Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Азу з свинини

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кожна страва татарської кухні популярна своїм апетитними і насиченим смаком. Азу числиться теж в їх числах. Приготувати цю страву можна з будь-яким м'ясом - яловичиною, бараниною, кроликом, і т.д. Але класика страви все-таки передбачає використовувати баранину або конину. Ці види м'яса не дуже легко знайти на полицях магазинів нашої країни. Тому, запропонуємо рецепт азу зі свинини, який не поступиться нічим оригінальній страві.

Інгредієнти

Насіння гарбуза1 ст.л
Сметана2 ст.л
Коріандр 1/2 пуч.
Сіль за смаком
Борошно2 скл.
Оливкова олія1 ч.л
Зелений перець чилі2 шт.
Соус сальса верде 1/2 скл.
Реберця1.5 кг.
Помідори консервовані450 г.
Редис2 шт.

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо приготування цієї непростої, але дуже смачної страви. У глибоку миску засипте пшеничну або кукурудзяну муку, вона послужить так званим паніруванням.

Крок - 1
02

Потім закиньте в цю ж миску попередньо вимиті свинячі ребра без кісток (можна використовувати м'ясо і на кістці, від цього смак не зіпсується точно) і добре обваляйте їх з усіх боків в борошні, відставте на деякий час.

Крок - 2
03

Далі помістіть глибоку каструлю на плиту (в ній і буде готуватися наша страва), налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Тепер викладіть підготовлені ребра в каструлю з розігрітим маслом і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення хрусткої, золотистої скоринки на м'ясі.

Крок - 3
04

Потім додайте в каструлю з обсмаженим м'ясом очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю (бажано навіть, щоб цибуля пустила якомога більше соку). Ретельно перемішайте і томіть на середньому вогні близько 3 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер додайте консервовані дрібно нарізані томати, які не крупно нарізаний зелений перець чилі. Залийте зелений соус (сальса верде) і добре все перемішавши, і знову закривши каструлю кришкою, залиште страву готуватися на середньому вогні близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу, відкрийте кришку і залийте в каструлю трохи оливкового масла, рясно присоліть страву, ретельно перемішайте і, закривши знову кришку, продовжуйте тушкувати близько півтори години (але це індивідуально, може знадобиться часу трохи більше).

Крок - 6
07

За цей час азу зі свинини точно приготується. Розкладіть готову страву зі свинини по глибоких мисках і приправте дрібно нашаткованою зеленню коріандру. Додайте в кожну миску трохи сметани, попередньо вимитий і нарізаний тонкими кільцями редис, усипьте очищеними гарбузовим насінням і подавайте до сто

Крок - 7

Оцінити рецепт