Укр
Рус
Сирний Соуси Французька кухня

Ароматний сирний соус

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

924 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ароматний сирний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для любителів багатих і пряних смаків, ідеальний супутній ароматний сирний соус для начос, тортильї і сендвічів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ароматний сирний соус" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири16.9 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте сири для додавання в майбутній соус: наріжте чеддер або едамер на невеликі кубики або натріть його на крупній тертці, щоб було легше розчинити в соусі головний інгредієнт.

Крок - 1
02

У велику каструлю налийте рослинну, а краще, якщо є, оливкову олію і трохи прогрійте. Засипте в гаряче масло, попередньо вимитий і на обробній дошці дрібно нарізаний зелений перець чилі. Обсмажуйте перець, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь і дайте йому охолонути. Пряність майбутнього соусу залежить від типу обраного перцю чилі і його кількості. Виходячи з вашого особистого смаку, виберіть найбільш підходящий перець чилі і скоректуйте вже в процесі в залежності від кількості. Капсаїцин, який відповідає за пряність, в основному концентрується в насінні і внутрішніх нитках перцю чилі.

Крок - 2
03

Далі засипте кукурудзяний крохмаль в невелику миску. Вилийте холодне молоко в кукурудзяний крохмаль, постійно помішуючи вінчиком, щоб розчинити утворені грудочки.

Крок - 3
04

Вилийте молоко, що залишилося, раніше утворену молочно-крохмальну суміш в каструлю з теплим перцем в маслі, додайте трохи солі і, постійно мішаючи вміст, доведіть до кипіння, поки соус не загусне.

Крок - 4
05

Зніміть каструлю з підготовленою молочною масою з вогню і додайте заздалегідь нарізаний сир: швидко перемішуйте, поки молочний продукт не стане повністю розплавленим і змішаним з молочною масою.

Крок - 5
06

Дайте готовому, ароматному сирному соусу охолонути і використовуйте за бажанням. Такий гострий сирний соус можна використовувати для супроводу чіпсів тортильяс (начос) або для сендвічів.   

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Желе з йогурту - покроковий рецепт, фото 1 Желе з йогурту 55 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники - покроковий рецепт, фото 1 Сирники 45 3 3 з 5 - детальніше -
Огірки з м’ясом по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Огірки з м’ясом по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці з м’ясом та грибами - покроковий рецепт, фото 1 Млинці з м’ясом та грибами 75 4 3 з 5 - детальніше -