Укр
Рус
Овочеве асорті Другі страви Українська кухня

Асорті овочеве

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

771 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Асорті овочеве - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Асорті овочеве - одна з найяскравіших, корисних і апетитних зимових консервацій. У неї кладуть будь-які овочі на власний розсуд. При бажанні можна покласти навіть дині, які в маринованому вигляді виходять дивно смачними і надають приємну солодкість законсервованим з ними продуктам. Але в цьому рецепті ми замість динь використовуємо кавуни. Повірте, вийде не гірше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Асорті овочеве" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії34 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте необхідні для асорті інгредієнти. Всі овочі вимийте і висушіть. Моркву і хрін очистіть від шкірки і подрібніть великою соломкою. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Червоний перець наріжте шматочками. Кавуни, якщо у вас великі, теж наріжте шматочками. Однак ми використовуємо дрібні арбузики, які не потрібно й нарізати.

Крок - 1
02

Підігрійте в каструлі воду і всипте сіль і цукор. Сіль ні в якому разі не повинна бути йодованою! Перемішайте інгредієнти, щоб кристали повністю розчинилися. Доведіть розсіл до кипіння, а потім вимкніть вогонь.

Крок - 2
03

Банку для консервації вимийте і висушіть. Відправте туди парасольки сушеного кропу, лавровий лист і зерна гірчиці.

Крок - 3
04

Потім упереміж викладіть овочі: хрін, солодкий перець, зелені помідори, цвітну капусту, моркву і кавуни. Не забудьте додати гілочки селери.

Крок - 4
05

Зверху засипте ще трохи зерен гірчиці і залийте все гарячим розсолом. Він повинен заповнити пустоти і покрити овочі зверху.

Крок - 5
06

Щільно закрийте банку кришкою і відправте в холодне місце, наприклад, в холодильник, комору або льох. Асорті овочеве дійде до готовності приблизно через місяць. Після цього його можна використовувати як самостійну закуску, салат або гарнір до м'яса, риби і інших страв. Законсервовані за цим рецептом овочі обов'язково потрібно зберігати в холоді, так як ми не піддавали їх стерилізації. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з чорносливом 80 6 4 з 5 - детальніше -
Юшка з тріски - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з тріски 75 6 3 з 5 - детальніше -
Фарширована риба по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1 Фарширована риба по-єврейськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Домашня локшина - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина 40 3 3 з 5 - детальніше -