Укр
Рус
thermomix thermomix
Азу Другі страви Східна кухня

Азу з баранини

65 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Шматочки баранини в цій страві просто тануть у роті, так само як і картопля. Тривалий (і не дбайливий) час на тушкування дасть відмінний результат.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Чебрець 1 ст.л
  • Баранина 700 г.
  • Картопля 4 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Зелений перець чилі 2 шт.
  • Спеції для м’яса за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода 0.5 л.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Часник 5 зуб.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Великий, глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинну олію і добре розігрійте на середньому вогні.

    Крок - 1
  2. 02

    Засипте в киплячу олію сухі зерна чебрецю і лаврове листя. Обсмажуйте, постійно помішуючи близько 3 хвилин. Масла повинно бути достатньо, чебрець повинен практично варитися в ньому.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі закиньте в сковорідку попередньо вимите і розрізане на великі шматки м'ясо баранини (можна навіть використовувати баранину на кістці). Обсмажуйте шматки м'яса, постійно помішуючи, до утворення легкої золотистої скоринки. Баранина повинна повністю просочитися маслом і чебрецем.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім додайте в сковорідку до обсмаженого м'яса заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі закиньте очищену від лушпиння та дрібно нарізану червоний цибулю, ретельно перемішайте все і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер рясно присоліть вміст сковороди, приправте на ваш вибір спеціями і обсмажуйте, періодично помішуючи хвилин 15.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім залийте баранину водою, накрийте ємність кришкою і залиште тушкуватись до повної готовності м'яса. Якщо використовуєте баранину на кістці, то побачите, як кістка від'єдналась від м'яса - це говорить про повну його готовність.

    Крок - 7
  8. 08

    Настав час додати в сковороду до м'яса заздалегідь очищену від шкірки і нарізану великими кубиками картоплю. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще близько 20 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб вся рідина не випарувалася, в разі потреби підлийте води, а то страва пригорить.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення часу додайте до картоплі з м'ясом крупно нарізаний червоний помідор. Тушкуйте ще трохи, періодично помішуючи.

    Крок - 9
  10. 10

    А потім додайте подрібнений зелений перець чилі, перемішайте, вимкніть вогонь і дайте страві трохи настоятися. Подавайте готове азу з баранини до столу і дивуйте близьких.

    Крок - 10

Оцінити рецепт