Азербайджанський плов - неймовірно смачна, ароматна і ситна страва. Таким ви точно зможете здивувати не тільки свою сім'ю, а й гостей.
Для приготування азербайджанського плову в основному використовують яловичину. Наріжте м'ясо шматочками середнього розміру, відправте в каструлю і киньте щіпку солі. Залийте водою і варіть до готовності.
Тим часом, займіться наступним. Візьміть необхідну кількість ріпчастої цибулі середнього розміру. Для цієї страви її потрібно багато. Очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Киньте в сковорідку половину від зазначеної в рецепті кількості вершкового масла і поставте її на вогонь. Коли масло розтане, відправте в сковорідку півкільця цибулі. Періодично помішуючи, смажте цибулю до золотистого кольору. Десь в середині готування трохи посоліть і киньте пів ложечки шафрану.
Коли цибуля підрум'яниться, киньте в сковорідку шматочки звареної яловичини і їстівні каштани. Додайте трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 20 - 30 хвилин.
Поки готується м'ясо, займіться рисом. Раніше його ретельно промийте і кілька разів злийте воду. Потім додайте ложку солі і залийте теплою водою. Нехай постоїть протягом близько 30 хвилин.
Якщо родзинки і курага сухуваті, то залийте їх на час гарячою водою. Особливо це стосується родзинок. Воду злийте. Киньте в сковорідку кілька ложок вершкового масла і поставте на вогонь. Надішліть підготовлені родзинки і курагу. Потрусіть невеликою кількістю цукру і, постійно помішуючи, трохи тушкуйте.
Частину шафрану киньте в склянку і залийте окропом. Накрийте блюдцем і залиште на час. У велику каструлю налийте багато води, киньте кілька ложок солі і поставте на вогонь. Воду з рису злийте і ще раз промийте. Зваріть рис у великій кількості води до готовності.
Готовий рис басматі розділіть на дві миски, в одну насипте трохи менше. У меншу кількість рису налийте підфарбовану шафраном воду і добре перемішайте. Рис повинен вийти жовтого кольору.
Тепер приготуйте Казмо - прошарок між дном і стінками казана. Вона не дає пригоріти самому нижньому шару рису і є дуже важливим елементом азербайджанського плову. Киньте в казан кілька ложок жовтого рису. Додайте яйце, сметану, кілька ложок розтопленого вершкового масла, кардамон і коріандр.
Всі інгредієнти в казані ретельно перемішайте і утрамбуйте на дні. Зверху викладіть шар залишеного жовтого рису. І в самому верху - білий рис басматі. Накрийте кришкою і поставте на невеликий вогонь. Готуйте протягом 15 - 20 хвилин.
На велике блюдо гіркою викладіть білий рис. Зверху - жовтий рис. Полийте розтопленим вершковим маслом. Красиво викладіть курагу і між нею - родзинки. У центрі помістіть тушковане м'ясо з цибулею і каштанами. А на самий верх - Казмо. Азербайджанський плов готовий. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти