Укр
Рус
Плов Другі страви Азербайджанська кухня

Азербайджанський плов з куркою

( 4.5714 4 57 7 оцінок)

1032 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Азербайджанський плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Плов - це страва, без якої не можна уявити східну і кавказьку кухню. За багато тисячоліть з'явилося безліч варіантів приготування плову. Ось один з них.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азербайджанський плов з куркою" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи16.3 гр.
  • Калорії243 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування азербайджанського плову почніть з маринування м'яса. Для цього вам знадобиться багато цибулі. Очистіть її, обмийте під водою і наріжте на кухонній дошці тонкими півкільцями.

Крок - 1
02

Курку розріжте на окремі частини. Складіть у велику глибоку миску. Киньте нарізану півкільцями цибулю. Додайте сіль, чорний мелений перець, мелену паприку, куркуму і кмин.

Крок - 2
03

Перемішайте курку з цибулею і спеціями вручну, трохи стискаючи шматочки цибулі, щоб вона пустила сік. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину.

Крок - 3
04

Поки куряче м'ясо маринується, приготуйте рис. Використовуйте сорти з довгими зернами. Спочатку дуже ретельно промийте рис. Насипте його в миску, залийте великою кількістю води і мішайте рукою. Злийте воду, налийте наступну і повторіть процес. Промивайте рис до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Крок - 4
05

У каструлю з киплячою водою киньте сіль і відправте підготовлений рис. Періодично помішуючи, варіть згідно з інструкцією, майже до готовності. Потім відкиньте на друшляк.

Крок - 5
06

Шматочок вершкового масла розтопіть в каструльці на маленькому вогні. Ложку шафрану киньте в мисочку. Залийте гарячою водою, накрийте кришкою або тарілочкою і залиште, щоб він заварився.

Крок - 6
07

На дно великої сковороди або каструлі з товстим дном налийте частину розтопленого вершкового масла. Викладіть шматочки замаринованої курки, зверху накрийте цибулею з маринаду.

Крок - 7
08

На цибулю викладайте рис, періодично поливаючи його розтопленим вершковим маслом і водою з шафраном. Зверху рис посипте куркумою і накрийте кришкою. Готуйте на слабкому вогні протягом 1 години.

Крок - 8
09

Готовий азербайджанський плов з куркою накрийте великою плоскою тарілкою і акуратно переверніть. Шматочки курки повинні бути зверху. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Заварне тістечко - покроковий рецепт, фото 1 Заварне тістечко 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -
Буріто з куркою і квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з куркою і квасолею 25 1 2 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на грилі 60 6 3 з 5 - детальніше -