Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Азербайджанська долма

( 5.0000 5 519 19 оцінок)

1572 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Азербайджанська долма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Існує велика кількість рецептів приготування долми. Ми пропонуємо вам приготувати азербайджанську долму без додавання м'яса, але виходить вона дуже смачною і ароматною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Азербайджанська долма" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи10.5 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю невеликого розміру очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Зелень петрушки, кропу і м'ятного листя (зніміть листочки з основного стебла) промийте під проточною водою. Обов'язково просушіть на паперовому рушнику. Всю зелень дрібно наріжте.

Крок - 1
02

На плиту, на середній вогонь поставте сотейник або сковороду з високими бортиками. Налийте половину оливкової олії. Коли масло розігріється, висипте в нього нарізану цибулю. Обсмажуйте до прозорості.

Крок - 2
03

Потім до цибулі додайте кедрові горішки, перемішайте. Далі додайте подрібнену зелень. Потім родзинки і промитий заздалегідь рис (мийте рис, кілька разів змінюючи воду, поки вона не стане майже прозорою). Перемішайте всі інгредієнти.

Крок - 3
04

Прямо в сотейник зніміть цедру з одного лайма. Ви можете це зробити за допомогою терки, овочечистки або іншим зручним для вас способом. Знімайте тільки верхню, тонку частину шкірки, не зачіпаючи білу, вона може дати гіркоту.

Крок - 4
05

Далі приправте, що знаходяться в сотейнику інгредієнти сіллю за смаком, меленим перцем чилі і паприкою. Все перемішайте. Додайте в сотейник ще сік одного лайма. Знову перемішайте начинку і влийте в неї половину води. Тушкуйте начинку на повільному вогні, поки рис не вбере в себе всю воду, не забувайте помішувати.

Крок - 5
06

Промите виноградне листя покладіть в поліетиленовий пакет. Пакет покладіть в мікрохвильовку, встановіть час 1 хвилину. Вийміть листя з пакета і приступіть до скручування долми.

Крок - 6
07

На робочу поверхню покладіть виноградний лист. На лист викладіть начинку і скрутіть рулетом, загортаючи бічні края листа. Повторіть таку процедуру, поки не закінчитися начинка і листя.

Крок - 7
08

Візьміть каструлю, в якій буде варитися долма, викладіть її дно кількома листками винограду. Складіть долму в каструлю, щільно один до одного. В окрему ємність помістіть: трохи теплої води, оливкову олію і сік одного лайма. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте суміш у каструлю з долмой.

Крок - 8
09

Зверху покладіть плоску тарілку, щоб запобігти розкручуванню долми під час варіння. Поставте каструлю на плиту і накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні протягом 45 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте охолонути долмі приблизно 30 хвилин. Готову азербайджанську долму, подавайте в гарячому або холодному вигляді. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш азербайджанський 85 6 3 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -
Торт "Ніжний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Ніжний" 80 5 3 з 5 - детальніше -
Булгур по - турецьки - покроковий рецепт, фото 1 Булгур по - турецьки 55 4 3 з 5 - детальніше -