Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Азу з яловичини по татарськи

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити, Тушкувати

опис

Назва рецепта говорить сама за себе. Раз азу називається по татарськи, то звісно, це традиційна страва татарська, дуже смачна і досить ситна. Що характерно, м'ясо в цій страві в татарській кухні може використовуватися як бараняче так і конина, але найчастіше - яловичина, що сьогодні я вам і пропоную, саме азу з яловичини. Складного в приготуванні нічого немає, головне потрібні інгредієнти, казанок або товстостінна каструля і, обов'язково ваше бажання. Повірте, в результаті ви отримаєте вишукану апетитну страву, якою по праву будете пишатися. Спробуйте приготувати один раз, і смак ароматних шматочків яловичини, плаваючих в пікантному гострому соусі, ви вже не зможете забути.

Інгредієнти

Яловичина500 г.
Картопля700 г.
Цибуля1 шт.
Часник4 зуб.
Помідори консервовані300 г.
Вершкове масло50 г.
Масло рослинне30 мл.
Перець чорний мелений за смаком
Цукор1 ч.л
Коріандр1 ч.л
Паприка1 ч.л
Сіль за смаком
Кориця1 шт.
Петрушка1 пуч.
Вода0.5 л.

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, а тепер за роботу. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Цибулину чистимо, миємо й шаткуємо тонким пір'ям. Часник, очищений від шкірки, рубаємо досить великими шматочками, щоб в майбутній страві цей овоч не втратився.

Крок - 1
02

Яловичину беремо досить жирну, краще вирізку або ошийок, добре миємо, вирізаємо, якщо є, плівки. А зараз розкрию вам один секрет: яловиче м'ясо намагаємося нарізати шматочками однакового розміру, обов'язково поперек волокон.

Крок - 2
03

Картоплю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл, складаємо в миску і заливаємо холодною водою, з урахуванням того, що її ми використовуємо не відразу, щоб без води вона не потемніла.

Крок - 3
04

Ну ось в принципі все, що потрібно підготували, тепер вливаємо в каструлю рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю, обсмажуємо, досить часто перемішуючи, до легкої рум'яності, а потім додаємо рубаний часник, продовжуємо обсмажувати, помішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 4
05

Потім перекладаємо в каструлю нарізану шматочками яловичину і періодично перемішуючи, обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності.

Крок - 5
06

Після цього кладемо в м'ясо вершкове масло і додаємо шматочки помідор в томаті, перемішуємо.

Крок - 6
07

В цей час посипаємо вміст каструлі меленим перцем, а також додаємо подрібнений коріандр і паприку. Все це ще солимо і кидаємо шматочок кориці. Так само доливаємо трохи води, перемішуємо і, накривши кришкою, тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності м'яса.

Крок - 7
08

Потім відкриваємо кришку, дістаємо і викидаємо часточку кориці і викладаємо в каструлю картоплю, додаємо зовсім небагато цукру, перемішуємо і продовжуємо готувати до готовності картоплі, за цей час всі інші інгредієнти теж вже будуть готові.

Крок - 8
09

Після цього готову страву посипаємо рубаною зеленню петрушки, знімаємо каструлю з вогню і, накривши кришкою настоюємо протягом 10 хвили

Крок - 9

Оцінити рецепт