Приготована в духовці ароматна свинина стане відмінним доповненням до овочів або іншого гарніру. А на наступний день використовуйте її, щоб приготувати смачний бутерброд.
Щоб приготувати смачну і ароматну свинину в духовці, необхідно придбати свіжу свинячу вирізку. Якісне м'ясо - запорука успіху вашої страви. Візьміть шматок свинячої вирізки, сполосніть його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Тепер вам знадобиться гострий ніж. Зробіть надрізи в м'ясі в багатьох місцях.
Візьміть головку часнику, відокремте потрібну кількість зубів і очистіть їх від лушпиння. Наріжте кожен зубчик на пластини. У надрізи, які ви зробили в м'ясі, засуньте шматочки часнику.
Тепер необхідно підготувати суміш, якою потрібно буде змастити свинячу вирізку. Для цього в невелику глибоку мисочку налийте топлене сало, насипте насіння кмину, мелену паприку. Все ретельно перемішайте за допомогою ложки.
Свинячу вирізку, нашпиговану часником, добре натріть сіллю з усіх боків. Потім рясно полийте сумішшю приправ, яку ви тільки що підготували, і ретельно змастіть з усіх боків. Залиште м'ясо, щоб трохи замаринувалося протягом 1 - 2 годин.
Також для цієї страви вам знадобиться бекон. Якщо ви придбали вже нарізаний - дуже добре. Якщо ж бекон продавався шматочком, то покладіть його на кухонну дошку і гострим ножем постарайтеся нарізати дуже тонкими пластинками. Замариноване м'ясо накрийте скибочками бекону.
Далі вам знадобиться глибока ємність, бажано з товстим дном, яку можна помістити в духовку. Ідеально підійде типу качатниці. Змастіть дно жиром і покладіть замариновану свинячу вирізку. Поставте ємність з м'ясом приблизно на 20 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку, кришкою не закривайте.
Тим часом, займіться цибулею. Почистіть її від лушпиння, сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці розріжте на чотири частини кожну цибулину. Дістаньте ємність з м'ясом з духовки, викладіть навколо нього четвертинки цибулі і накрийте кришкою. Знову відправте в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 1 години. Ароматна свинина в духовці готова. Подавати до столу краще в теплому вигляді. Смачного!
Випадкові рецепти