Плов - це страва, без якої не можна уявити східну і кавказьку кухню. За багато тисячоліть з'явилося безліч варіантів приготування плову. Ось один з них.
Приготування азербайджанського плову почніть з маринування м'яса. Для цього вам знадобиться багато цибулі. Очистіть її, обмийте під водою і наріжте на кухонній дошці тонкими півкільцями.
Курку розріжте на окремі частини. Складіть у велику глибоку миску. Киньте нарізану півкільцями цибулю. Додайте сіль, чорний мелений перець, мелену паприку, куркуму і кмин.
Перемішайте курку з цибулею і спеціями вручну, трохи стискаючи шматочки цибулі, щоб вона пустила сік. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину.
Поки куряче м'ясо маринується, приготуйте рис. Використовуйте сорти з довгими зернами. Спочатку дуже ретельно промийте рис. Насипте його в миску, залийте великою кількістю води і мішайте рукою. Злийте воду, налийте наступну і повторіть процес. Промивайте рис до тих пір, поки вода не стане прозорою.
У каструлю з киплячою водою киньте сіль і відправте підготовлений рис. Періодично помішуючи, варіть згідно з інструкцією, майже до готовності. Потім відкиньте на друшляк.
Шматочок вершкового масла розтопіть в каструльці на маленькому вогні. Ложку шафрану киньте в мисочку. Залийте гарячою водою, накрийте кришкою або тарілочкою і залиште, щоб він заварився.
На дно великої сковороди або каструлі з товстим дном налийте частину розтопленого вершкового масла. Викладіть шматочки замаринованої курки, зверху накрийте цибулею з маринаду.
На цибулю викладайте рис, періодично поливаючи його розтопленим вершковим маслом і водою з шафраном. Зверху рис посипте куркумою і накрийте кришкою. Готуйте на слабкому вогні протягом 1 години.
Готовий азербайджанський плов з куркою накрийте великою плоскою тарілкою і акуратно переверніть. Шматочки курки повинні бути зверху. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти