Укр
Рус
Азу Другі страви Східна кухня

Азу з баранини

( 4.8235 4 517 17 оцінок)
2408 - переглядів
65 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Шматочки баранини в цій страві просто тануть у роті, так само як і картопля. Тривалий (і не дбайливий) час на тушкування дасть відмінний результат.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Чебрець 1 ст.л
  • Баранина 700 г.
  • Картопля 4 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Зелений перець чилі 2 шт.
  • Спеції для м’яса за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода 0.5 л.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Часник 5 зуб.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Великий, глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинну олію і добре розігрійте на середньому вогні.

Крок - 1
02

Засипте в киплячу олію сухі зерна чебрецю і лаврове листя. Обсмажуйте, постійно помішуючи близько 3 хвилин. Масла повинно бути достатньо, чебрець повинен практично варитися в ньому.

Крок - 2
03

Далі закиньте в сковорідку попередньо вимите і розрізане на великі шматки м'ясо баранини (можна навіть використовувати баранину на кістці). Обсмажуйте шматки м'яса, постійно помішуючи, до утворення легкої золотистої скоринки. Баранина повинна повністю просочитися маслом і чебрецем.

Крок - 3
04

Потім додайте в сковорідку до обсмаженого м'яса заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 4
05

Далі закиньте очищену від лушпиння та дрібно нарізану червоний цибулю, ретельно перемішайте все і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер рясно присоліть вміст сковороди, приправте на ваш вибір спеціями і обсмажуйте, періодично помішуючи хвилин 15.

Крок - 6
07

Потім залийте баранину водою, накрийте ємність кришкою і залиште тушкуватись до повної готовності м'яса. Якщо використовуєте баранину на кістці, то побачите, як кістка від'єдналась від м'яса - це говорить про повну його готовність.

Крок - 7
08

Настав час додати в сковороду до м'яса заздалегідь очищену від шкірки і нарізану великими кубиками картоплю. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще близько 20 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб вся рідина не випарувалася, в разі потреби підлийте води, а то страва пригорить.

Крок - 8
09

Після закінчення часу додайте до картоплі з м'ясом крупно нарізаний червоний помідор. Тушкуйте ще трохи, періодично помішуючи.

Крок - 9
10

А потім додайте подрібнений зелений перець чилі, перемішайте, вимкніть вогонь і дайте страві трохи настоятися. Подавайте готове азу з баранини до столу і дивуйте близьких.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1 Справжній зефір 55 3 3 з 5 - детальніше -
Пасха в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пасха в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Свинина по-чоловічому - покроковий рецепт, фото 1 Свинина по-чоловічому 40 4 3 з 5 - детальніше -
Крабовий салат з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Крабовий салат з сиром 45 3 3 з 5 - детальніше -