Ароматний арахісовий соус - класичний продукт азіатської кухні. Він ідеально підходить для м'яса на грилі і інших подібних страв, які люблять готувати в Азії. В даному рецепті представлена індонезійська версія арахісового соусу.
Макадамію очистіть і крупно подрібніть ножем. Розігрійте сковороду без масла, підсмажте нарізані горіхи до рум'яності і перекладіть на тарілку.
На ту ж сковороду відправте насіння коріандру і кумін (зиру). Злегка обсмажте, щоб вони дали аромат. Сковорода гаряча, тому спеції підсмажаться швидко.
Смажений кумін і коріандр відправте в кавомолку або кухонний процесор. Додайте пластівці чилі. Подрібніть спеції до стану великого порошку.
Наріжте кубиком червону цибулю і шалот.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і на середньому вогні обсмажте подрібнену цибулю до золотистого. Наріжте ножем пальмовий цукор.
Висите порошок з кумина, коріандру і чилі на сковороду з підсмаженою цибулею, перемішайте і додайте кокосові вершки. Тушкуйте до випарювання вологи.
Продовжуючи тушкування, влийте кокосове молоко, всипте пальмовий цукор, додайте кекап (кетсап) Маніса (солодкий соєвий соус), сіль і перець.
Потримайте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, поки не розчиниться цукор. Потім відставте в сторону і остудіть.
Тим часом в блендері перебийте арахіс і підсмажену макадамію до стану великої крихти.
Додайте соус зі сковороди і знову перебийте. Не потрібно доводити суміш до однорідності. Інгредієнти просто повинні добре перемішатися. Ароматний арахісовий соус для м'яса на грилі готовий. Перелийте його в соусницю і використовуйте за призначенням. Найсмачніше він в теплому вигляді, тому, якщо готували соус напередодні, просто злегка підігрійте його перед подачею. Смачного!
Випадкові рецепти