Укр
Рус
Каші Другі страви Турецька кухня

Ароматний кускус з овочами

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

953 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ароматний кускус з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ароматний кускус з овочами - цікавий салат з кускуса, буряка та копченої риби, який красиво виглядає на столі і прекрасно насичує. У рецепті використовується підкопчена сьомга, але можна взяти іншу жирну рибу, наприклад, скумбрію. Смак салату трохи зміниться, але все одно залишиться чудовим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ароматний кускус з овочами" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири6.1 гр.
  • Вуглеводи16.5 гр.
  • Калорії148 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Буряк вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Надішліть нарізаний буряк на сковороду, влийте оливкову олію і воду, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте і готуйте на слабкому вогні, поки овоч не стане м'яким, а вода не випарується. Готовий буряк перекладіть в миску і остудіть.

Крок - 2
03

В окрему миску насипте кускус. Закип'ятіть в каструлі воду і залийте крупу окропом. Накрийте миску з кускусом харчовою плівкою і відставте на 5 хвилин, щоб крупа пропарилася, ввібрала воду і набухла.

Крок - 3
04

Через 5 хвилин зніміть плівку і розпушіть кускус виделкою. Посоліть і поперчіть кускус за смаком, влийте оливкове масло і перемішайте.

Крок - 4
05

Натріть в миску з кускусом лимонну цедру, а сам лимон розріжте навпіл і вичавіть в крупу сік.

Крок - 5
06

М'яту вимийте і обтрусіть від вологи. Оберіть і дрібно поріжте листочки. Додайте м'яту в кускус.

Крок - 6
07

Часник роздушіть ножем, очистіть від лушпиння і подрібніть. Додайте трохи солі і придушіть з часником до стану кашки, а потім відправте в миску з кускусом.

Крок - 7
08

Туди ж перекладіть остигнулий буряк і перемішайте інгредієнти до однорідності. Буряк забарвить кускус в приємний рожевий колір.

Крок - 8
09

Салат айсберг вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Наріжте листя ножем, викладіть на блюдо сервіровки, збризніть оливковим маслом і присипте сіллю.

Крок - 9
10

Зверху покладіть ароматний кускус з овочами. Прикрасьте салат по периметру шматочками копченої сьомги і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа по татарськи 50 2 3 з 5 - детальніше -
Зрази з грибами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з грибами на сковороді 60 6 3 з 5 - детальніше -
Свекольник гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник гарячий 70 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісний борщ з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Пісний борщ з квасолею 35 5 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо з реберцями 60 6 4 з 5 - детальніше -
Паста з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з тунцем 40 4 3 з 5 - детальніше -