Укр
Рус
Азу Другі страви Східна кухня

Азу з баранини

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

3610 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Шматочки баранини в цій страві просто тануть у роті, так само як і картопля. Тривалий (і не дбайливий) час на тушкування дасть відмінний результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азу з баранини" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Великий, глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинну олію і добре розігрійте на середньому вогні.

Крок - 1
02

Засипте в киплячу олію сухі зерна чебрецю і лаврове листя. Обсмажуйте, постійно помішуючи близько 3 хвилин. Масла повинно бути достатньо, чебрець повинен практично варитися в ньому.

Крок - 2
03

Далі закиньте в сковорідку попередньо вимите і розрізане на великі шматки м'ясо баранини (можна навіть використовувати баранину на кістці). Обсмажуйте шматки м'яса, постійно помішуючи, до утворення легкої золотистої скоринки. Баранина повинна повністю просочитися маслом і чебрецем.

Крок - 3
04

Потім додайте в сковорідку до обсмаженого м'яса заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 4
05

Далі закиньте очищену від лушпиння та дрібно нарізану червоний цибулю, ретельно перемішайте все і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер рясно присоліть вміст сковороди, приправте на ваш вибір спеціями і обсмажуйте, періодично помішуючи хвилин 15.

Крок - 6
07

Потім залийте баранину водою, накрийте ємність кришкою і залиште тушкуватись до повної готовності м'яса. Якщо використовуєте баранину на кістці, то побачите, як кістка від'єдналась від м'яса - це говорить про повну його готовність.

Крок - 7
08

Настав час додати в сковороду до м'яса заздалегідь очищену від шкірки і нарізану великими кубиками картоплю. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще близько 20 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб вся рідина не випарувалася, в разі потреби підлийте води, а то страва пригорить.

Крок - 8
09

Після закінчення часу додайте до картоплі з м'ясом крупно нарізаний червоний помідор. Тушкуйте ще трохи, періодично помішуючи.

Крок - 9
10

А потім додайте подрібнений зелений перець чилі, перемішайте, вимкніть вогонь і дайте страві трохи настоятися. Подавайте готове азу з баранини до столу і дивуйте близьких.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре з зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з зеленого горошку 50 5 3 з 5 - детальніше -
Лазанья зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья зі шпинатом 60 6 4 з 5 - детальніше -
Салат соняшник з чіпсами - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник з чіпсами 40 5 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий пунш з горілкою - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий пунш з горілкою 25 1 2 з 5 - детальніше -