Бабка морквяна - рецепт смачного кексу з морквяного тіста. Випічка виходить м'якою і вологою, з ніжним запахом кориці. Додаткову вершковість їй надає глазур на основі сиру «Філадельфія». Бабка готується просто і швидко. Морквяний кекс - відмінний десерт для чаювання з друзями.
Морква вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і видаліть основу. Більшу частину моркви наріжте середніми шматочками і відправте в чашу подрібнювача, а решту натріть на крупній тертці.
Додайте в подрібнювач яйця, влийте масло і перебийте продукти до стану однорідного пюре.
Борошно просійте в окрему миску. Додайте цукор, розпушувач для тіста і корицю. Перемішайте інгредієнти вінчиком.
Всипте в суху суміш терту моркву і влийте яєчно-морквяне пюре. Вимішайте тісто, щоб воно стало однорідним.
Спеціальну форму для кексу змастіть вершковим маслом, присипте борошном і перелийте туди морквяне тісто. Злегка постукайте формою по столу, щоб тісто розрівняти і з нього вийшло зайве повітря.
Надішліть форму в прогріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Але врахуйте, що, якщо ви використовуєте для бабки звичайну форму (без дірки посередині), випікати потрібно протягом 1 години. Через зазначений час провірте кекс на готовність за допомогою палички. Якщо вона суха, бабка морквяна готова. Переверніть її на блюдо і остудіть.
Приготуйте глазур, якою поллєте бабку зверху. В вогнетривкій ємності з'єднайте розм'якшене вершкове масло, молоко і Філадельфію.
Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності і влийте ванільний екстракт. Щоб краще змішувалися, можна підігріти продукти на водяній бані. Якщо хочете зробити солодку глазур, коли маса охолоне, всипте цукрову пудру і знову вимісіть.
Полийте остигнулу морквяну бабку глазур'ю і подавайте до чаю. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти