Кавказька кухня славиться безліччю оригінальних страв, серед яких особливе місце займають хінкалі. Вони чимось нагадують добре відомі нам пельмені, але в той же час кардинально відрізняються. Хінкалі - це такі мішечки з тіста, в які загортають різні начинки. І як у будь-якої популярної страви, у хінкали також є багато варіантів. Одним з яскравих представників цих виробів є азербайджанські хінкалі.
Азербайджанські хінкалі в приготуванні не зовсім складні. Але все ж потрібно трохи повозитися. Для початку давайте приготуємо начинку. Для цього нам знадобиться м'ясний фарш, який можна купити в готовому вигляді або ж перемолоти з м'якоті. Для хінкалі ми пропонуємо використовувати яловичину.
Отже, очистимо від лушпиння цибулю і часник. Цибулю розріжемо на кілька частин, щоб простіше перемолоти. Кидаємо їх в чашу блендера.
До них також додаємо добре вимиту зелень і перебиваємо все це.
Тепер додамо спеції: сіль, перець, мелений тмин, чилі. Сюди ж викладаємо фарш, щоб зробити його ще дрібніше. Накриваємо блендер кришкою і ще раз перебиваємо вміст.
В кінці доливаємо трохи води (трохи менше склянки), щоб начинка вийшла соковитіше, і ще раз включаємо блендер, перетворюючи всі інгредієнти в однорідну масу, яка має апетитний аромат. Переливаємо цю суміш в окрему посудину і залишаємо настоятися, можна відправити в холодильник.
Начинка готова, переходимо до приготування тіста. Для хінкали нам потрібна просте пельменне тісто, яке дуже легко і просто зробити. Досить насипати борошно, додати трохи солі і з'єднати з водою, замішуючи густе, але при цьому м'яке і еластичне тісто.
Загорнемо його в харчову плівку і відправимо на півгодини в холодильник дозріти. Після цього дістаємо охолоджене тісто і починаємо формувати самі хінкалі. Для цього ділимо тісто на приблизно однакові шматочки близько 40-50 грамів. Якщо у вас є кухонні ваги, можна відважити шматочок тіста на них, якщо ж ваг немає,відщипніть тісто розміром з яйце.
Тепер розкачайте цю грудочку в тоненький млинець, на середину викладіть начинку і загорніть по краях, сформувавши мішечок, який закріпіть, трохи закрутивши і защіпнув края. Таким чином робимо інші хінкалі.
А тим часом ставимо на вогонь каструлю з водою, трохи підсолюємо її, можна також додати лавровий лист. Коли вода закипить, акуратно опускаємо в неї хінкалі і залишаємо варитися кілька хвилин.
Готові хінкалі трохи збільшуються в розмірі і спливають наверх. Дістаємо їх за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку.
Додаємо вершкове масло, а також посипаємо трохи меленим перцем. Ще можна прикрасити свіжою зеленню, і наша страва готова.
Подавати азербайджанські хінкалі бажано звичайно ж гарячими разом з улюбленими соусами, які припадають вам до смаку. Ці оригінальні вироби виходять дійсно гарними, ароматними, соковитими. Готуйте їх за цим рецептом і радуйте гостей і домочадців ситною і дуже смачною кавказькою стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти