Укр
Рус
thermomix thermomix
Долма Другі страви Вірменська кухня

Азербайджанська долма

1322 - переглядів
120 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Азербайджанська долма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Існує велика кількість рецептів приготування долми. Ми пропонуємо вам приготувати азербайджанську долму без додавання м'яса, але виходить вона дуже смачною і ароматною.

Інгредієнти

  • Листя винограду 300 г.
  • Петрушка 30 г.
  • М’ята 20 г.
  • Рис 1/2 скл.
  • Ізюм 20 г.
  • Кедрові горіхи 20 г.
  • Лайм 2 шт.
  • Вода 2 скл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ріпчасту цибулю невеликого розміру очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Зелень петрушки, кропу і м'ятного листя (зніміть листочки з основного стебла) промийте під проточною водою. Обов'язково просушіть на паперовому рушнику. Всю зелень дрібно наріжте.

    Крок - 1
  2. 02

    На плиту, на середній вогонь поставте сотейник або сковороду з високими бортиками. Налийте половину оливкової олії. Коли масло розігріється, висипте в нього нарізану цибулю. Обсмажуйте до прозорості.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім до цибулі додайте кедрові горішки, перемішайте. Далі додайте подрібнену зелень. Потім родзинки і промитий заздалегідь рис (мийте рис, кілька разів змінюючи воду, поки вона не стане майже прозорою). Перемішайте всі інгредієнти.

    Крок - 3
  4. 04

    Прямо в сотейник зніміть цедру з одного лайма. Ви можете це зробити за допомогою терки, овочечистки або іншим зручним для вас способом. Знімайте тільки верхню, тонку частину шкірки, не зачіпаючи білу, вона може дати гіркоту.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі приправте, що знаходяться в сотейнику інгредієнти сіллю за смаком, меленим перцем чилі і паприкою. Все перемішайте. Додайте в сотейник ще сік одного лайма. Знову перемішайте начинку і влийте в неї половину води. Тушкуйте начинку на повільному вогні, поки рис не вбере в себе всю воду, не забувайте помішувати.

    Крок - 5
  6. 06

    Промите виноградне листя покладіть в поліетиленовий пакет. Пакет покладіть в мікрохвильовку, встановіть час 1 хвилину. Вийміть листя з пакета і приступіть до скручування долми.

    Крок - 6
  7. 07

    На робочу поверхню покладіть виноградний лист. На лист викладіть начинку і скрутіть рулетом, загортаючи бічні края листа. Повторіть таку процедуру, поки не закінчитися начинка і листя.

    Крок - 7
  8. 08

    Візьміть каструлю, в якій буде варитися долма, викладіть її дно кількома листками винограду. Складіть долму в каструлю, щільно один до одного. В окрему ємність помістіть: трохи теплої води, оливкову олію і сік одного лайма. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте суміш у каструлю з долмой.

    Крок - 8
  9. 09

    Зверху покладіть плоску тарілку, щоб запобігти розкручуванню долми під час варіння. Поставте каструлю на плиту і накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні протягом 45 хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте охолонути долмі приблизно 30 хвилин. Готову азербайджанську долму, подавайте в гарячому або холодному вигляді. Смачного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт