Укр
Рус
Азу Другі страви Татарська кухня

Азу по-татарськи

( 4.9643 4 528 28 оцінок)
2964 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Німецька кухня, Азербайджанська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо мова заходить про класичні страви різних народів, відразу ж на думку спадають плов, бешбармак і, звичайно ж, азу. Хоча і суперечок про те, який саме варіант є класикою, чимало, а все через те, що такі страви найчастіше ставляться до кількох кухонь. Це ж стосується і однієї з м'ясних страв - азу. Способів приготування такої їжі багато, але ми вам запропонуємо народну страву - азу по-татарськи. Якщо ви любите радувати своїх близьких смачною їжею, та ще й придумувати щось нове, тоді наш рецепт вам точно підійде. Смачне і ароматне азу напевно сподобається всій родині.

Інгредієнти

  • Зелень 15 г.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Паста томат 1 ст.л
  • Огірок солоний 6 шт.
  • Масло рослинне 100 мл.
  • Цибуля 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • М’ясо 0.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Абсолютно нову і смачну їжу, трошки незвичайну вам вдасться приготувати з найбільш звичних продуктів. З м'яса можна використовувати свинину, баранину, але ми візьмемо яловичину, звичайно ж, м'якоть. Особливу пікантність додадуть нашій страві солоні огірочки і краще брати мариновані, а не консервовані. Ще нам знадобиться картопля, хоча в деяких рецептах цей продукт відсутній. Отже, беремося за підготовку інгредієнтів. Яловичу м'якоть добре промиваємо, видаляємо плівки і жир, нарізаємо невеликими довгими шматочками.

Крок - 1
02

Чистимо і миємо картоплю. Цибулини невеликого розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою.

Крок - 2
03

Тепер викладаємо нарізане м'ясо в сковорідку, поливаємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Солоні огірки маленького розміру нарізаємо тонкою соломкою, складаємо в глибоку посудину і заливаємо теплою водою.

Крок - 4
05

Коли яловичина протушкується протягом 20 хвилин, додаємо в сковороду нашатковану цибулю, перемішуємо і додаємо томатну пасту.

Крок - 5
06

Тепер викладаємо зверху порізану великими шматками картоплю і доливаємо трохи кип'яченої води.

Крок - 6
07

Далі посипаємо вміст сковороди сіллю і меленим перцем. Добре перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо в сковороду нарізані огірки.

Крок - 7
08

Знову все добре змішуємо, якщо необхідно, можна долити трохи води, щоб не підгоріло, і тушкуємо до готовності картоплі. Хочу зауважити, що зайва вода теж не потрібна, щоб азу не було рідким і некрасивим на вигляд.

Крок - 8
09

Готову страву викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню кінзи і кропу. А ось тепер якраз впору подати азу по-татарськи до столу і очікувати похвали своїх рідних. Соковита, ароматна, пікантна страва назавжди оселиться у вашому домі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ликер 33 - покроковий рецепт, фото 1 Ликер 33 20 2 2 з 5 - детальніше -
Террін з овочів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з овочів 45 6 3 з 5 - детальніше -
Буріто з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -