Назва рецепта говорить сама за себе. Раз азу називається по татарськи, то звісно, це традиційна страва татарська, дуже смачна і досить ситна. Що характерно, м'ясо в цій страві в татарській кухні може використовуватися як бараняче так і конина, але найчастіше - яловичина, що сьогодні я вам і пропоную, саме азу з яловичини. Складного в приготуванні нічого немає, головне потрібні інгредієнти, казанок або товстостінна каструля і, обов'язково ваше бажання. Повірте, в результаті ви отримаєте вишукану апетитну страву, якою по праву будете пишатися. Спробуйте приготувати один раз, і смак ароматних шматочків яловичини, плаваючих в пікантному гострому соусі, ви вже не зможете забути.
Ну, а тепер за роботу. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Цибулину чистимо, миємо й шаткуємо тонким пір'ям. Часник, очищений від шкірки, рубаємо досить великими шматочками, щоб в майбутній страві цей овоч не втратився.
Яловичину беремо досить жирну, краще вирізку або ошийок, добре миємо, вирізаємо, якщо є, плівки. А зараз розкрию вам один секрет: яловиче м'ясо намагаємося нарізати шматочками однакового розміру, обов'язково поперек волокон.
Картоплю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл, складаємо в миску і заливаємо холодною водою, з урахуванням того, що її ми використовуємо не відразу, щоб без води вона не потемніла.
Ну ось в принципі все, що потрібно підготували, тепер вливаємо в каструлю рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю, обсмажуємо, досить часто перемішуючи, до легкої рум'яності, а потім додаємо рубаний часник, продовжуємо обсмажувати, помішуючи дерев'яною лопаткою.
Потім перекладаємо в каструлю нарізану шматочками яловичину і періодично перемішуючи, обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності.
Після цього кладемо в м'ясо вершкове масло і додаємо шматочки помідор в томаті, перемішуємо.
В цей час посипаємо вміст каструлі меленим перцем, а також додаємо подрібнений коріандр і паприку. Все це ще солимо і кидаємо шматочок кориці. Так само доливаємо трохи води, перемішуємо і, накривши кришкою, тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності м'яса.
Потім відкриваємо кришку, дістаємо і викидаємо часточку кориці і викладаємо в каструлю картоплю, додаємо зовсім небагато цукру, перемішуємо і продовжуємо готувати до готовності картоплі, за цей час всі інші інгредієнти теж вже будуть готові.
Після цього готову страву посипаємо рубаною зеленню петрушки, знімаємо каструлю з вогню і, накривши кришкою настоюємо протягом 10 хвили
Схожі рецепти
Випадкові рецепти