Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Азербайджанський хаш

( 4.7308 4 526 26 оцінок)
1904 - переглядів
120 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Азербайджанський хаш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Найпоширенішою і шанованим стравою кавказців вважається Хаш, страва, що славиться своїми цілющими властивостями. Дуже насичений смак, висока калорійність, поживність і специфічність - ось основні характеристики гарячої страви Хаш, який нагадує чимось наш холодець. Але холодець ми вживаємо холодним, тобто застиглим, а цей суп подають гарячим, на сніданок, з хрустким лавашем. Пропоную приготувати азербайджанський хаш, який допоможе вам надовго позбутися почуття голоду і втоми.

Інгредієнти

  • Рибний соус 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Соус томатний 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Лимонна трава 1 ст.л
  • Ніжка свиняча 1.5 кг.
  • Сіль 1 ст.л
  • Вода 3 л.
  • Імбир 1/2 скл.
  • Листя лайма 1 ст.л
  • Цукор 2 ст.л
  • Перець червоний чілі 20 г.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Коріандр 1/4 скл.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Лайм 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У нашій страві ми будемо використовувати свинячі ноги, і вони вимагають попередньої обробки. Обпалені свинячі ніжки необхідно ретельно вичистити і добре вимити. Після цього розрубати поперек шматки і замочити в холодну воду, бажано на ніч, змінюючи при цьому періодично воду.

Крок - 1
02

І тільки після цього можна ставити варити. У каструлю влити 3 літри води і кинути столову ложку солі, помістити на плиту. Довести воду до кипіння і в окріп опустити шматочки вимочених ніжок.

Крок - 2
03

Коли вода з м'ясом закипить, кип'ятити протягом 10 хвилин, а потім дістати шматки ніжок з каструлі і викласти на тарілку. Трохи остиглі шматки ніг порізати на більш дрібні шматочки і можна приступати безпосередньо до приготування супу хаш.

Крок - 3
04

У каструлю налити чистої води, не менше 3 літрів і знову в воду помістити вже дрібніші шматки м'яса на кісточці.

Крок - 4
05

Додати так само в каструлю корінь імбиру, лимонну траву і листя лайма.

Крок - 5
06

Для нашої страви нам ще потрібно приготувати спеціальні добавки. Часточки часнику і цибулі шалот нанизати на шампури і трохи обсмажити на грилі. Після цього додати в каструлю з м'ясом.

Крок - 6
07

Після покласти густий томатний соус, влити трохи рибного соусу і посолити. Довести до кипіння і періодично знімати накип.

Крок - 7
08

Потім зменшити вогонь до слабкого, накрити каструлю кришкою і варити близько півтори години.

Крок - 8
09

Тим часом потрібно приготувати приправи для хаша. Нарізати зелену цибулю, також подрібнити коріандр і зелень петрушки, а ще обсмажити перець чилі.

Крок - 9
10

Через півтори години відкрити кришку і зняти з супу ложкою жир. Потім приправити суп приправами по своєму смаку, наприклад подрібнений чилі, також всипати цукру і кинути смажені стручки перцю чилі.

Крок - 10
11

  Так само кинути в каструлю подрібнену зелень цибулі, коріандру і петрушки, а на завершення видавити сік з одного лайма. Все добре перемішати і зняти з плити.

Крок - 11
12

Готовий суп хаш налити в тарілки і можна подавати до столу.  

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Хаш из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Хаш из баранины 720 6 4 з 5 - детальніше -
Грузинский хаш - покроковий рецепт, фото 1 Грузинский хаш 360 5 3 з 5 - детальніше -
Армянский хаш - покроковий рецепт, фото 1 Армянский хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Классический хаш - покроковий рецепт, фото 1 Классический хаш 100 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Панкейки на воде - покроковий рецепт, фото 1 Панкейки на воде 50 3 3 з 5 - детальніше -
Нисуаз с тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Нисуаз с тунцом 45 5 3 з 5 - детальніше -
Жаркое из кролика - покроковий рецепт, фото 1 Жаркое из кролика 80 6 3 з 5 - детальніше -