Існує велика кількість рецептів приготування долми. Ми пропонуємо вам приготувати азербайджанську долму без додавання м'яса, але виходить вона дуже смачною і ароматною.
Ріпчасту цибулю невеликого розміру очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Зелень петрушки, кропу і м'ятного листя (зніміть листочки з основного стебла) промийте під проточною водою. Обов'язково просушіть на паперовому рушнику. Всю зелень дрібно наріжте.
На плиту, на середній вогонь поставте сотейник або сковороду з високими бортиками. Налийте половину оливкової олії. Коли масло розігріється, висипте в нього нарізану цибулю. Обсмажуйте до прозорості.
Потім до цибулі додайте кедрові горішки, перемішайте. Далі додайте подрібнену зелень. Потім родзинки і промитий заздалегідь рис (мийте рис, кілька разів змінюючи воду, поки вона не стане майже прозорою). Перемішайте всі інгредієнти.
Прямо в сотейник зніміть цедру з одного лайма. Ви можете це зробити за допомогою терки, овочечистки або іншим зручним для вас способом. Знімайте тільки верхню, тонку частину шкірки, не зачіпаючи білу, вона може дати гіркоту.
Далі приправте, що знаходяться в сотейнику інгредієнти сіллю за смаком, меленим перцем чилі і паприкою. Все перемішайте. Додайте в сотейник ще сік одного лайма. Знову перемішайте начинку і влийте в неї половину води. Тушкуйте начинку на повільному вогні, поки рис не вбере в себе всю воду, не забувайте помішувати.
Промите виноградне листя покладіть в поліетиленовий пакет. Пакет покладіть в мікрохвильовку, встановіть час 1 хвилину. Вийміть листя з пакета і приступіть до скручування долми.
На робочу поверхню покладіть виноградний лист. На лист викладіть начинку і скрутіть рулетом, загортаючи бічні края листа. Повторіть таку процедуру, поки не закінчитися начинка і листя.
Візьміть каструлю, в якій буде варитися долма, викладіть її дно кількома листками винограду. Складіть долму в каструлю, щільно один до одного. В окрему ємність помістіть: трохи теплої води, оливкову олію і сік одного лайма. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте суміш у каструлю з долмой.
Зверху покладіть плоску тарілку, щоб запобігти розкручуванню долми під час варіння. Поставте каструлю на плиту і накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні протягом 45 хвилин.
Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте охолонути долмі приблизно 30 хвилин. Готову азербайджанську долму, подавайте в гарячому або холодному вигляді. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти