Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Азербайджанський хаш

( 4.5926 1 527 27 оцінок)

2455 - переглядів
120 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Азербайджанський хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Найпоширенішою і шанованим стравою кавказців вважається Хаш, страва, що славиться своїми цілющими властивостями. Дуже насичений смак, висока калорійність, поживність і специфічність - ось основні характеристики гарячої страви Хаш, який нагадує чимось наш холодець. Але холодець ми вживаємо холодним, тобто застиглим, а цей суп подають гарячим, на сніданок, з хрустким лавашем. Пропоную приготувати азербайджанський хаш, який допоможе вам надовго позбутися почуття голоду і втоми.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азербайджанський хаш" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії72 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У нашій страві ми будемо використовувати свинячі ноги, і вони вимагають попередньої обробки. Обпалені свинячі ніжки необхідно ретельно вичистити і добре вимити. Після цього розрубати поперек шматки і замочити в холодну воду, бажано на ніч, змінюючи при цьому періодично воду.

Крок - 1
02

І тільки після цього можна ставити варити. У каструлю влити 3 літри води і кинути столову ложку солі, помістити на плиту. Довести воду до кипіння і в окріп опустити шматочки вимочених ніжок.

Крок - 2
03

Коли вода з м'ясом закипить, кип'ятити протягом 10 хвилин, а потім дістати шматки ніжок з каструлі і викласти на тарілку. Трохи остиглі шматки ніг порізати на більш дрібні шматочки і можна приступати безпосередньо до приготування супу хаш.

Крок - 3
04

У каструлю налити чистої води, не менше 3 літрів і знову в воду помістити вже дрібніші шматки м'яса на кісточці.

Крок - 4
05

Додати так само в каструлю корінь імбиру, лимонну траву і листя лайма.

Крок - 5
06

Для нашої страви нам ще потрібно приготувати спеціальні добавки. Часточки часнику і цибулі шалот нанизати на шампури і трохи обсмажити на грилі. Після цього додати в каструлю з м'ясом.

Крок - 6
07

Після покласти густий томатний соус, влити трохи рибного соусу і посолити. Довести до кипіння і періодично знімати накип.

Крок - 7
08

Потім зменшити вогонь до слабкого, накрити каструлю кришкою і варити близько півтори години.

Крок - 8
09

Тим часом потрібно приготувати приправи для хаша. Нарізати зелену цибулю, також подрібнити коріандр і зелень петрушки, а ще обсмажити перець чилі.

Крок - 9
10

Через півтори години відкрити кришку і зняти з супу ложкою жир. Потім приправити суп приправами по своєму смаку, наприклад подрібнений чилі, також всипати цукру і кинути смажені стручки перцю чилі.

Крок - 10
11

  Так само кинути в каструлю подрібнену зелень цибулі, коріандру і петрушки, а на завершення видавити сік з одного лайма. Все добре перемішати і зняти з плити.

Крок - 11
12

Готовий суп хаш налити в тарілки і можна подавати до столу.  

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Боби в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Боби в соусі 45 4 3 з 5 - детальніше -
Смажена маринована яловичина - покроковий рецепт, фото 1 Смажена маринована яловичина 25 2 2 з 5 - детальніше -
Лечо з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з кабачків 40 2 3 з 5 - детальніше -