Укр
Рус
thermomix thermomix
Азу Другі страви Східна кухня

Азу з яловичини з солоними огірками

2014 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Азу з яловичини з солоними огірками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Азу - татарська національна страва, дуже ситна, багата на смак. Азу являє собою тушковане м'ясо найчастіше з помідорами. Але популярність цієї страви привела до утворення величезної кількості різних варіацій приготування цієї страви. У найпопулярнішому варіанті до м'яса додають також картоплю, що робить азу ще ситніше.Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт азу з яловичини з солоними огірками, які і надають цій страві особливого смаку. Даний варіант відмінно підійде любителям цікавих пікантних поєднань і прикрасить сімейний обід або вечерю. Приготувати азу по-татарськи не складе особливих труднощів. Досить знати пару правил і дотримуватися їх у процесі.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 г.
  • Огірок солоний 6 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Картопля 5 шт.
  • Вода 300 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 100 мл.
  • Кріп 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку обробимо м'ясо. Для азу найкраще рекомендують використовувати яловичину. По суті азу трохи нагадує гуляш, але головна відмінність в тому, що для гуляшу яловичина гаситься більш тривалий час, тому використовуються будь-які частини. Для азу ж найкраще взяти м'якоть зі спини або попереку. Отже, вибравши підходяще м'ясо, нарізаємо його поперек волокон на шматочки товщиною один сантиметр і сантиметрів 7 довжиною.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього викладаємо яловичину на сковороду, бажано взяти сковорідку з високими стінками. Також наливаємо рослинне масло і ставимо сковорідку на вогонь і накриваємо кришкою.

    Крок - 2
  3. 03

    Поки м'ясо починає обсмажуватися, займемося овочами. Спочатку беремо солоні огірки і нарізаємо їх на невеликі шматочки. Потім складаємо їх в глибоку ємність і заливаємо водою, щоб позбутися від зайвої солі і кислоти.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього очистимо від лушпиння цибулю і наріжемо її тонкою соломкою.

    Крок - 4
  5. 05

    Коли яловичина вже трохи обжарится і знайде коричневий колір, кидаємо в сковорідку нарізану цибулю, перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо далі тушкуватися кілька хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    По закінченню цього часу додаємо столову ложку томату, все добре перемішуємо і залишаємо готуватися далі, зменшивши вогонь.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер очистимо від шкірки картоплю, помиємо її і наріжемо на свій розсуд. Як правило для азу використовують велику нарізку для картоплі, якщо картоплина невелика, досить розрізати її на 4 або 6 частин. Можна також використовувати спеціальні насадки і зробити фігурну нарізку.

    Крок - 7
  8. 08

    Нарізану картоплю кидаємо в сковорідку, солимо і перчимо, а також додаємо води, все перемішуємо, знову накриваємо кришкою і продовжуємо готувати близько 15 хвилин. За цей час картопля повинна добре підрум'янитися, м'ясо стане майже готовим, цибуля набуде характерний золотистий колір.

    Крок - 8
  9. 09

    Якраз в цей момент ми зливаємо з огірків воду і додаємо їх в азу. Щоб довести його до готовності, досить залишити його потомитися протягом десяти хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Подавати азу можна із запашною нарубаного зеленню, а також зі сметаною. Азу з яловичини з солоними огірками готується просто і легко, доступне по набору продуктів, але головне - ситна і неймовірно смачна страва.

    Крок - 10

Оцінити рецепт