Азу - татарська національна страва, дуже ситна, багата на смак. Азу являє собою тушковане м'ясо найчастіше з помідорами. Але популярність цієї страви привела до утворення величезної кількості різних варіацій приготування цієї страви. У найпопулярнішому варіанті до м'яса додають також картоплю, що робить азу ще ситніше.Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт азу з яловичини з солоними огірками, які і надають цій страві особливого смаку. Даний варіант відмінно підійде любителям цікавих пікантних поєднань і прикрасить сімейний обід або вечерю. Приготувати азу по-татарськи не складе особливих труднощів. Досить знати пару правил і дотримуватися їх у процесі.
Для початку обробимо м'ясо. Для азу найкраще рекомендують використовувати яловичину. По суті азу трохи нагадує гуляш, але головна відмінність в тому, що для гуляшу яловичина гаситься більш тривалий час, тому використовуються будь-які частини. Для азу ж найкраще взяти м'якоть зі спини або попереку. Отже, вибравши підходяще м'ясо, нарізаємо його поперек волокон на шматочки товщиною один сантиметр і сантиметрів 7 довжиною.
Після цього викладаємо яловичину на сковороду, бажано взяти сковорідку з високими стінками. Також наливаємо рослинне масло і ставимо сковорідку на вогонь і накриваємо кришкою.
Поки м'ясо починає обсмажуватися, займемося овочами. Спочатку беремо солоні огірки і нарізаємо їх на невеликі шматочки. Потім складаємо їх в глибоку ємність і заливаємо водою, щоб позбутися від зайвої солі і кислоти.
Після цього очистимо від лушпиння цибулю і наріжемо її тонкою соломкою.
Коли яловичина вже трохи обжарится і знайде коричневий колір, кидаємо в сковорідку нарізану цибулю, перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо далі тушкуватися кілька хвилин.
По закінченню цього часу додаємо столову ложку томату, все добре перемішуємо і залишаємо готуватися далі, зменшивши вогонь.
Тепер очистимо від шкірки картоплю, помиємо її і наріжемо на свій розсуд. Як правило для азу використовують велику нарізку для картоплі, якщо картоплина невелика, досить розрізати її на 4 або 6 частин. Можна також використовувати спеціальні насадки і зробити фігурну нарізку.
Нарізану картоплю кидаємо в сковорідку, солимо і перчимо, а також додаємо води, все перемішуємо, знову накриваємо кришкою і продовжуємо готувати близько 15 хвилин. За цей час картопля повинна добре підрум'янитися, м'ясо стане майже готовим, цибуля набуде характерний золотистий колір.
Якраз в цей момент ми зливаємо з огірків воду і додаємо їх в азу. Щоб довести його до готовності, досить залишити його потомитися протягом десяти хвилин.
Подавати азу можна із запашною нарубаного зеленню, а також зі сметаною. Азу з яловичини з солоними огірками готується просто і легко, доступне по набору продуктів, але головне - ситна і неймовірно смачна страва.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти