Укр
Рус
Азу Другі страви Східна кухня

Азу з яловичини по татарськи

( 4.7917 4 524 24 оцінки)
1995 - переглядів
75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Тушкувати

опис

Назва рецепта говорить сама за себе. Раз азу називається по татарськи, то звісно, це традиційна страва татарська, дуже смачна і досить ситна. Що характерно, м'ясо в цій страві в татарській кухні може використовуватися як бараняче так і конина, але найчастіше - яловичина, що сьогодні я вам і пропоную, саме азу з яловичини. Складного в приготуванні нічого немає, головне потрібні інгредієнти, казанок або товстостінна каструля і, обов'язково ваше бажання. Повірте, в результаті ви отримаєте вишукану апетитну страву, якою по праву будете пишатися. Спробуйте приготувати один раз, і смак ароматних шматочків яловичини, плаваючих в пікантному гострому соусі, ви вже не зможете забути.

Інгредієнти

  • Вода 0.5 л.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кориця 1 за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паприка 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Цукор 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Помідори консервовані 300 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 700 г.
  • Яловичина 500 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, а тепер за роботу. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Цибулину чистимо, миємо й шаткуємо тонким пір'ям. Часник, очищений від шкірки, рубаємо досить великими шматочками, щоб в майбутній страві цей овоч не втратився.

Крок - 1
02

Яловичину беремо досить жирну, краще вирізку або ошийок, добре миємо, вирізаємо, якщо є, плівки. А зараз розкрию вам один секрет: яловиче м'ясо намагаємося нарізати шматочками однакового розміру, обов'язково поперек волокон.

Крок - 2
03

Картоплю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл, складаємо в миску і заливаємо холодною водою, з урахуванням того, що її ми використовуємо не відразу, щоб без води вона не потемніла.

Крок - 3
04

Ну ось в принципі все, що потрібно підготували, тепер вливаємо в каструлю рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю, обсмажуємо, досить часто перемішуючи, до легкої рум'яності, а потім додаємо рубаний часник, продовжуємо обсмажувати, помішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 4
05

Потім перекладаємо в каструлю нарізану шматочками яловичину і періодично перемішуючи, обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності.

Крок - 5
06

Після цього кладемо в м'ясо вершкове масло і додаємо шматочки помідор в томаті, перемішуємо.

Крок - 6
07

В цей час посипаємо вміст каструлі меленим перцем, а також додаємо подрібнений коріандр і паприку. Все це ще солимо і кидаємо шматочок кориці. Так само доливаємо трохи води, перемішуємо і, накривши кришкою, тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності м'яса.

Крок - 7
08

Потім відкриваємо кришку, дістаємо і викидаємо часточку кориці і викладаємо в каструлю картоплю, додаємо зовсім небагато цукру, перемішуємо і продовжуємо готувати до готовності картоплі, за цей час всі інші інгредієнти теж вже будуть готові.

Крок - 8
09

Після цього готову страву посипаємо рубаною зеленню петрушки, знімаємо каструлю з вогню і, накривши кришкою настоюємо протягом 10 хвили

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Азу по-татарски - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарски 50 4 3 з 5 - детальніше -
Азу из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Азу из баранины 65 6 4 з 5 - детальніше -
Азу из свинины - покроковий рецепт, фото 1 Азу из свинины 75 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оливье с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Оливье с говядиной 35 3 3 з 5 - детальніше -
Лагман узбекский - покроковий рецепт, фото 1 Лагман узбекский 75 4 3 з 5 - детальніше -
Рисовая лапша с креветками - покроковий рецепт, фото 1 Рисовая лапша с креветками 45 6 3 з 5 - детальніше -