери 45 4 2 з 5 - детальніше -
Паелья з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з креветками 65 6 3 з 5 - детальніше -