Найпоширенішою і шанованим стравою кавказців вважається Хаш, страва, що славиться своїми цілющими властивостями. Дуже насичений смак, висока калорійність, поживність і специфічність - ось основні характеристики гарячої страви Хаш, який нагадує чимось наш холодець. Але холодець ми вживаємо холодним, тобто застиглим, а цей суп подають гарячим, на сніданок, з хрустким лавашем. Пропоную приготувати азербайджанський хаш, який допоможе вам надовго позбутися почуття голоду і втоми.
У нашій страві ми будемо використовувати свинячі ноги, і вони вимагають попередньої обробки. Обпалені свинячі ніжки необхідно ретельно вичистити і добре вимити. Після цього розрубати поперек шматки і замочити в холодну воду, бажано на ніч, змінюючи при цьому періодично воду.
І тільки після цього можна ставити варити. У каструлю влити 3 літри води і кинути столову ложку солі, помістити на плиту. Довести воду до кипіння і в окріп опустити шматочки вимочених ніжок.
Коли вода з м'ясом закипить, кип'ятити протягом 10 хвилин, а потім дістати шматки ніжок з каструлі і викласти на тарілку. Трохи остиглі шматки ніг порізати на більш дрібні шматочки і можна приступати безпосередньо до приготування супу хаш.
У каструлю налити чистої води, не менше 3 літрів і знову в воду помістити вже дрібніші шматки м'яса на кісточці.
Додати так само в каструлю корінь імбиру, лимонну траву і листя лайма.
Для нашої страви нам ще потрібно приготувати спеціальні добавки. Часточки часнику і цибулі шалот нанизати на шампури і трохи обсмажити на грилі. Після цього додати в каструлю з м'ясом.
Після покласти густий томатний соус, влити трохи рибного соусу і посолити. Довести до кипіння і періодично знімати накип.
Потім зменшити вогонь до слабкого, накрити каструлю кришкою і варити близько півтори години.
Тим часом потрібно приготувати приправи для хаша. Нарізати зелену цибулю, також подрібнити коріандр і зелень петрушки, а ще обсмажити перець чилі.
Через півтори години відкрити кришку і зняти з супу ложкою жир. Потім приправити суп приправами по своєму смаку, наприклад подрібнений чилі, також всипати цукру і кинути смажені стручки перцю чилі.
Так само кинути в каструлю подрібнену зелень цибулі, коріандру і петрушки, а на завершення видавити сік з одного лайма. Все добре перемішати і зняти з плити.
Готовий суп хаш налити в тарілки і можна подавати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти