Кожна страва татарської кухні популярна своїм апетитними і насиченим смаком. Азу числиться теж в їх числах. Приготувати цю страву можна з будь-яким м'ясом - яловичиною, бараниною, кроликом, і т.д. Але класика страви все-таки передбачає використовувати баранину або конину. Ці види м'яса не дуже легко знайти на полицях магазинів нашої країни. Тому, запропонуємо рецепт азу зі свинини, який не поступиться нічим оригінальній страві.
Отже, почнемо приготування цієї непростої, але дуже смачної страви. У глибоку миску засипте пшеничну або кукурудзяну муку, вона послужить так званим паніруванням.
Потім закиньте в цю ж миску попередньо вимиті свинячі ребра без кісток (можна використовувати м'ясо і на кістці, від цього смак не зіпсується точно) і добре обваляйте їх з усіх боків в борошні, відставте на деякий час.
Далі помістіть глибоку каструлю на плиту (в ній і буде готуватися наша страва), налийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Тепер викладіть підготовлені ребра в каструлю з розігрітим маслом і обсмажуйте, періодично помішуючи, до утворення хрусткої, золотистої скоринки на м'ясі.
Потім додайте в каструлю з обсмаженим м'ясом очищену від лушпиння і натерту на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю (бажано навіть, щоб цибуля пустила якомога більше соку). Ретельно перемішайте і томіть на середньому вогні близько 3 хвилин.
Тепер додайте консервовані дрібно нарізані томати, які не крупно нарізаний зелений перець чилі. Залийте зелений соус (сальса верде) і добре все перемішавши, і знову закривши каструлю кришкою, залиште страву готуватися на середньому вогні близько 10 хвилин.
Після закінчення цього часу, відкрийте кришку і залийте в каструлю трохи оливкового масла, рясно присоліть страву, ретельно перемішайте і, закривши знову кришку, продовжуйте тушкувати близько півтори години (але це індивідуально, може знадобиться часу трохи більше).
За цей час азу зі свинини точно приготується. Розкладіть готову страву зі свинини по глибоких мисках і приправте дрібно нашаткованою зеленню коріандру. Додайте в кожну миску трохи сметани, попередньо вимитий і нарізаний тонкими кільцями редис, усипьте очищеними гарбузовим насінням і подавайте до сто
Схожі рецепти
Випадкові рецепти