Укр
Рус
Азу Другі страви Татарська кухня

Азу по-татарськи

( 4.9643 4 528 28 оцінок)

3544 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Німецька кухня, Азербайджанська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Якщо мова заходить про класичні страви різних народів, відразу ж на думку спадають плов, бешбармак і, звичайно ж, азу. Хоча і суперечок про те, який саме варіант є класикою, чимало, а все через те, що такі страви найчастіше ставляться до кількох кухонь. Це ж стосується і однієї з м'ясних страв - азу. Способів приготування такої їжі багато, але ми вам запропонуємо народну страву - азу по-татарськи. Якщо ви любите радувати своїх близьких смачною їжею, та ще й придумувати щось нове, тоді наш рецепт вам точно підійде. Смачне і ароматне азу напевно сподобається всій родині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азу по-татарськи" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії120 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Абсолютно нову і смачну їжу, трошки незвичайну вам вдасться приготувати з найбільш звичних продуктів. З м'яса можна використовувати свинину, баранину, але ми візьмемо яловичину, звичайно ж, м'якоть. Особливу пікантність додадуть нашій страві солоні огірочки і краще брати мариновані, а не консервовані. Ще нам знадобиться картопля, хоча в деяких рецептах цей продукт відсутній. Отже, беремося за підготовку інгредієнтів. Яловичу м'якоть добре промиваємо, видаляємо плівки і жир, нарізаємо невеликими довгими шматочками.

Крок - 1
02

Чистимо і миємо картоплю. Цибулини невеликого розміру чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою.

Крок - 2
03

Тепер викладаємо нарізане м'ясо в сковорідку, поливаємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Солоні огірки маленького розміру нарізаємо тонкою соломкою, складаємо в глибоку посудину і заливаємо теплою водою.

Крок - 4
05

Коли яловичина протушкується протягом 20 хвилин, додаємо в сковороду нашатковану цибулю, перемішуємо і додаємо томатну пасту.

Крок - 5
06

Тепер викладаємо зверху порізану великими шматками картоплю і доливаємо трохи кип'яченої води.

Крок - 6
07

Далі посипаємо вміст сковороди сіллю і меленим перцем. Добре перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо в сковороду нарізані огірки.

Крок - 7
08

Знову все добре змішуємо, якщо необхідно, можна долити трохи води, щоб не підгоріло, і тушкуємо до готовності картоплі. Хочу зауважити, що зайва вода теж не потрібна, щоб азу не було рідким і некрасивим на вигляд.

Крок - 8
09

Готову страву викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню кінзи і кропу. А ось тепер якраз впору подати азу по-татарськи до столу і очікувати похвали своїх рідних. Соковита, ароматна, пікантна страва назавжди оселиться у вашому домі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нісуаз з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Нісуаз з тунцем 45 5 3 з 5 - детальніше -
Маринований болгарський перець - покроковий рецепт, фото 1 Маринований болгарський перець 50 1 2 з 5 - детальніше -