Азіатський салат зі свинячими вушками - екзотична для нас, але цікава і смачна страва. До того ж вона легко і швидко робиться, якщо не брати до уваги попередню підготовку вушок, які перед приготуванням потрібно ретельно чистити, шкребти і вимочувати у воді не менше 2 годин. В іншому створення салату в азіатському стилі з даного рецепту не складе труднощів і не займе багато часу.
У сковороду вок або в звичайну каструлю налийте воду. Додайте сичуаньский перець горошком, нарізану тонкими слайсами імбир і білу частину цибулі-порею.
Слідом покладіть попередньо підготовлені свинячі вушка, накрийте кришкою і варіть 40 хвилин. Через 40 хвилин перекладіть варені свинячі вушка на тарілку, остудіть і наріжте тонкими смужками.
Надішліть нарізані вушка в миску для змішування. Подрібніть решту цибулі-порею і теж відправте в миску. Додайте дрібно порізаний часник. Влийте соєвий соус і кунжутне масло. Всипте цукор. Влийте чорний рисовий оцет (якщо немає чорного, візьміть звичайний). Всипте мелений білий перець, сіль і розкришений кубик курячого бульйону. Додайте масло чилі (бажано з шматочками перцю) і перемішайте продукти для рівномірного розподілу.
Підсмажте арахіс і відправте в миску з салатом. Кінзу вимийте, просушіть, наріжте ножем і теж додайте в страву. Знову перемішайте інгредієнти.
Перекладіть азіатський салат зі свинячими вушками на сервірувальну тарілку і подавайте на стіл. Така страва може бути повноцінною вечерею. Вона красиво виглядає і має цікавий, ні на що не схожий, але відмінно збалансований смак. Смачного!
Випадкові рецепти