Для любителів багатих і пряних смаків, ідеальний супутній ароматний сирний соус для начос, тортильї і сендвічів.
В першу чергу підготуйте сири для додавання в майбутній соус: наріжте чеддер або едамер на невеликі кубики або натріть його на крупній тертці, щоб було легше розчинити в соусі головний інгредієнт.
У велику каструлю налийте рослинну, а краще, якщо є, оливкову олію і трохи прогрійте. Засипте в гаряче масло, попередньо вимитий і на обробній дошці дрібно нарізаний зелений перець чилі. Обсмажуйте перець, постійно помішуючи, приблизно 2-3 хвилини. Вимкніть вогонь і дайте йому охолонути. Пряність майбутнього соусу залежить від типу обраного перцю чилі і його кількості. Виходячи з вашого особистого смаку, виберіть найбільш підходящий перець чилі і скоректуйте вже в процесі в залежності від кількості. Капсаїцин, який відповідає за пряність, в основному концентрується в насінні і внутрішніх нитках перцю чилі.
Далі засипте кукурудзяний крохмаль в невелику миску. Вилийте холодне молоко в кукурудзяний крохмаль, постійно помішуючи вінчиком, щоб розчинити утворені грудочки.
Вилийте молоко, що залишилося, раніше утворену молочно-крохмальну суміш в каструлю з теплим перцем в маслі, додайте трохи солі і, постійно мішаючи вміст, доведіть до кипіння, поки соус не загусне.
Зніміть каструлю з підготовленою молочною масою з вогню і додайте заздалегідь нарізаний сир: швидко перемішуйте, поки молочний продукт не стане повністю розплавленим і змішаним з молочною масою.
Дайте готовому, ароматному сирному соусу охолонути і використовуйте за бажанням. Такий гострий сирний соус можна використовувати для супроводу чіпсів тортильяс (начос) або для сендвічів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти