Укр
Рус
thermomix thermomix
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Азербайджанський хаш

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
120 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Азербайджанський хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Найпоширенішою і шанованим стравою кавказців вважається Хаш, страва, що славиться своїми цілющими властивостями. Дуже насичений смак, висока калорійність, поживність і специфічність - ось основні характеристики гарячої страви Хаш, який нагадує чимось наш холодець. Але холодець ми вживаємо холодним, тобто застиглим, а цей суп подають гарячим, на сніданок, з хрустким лавашем. Пропоную приготувати азербайджанський хаш, який допоможе вам надовго позбутися почуття голоду і втоми.

Інгредієнти

  • Рибний соус 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Соус томатний 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Лимонна трава 1 ст.л
  • Ніжка свиняча 1.5 кг.
  • Сіль 1 ст.л
  • Вода 3 л.
  • Імбир 1/2 скл.
  • Листя лайма 1 ст.л
  • Цукор 2 ст.л
  • Перець червоний чілі 20 г.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Коріандр 1/4 скл.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Лайм 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У нашій страві ми будемо використовувати свинячі ноги, і вони вимагають попередньої обробки. Обпалені свинячі ніжки необхідно ретельно вичистити і добре вимити. Після цього розрубати поперек шматки і замочити в холодну воду, бажано на ніч, змінюючи при цьому періодично воду.

    Крок - 1
  2. 02

    І тільки після цього можна ставити варити. У каструлю влити 3 літри води і кинути столову ложку солі, помістити на плиту. Довести воду до кипіння і в окріп опустити шматочки вимочених ніжок.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли вода з м'ясом закипить, кип'ятити протягом 10 хвилин, а потім дістати шматки ніжок з каструлі і викласти на тарілку. Трохи остиглі шматки ніг порізати на більш дрібні шматочки і можна приступати безпосередньо до приготування супу хаш.

    Крок - 3
  4. 04

    У каструлю налити чистої води, не менше 3 літрів і знову в воду помістити вже дрібніші шматки м'яса на кісточці.

    Крок - 4
  5. 05

    Додати так само в каструлю корінь імбиру, лимонну траву і листя лайма.

    Крок - 5
  6. 06

    Для нашої страви нам ще потрібно приготувати спеціальні добавки. Часточки часнику і цибулі шалот нанизати на шампури і трохи обсмажити на грилі. Після цього додати в каструлю з м'ясом.

    Крок - 6
  7. 07

    Після покласти густий томатний соус, влити трохи рибного соусу і посолити. Довести до кипіння і періодично знімати накип.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім зменшити вогонь до слабкого, накрити каструлю кришкою і варити близько півтори години.

    Крок - 8
  9. 09

    Тим часом потрібно приготувати приправи для хаша. Нарізати зелену цибулю, також подрібнити коріандр і зелень петрушки, а ще обсмажити перець чилі.

    Крок - 9
  10. 10

    Через півтори години відкрити кришку і зняти з супу ложкою жир. Потім приправити суп приправами по своєму смаку, наприклад подрібнений чилі, також всипати цукру і кинути смажені стручки перцю чилі.

    Крок - 10
  11. 11

      Так само кинути в каструлю подрібнену зелень цибулі, коріандру і петрушки, а на завершення видавити сік з одного лайма. Все добре перемішати і зняти з плити.

    Крок - 11
  12. 12

    Готовий суп хаш налити в тарілки і можна подавати до столу.  

    Крок - 12

Оцінити рецепт