Укр
Рус
thermomix thermomix
Хінкалі Другі страви Грузинська кухня

Азербайджанські хінкалі

1664 - переглядів
65 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Азербайджанські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кавказька кухня славиться безліччю оригінальних страв, серед яких особливе місце займають хінкалі. Вони чимось нагадують добре відомі нам пельмені, але в той же час кардинально відрізняються. Хінкалі - це такі мішечки з тіста, в які загортають різні начинки. І як у будь-якої популярної страви, у хінкали також є багато варіантів. Одним з яскравих представників цих виробів є азербайджанські хінкалі.

Інгредієнти

  • Борошно 500 г.
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Кмин 1/2 ч.л
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кріп 1 пуч.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Азербайджанські хінкалі в приготуванні не зовсім складні. Але все ж потрібно трохи повозитися. Для початку давайте приготуємо начинку. Для цього нам знадобиться м'ясний фарш, який можна купити в готовому вигляді або ж перемолоти з м'якоті. Для хінкалі ми пропонуємо використовувати яловичину.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, очистимо від лушпиння цибулю і часник. Цибулю розріжемо на кілька частин, щоб простіше перемолоти. Кидаємо їх в чашу блендера.

    Крок - 2
  3. 03

    До них також додаємо добре вимиту зелень і перебиваємо все це.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер додамо спеції: сіль, перець, мелений тмин, чилі. Сюди ж викладаємо фарш, щоб зробити його ще дрібніше. Накриваємо блендер кришкою і ще раз перебиваємо вміст.

    Крок - 4
  5. 05

    В кінці доливаємо трохи води (трохи менше склянки), щоб начинка вийшла соковитіше, і ще раз включаємо блендер, перетворюючи всі інгредієнти в однорідну масу, яка має апетитний аромат. Переливаємо цю суміш в окрему посудину і залишаємо настоятися, можна відправити в холодильник.

    Крок - 5
  6. 06

    Начинка готова, переходимо до приготування тіста. Для хінкали нам потрібна просте пельменне тісто, яке дуже легко і просто зробити. Досить насипати борошно, додати трохи солі і з'єднати з водою, замішуючи густе, але при цьому м'яке і еластичне тісто.

    Крок - 6
  7. 07

    Загорнемо його в харчову плівку і відправимо на півгодини в холодильник дозріти. Після цього дістаємо охолоджене тісто і починаємо формувати самі хінкалі. Для цього ділимо тісто на приблизно однакові шматочки близько 40-50 грамів. Якщо у вас є кухонні ваги, можна відважити шматочок тіста на них, якщо ж ваг немає,відщипніть тісто розміром з яйце.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер розкачайте цю грудочку в тоненький млинець, на середину викладіть начинку і загорніть по краях, сформувавши мішечок, який закріпіть, трохи закрутивши і защіпнув края. Таким чином робимо інші хінкалі.

    Крок - 8
  9. 09

    А тим часом ставимо на вогонь каструлю з водою, трохи підсолюємо її, можна також додати лавровий лист. Коли вода закипить, акуратно опускаємо в неї хінкалі і залишаємо варитися кілька хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Готові хінкалі трохи збільшуються в розмірі і спливають наверх. Дістаємо їх за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку.

    Крок - 10
  11. 11

    Додаємо вершкове масло, а також посипаємо трохи меленим перцем. Ще можна прикрасити свіжою зеленню, і наша страва готова.

    Крок - 11
  12. 12

    Подавати азербайджанські хінкалі бажано звичайно ж гарячими разом з улюбленими соусами, які припадають вам до смаку. Ці оригінальні вироби виходять дійсно гарними, ароматними, соковитими. Готуйте їх за цим рецептом і радуйте гостей і домочадців ситною і дуже смачною кавказькою стравою.

    Крок - 12

Оцінити рецепт