Укр
Рус
Плов Другі страви Азербайджанська кухня

Азербайджанський плов

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1015 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Азербайджанський плов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Азербайджанський плов - неймовірно смачна, ароматна і ситна страва. Таким ви точно зможете здивувати не тільки свою сім'ю, а й гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азербайджанський плов" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи34.5 гр.
  • Калорії269 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування азербайджанського плову в основному використовують яловичину. Наріжте м'ясо шматочками середнього розміру, відправте в каструлю і киньте щіпку солі. Залийте водою і варіть до готовності.

Крок - 1
02

Тим часом, займіться наступним. Візьміть необхідну кількість ріпчастої цибулі середнього розміру. Для цієї страви її потрібно багато. Очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Киньте в сковорідку половину від зазначеної в рецепті кількості вершкового масла і поставте її на вогонь. Коли масло розтане, відправте в сковорідку півкільця цибулі. Періодично помішуючи, смажте цибулю до золотистого кольору. Десь в середині готування трохи посоліть і киньте пів ложечки шафрану.

Крок - 3
04

Коли цибуля підрум'яниться, киньте в сковорідку шматочки звареної яловичини і їстівні каштани. Додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 20 - 30 хвилин.

Крок - 4
05

Поки готується м'ясо, займіться рисом. Раніше його ретельно промийте і кілька разів злийте воду. Потім додайте ложку солі і залийте теплою водою. Нехай постоїть протягом близько 30 хвилин.

Крок - 5
06

Якщо родзинки і курага сухуваті, то залийте їх на час гарячою водою. Особливо це стосується родзинок. Воду злийте. Киньте в сковорідку кілька ложок вершкового масла і поставте на вогонь. Надішліть підготовлені родзинки і курагу. Потрусіть невеликою кількістю цукру і, постійно помішуючи, трохи тушкуйте.

Крок - 6
07

Частину шафрану киньте в склянку і залийте окропом. Накрийте блюдцем і залиште на час. У велику каструлю налийте багато води, киньте кілька ложок солі і поставте на вогонь. Воду з рису злийте і ще раз промийте. Зваріть рис у великій кількості води до готовності.

Крок - 7
08

Готовий рис басматі розділіть на дві миски, в одну насипте трохи менше. У меншу кількість рису налийте підфарбовану шафраном воду і добре перемішайте. Рис повинен вийти жовтого кольору.

Крок - 8
09

Тепер приготуйте Казмо - прошарок між дном і стінками казана. Вона не дає пригоріти самому нижньому шару рису і є дуже важливим елементом азербайджанського плову. Киньте в казан кілька ложок жовтого рису. Додайте яйце, сметану, кілька ложок розтопленого вершкового масла, кардамон і коріандр.

Крок - 9
10

Всі інгредієнти в казані ретельно перемішайте і утрамбуйте на дні. Зверху викладіть шар залишеного жовтого рису. І в самому верху - білий рис басматі. Накрийте кришкою і поставте на невеликий вогонь. Готуйте протягом 15 - 20 хвилин.

Крок - 10
11

На велике блюдо гіркою викладіть білий рис. Зверху - жовтий рис. Полийте розтопленим вершковим маслом. Красиво викладіть курагу і між нею - родзинки. У центрі помістіть тушковане м'ясо з цибулею і каштанами. А на самий верх - Казмо. Азербайджанський плов готовий. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Шаурма з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з м’ясом 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український червоний 100 7 3 з 5 - детальніше -
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -
Панакота зі сметани - покроковий рецепт, фото 1 Панакота зі сметани 50 3 3 з 5 - детальніше -
Філе індички у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички у вершковому соусі 50 2 3 з 5 - детальніше -