Укр
Рус
Масло домашнє Соуси Чеська кухня

Ароматне масло з травами і часником

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

702 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ароматне масло з травами і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

У цій домашній приправі прекрасно поєднується суміш вершкового масла, свіжих трав і смаженого часнику. Це ароматне масло можна намазати на шматочок свіжого хліба, а також використовувати для приготування різних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ароматне масло з травами і часником" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири59.9 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії570 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування ароматного масла з травами і часником, використовується запечений часник. Займіться цим. Візьміть головку часнику, зніміть верхній шар лушпиння. Розділяти на зубчики часник не треба. Покладіть головку на кухонну дошку і за допомогою ножа зріжте приблизно 1/3 верхньої частини, оголивши всі зубчики, не пошкодивши при цьому головку.

Крок - 1
02

Збризніть кожен зубчик декількома краплями рослинного масла. Помістіть головку часнику в невеликий глиняний горщик зрізом вгору і накрийте кришкою. Так само можна загорнути часник в алюмінієву фольгу. Надішліть запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів.

Крок - 2
03

Поки готується часник, займіться зеленню. Візьміть петрушку, базилік і зелене листя часнику. Якщо з якихось - то причин вам не подобається цей набір трав, можете використовувати будь-які на ваш смак. Це можуть бути кріп, орегано, розмарин, чебрець, шавлій або кінза. Сполосніть зелень під проточною водою і обсушіть. Дрібно наріжте на кухонній дошці. Подрібнену зелень відправте в чисту глибоку невелику миску.

Крок - 3
04

Коли часник приготується, вимкніть вогонь і дістаньте його з духовки. Акуратно витягніть запечені м'які зубчики з лушпиння і киньте їх в миску з подрібненою зеленню.

Крок - 4
05

Тепер прийшов час додати основний інгредієнт цієї страви - вершкове масло. Воно повинно бути розм'якшеним. Для цього напередодні масло слід дістати з холодильника і залишити на столі, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі.

Крок - 5
06

Розімніть масло, часник і зелень в мисці з допомогою виделки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.

Крок - 6
07

Перекладіть ароматне масло з травами і часником в герметичний контейнер. Зберігайте в холодильнику. Так само масло можна загорнути в поліетиленову плівку або покласти в силіконовий пакет і помістити в морозильну камеру. Там воно буде зберігатися набагато довше. Додавати таке ароматне масло з травами і часником можна до картоплі, м'яса, овочів і навіть риби. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочева підлива - покроковий рецепт, фото 1 Овочева підлива 50 3 3 з 5 - детальніше -
Риба на пару в пароварці - покроковий рецепт, фото 1 Риба на пару в пароварці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляний гратен з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляний гратен з овочами 60 3 3 з 5 - детальніше -