Якщо мова заходить про класичні страви різних народів, відразу ж на думку спадають плов, бешбармак і, звичайно ж, азу. Хоча і суперечок про те, який саме варіант є класикою, чимало, а все через те, що такі страви найчастіше ставляться до кількох кухонь. Це ж стосується і однієї з м'ясних страв - азу. Способів приготування такої їжі багато, але ми вам запропонуємо народну страву - азу по-татарськи. Якщо ви любите радувати своїх близьких смачною їжею, та ще й придумувати щось нове, тоді наш рецепт вам точно підійде. Смачне і ароматне азу напевно сподобається всій родині.
Абсолютно нову і смачну їжу, трошки незвичайну вам вдасться приготувати з найбільш звичних продуктів. З м'яса можна використовувати свинину, баранину, але ми візьмемо яловичину, звичайно ж, м'якоть. Особливу пікантність додадуть нашій страві солоні огірочки і краще брати мариновані, а не консервовані. Ще нам знадобиться картопля, хоча в деяких рецептах цей продукт відсутній. Отже, беремося за підготовку інгредієнтів. Яловичу м'якоть добре промиваємо, видаляємо плівки і жир, нарізаємо невеликими довгими шматочками.
Чистимо і миємо картоплю. Цибулини невеликого розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою.
Тепер викладаємо нарізане м'ясо в сковорідку, поливаємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Солоні огірки маленького розміру нарізаємо тонкою соломкою, складаємо в глибоку посудину і заливаємо теплою водою.
Коли яловичина протушкується протягом 20 хвилин, додаємо в сковороду нашатковану цибулю, перемішуємо і додаємо томатну пасту.
Тепер викладаємо зверху порізану великими шматками картоплю і доливаємо трохи кип'яченої води.
Далі посипаємо вміст сковороди сіллю і меленим перцем. Добре перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо в сковороду нарізані огірки.
Знову все добре змішуємо, якщо необхідно, можна долити трохи води, щоб не підгоріло, і тушкуємо до готовності картоплі. Хочу зауважити, що зайва вода теж не потрібна, щоб азу не було рідким і некрасивим на вигляд.
Готову страву викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню кінзи і кропу. А ось тепер якраз впору подати азу по-татарськи до столу і очікувати похвали своїх рідних. Соковита, ароматна, пікантна страва назавжди оселиться у вашому домі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти