Укр
Рус
Горіховий Соуси Єврейська кухня

Ароматний арахісовий соус для м’яса на грилі

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

813 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ароматний арахісовий соус для м’яса на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ароматний арахісовий соус - класичний продукт азіатської кухні. Він ідеально підходить для м'яса на грилі і інших подібних страв, які люблять готувати в Азії. В даному рецепті представлена індонезійська версія арахісового соусу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ароматний арахісовий соус для м’яса на грилі" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири41.1 гр.
  • Вуглеводи8.8 гр.
  • Калорії424 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Макадамію очистіть і крупно подрібніть ножем. Розігрійте сковороду без масла, підсмажте нарізані горіхи до рум'яності і перекладіть на тарілку.

Крок - 1
02

На ту ж сковороду відправте насіння коріандру і кумін (зиру). Злегка обсмажте, щоб вони дали аромат. Сковорода гаряча, тому спеції підсмажаться швидко.

Крок - 2
03

Смажений кумін і коріандр відправте в кавомолку або кухонний процесор. Додайте пластівці чилі. Подрібніть спеції до стану великого порошку.

Крок - 3
04

Наріжте кубиком червону цибулю і шалот.

Крок - 4
05

Розігрійте на сковороді рослинне масло і на середньому вогні обсмажте подрібнену цибулю до золотистого. Наріжте ножем пальмовий цукор.

Крок - 5
06

Висите порошок з кумина, коріандру і чилі на сковороду з підсмаженою цибулею, перемішайте і додайте кокосові вершки. Тушкуйте до випарювання вологи.

Крок - 6
07

Продовжуючи тушкування, влийте кокосове молоко, всипте пальмовий цукор, додайте кекап (кетсап) Маніса (солодкий соєвий соус), сіль і перець.

Крок - 7
08

Потримайте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, поки не розчиниться цукор. Потім відставте в сторону і остудіть.

Крок - 8
09

Тим часом в блендері перебийте арахіс і підсмажену макадамію до стану великої крихти.

Крок - 9
10

Додайте соус зі сковороди і знову перебийте. Не потрібно доводити суміш до однорідності. Інгредієнти просто повинні добре перемішатися. Ароматний арахісовий соус для м'яса на грилі готовий. Перелийте його в соусницю і використовуйте за призначенням. Найсмачніше він в теплому вигляді, тому, якщо готували соус напередодні, просто злегка підігрійте його перед подачею. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Солянка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з картоплею 50 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з сиром 30 2 2 з 5 - детальніше -
Печінковий торт з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт з морквою 65 6 4 з 5 - детальніше -
Вінегрет без квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без квашеної капусти 45 4 3 з 5 - детальніше -