У цій домашній приправі прекрасно поєднується суміш вершкового масла, свіжих трав і смаженого часнику. Це ароматне масло можна намазати на шматочок свіжого хліба, а також використовувати для приготування різних страв.
Для приготування ароматного масла з травами і часником, використовується запечений часник. Займіться цим. Візьміть головку часнику, зніміть верхній шар лушпиння. Розділяти на зубчики часник не треба. Покладіть головку на кухонну дошку і за допомогою ножа зріжте приблизно 1/3 верхньої частини, оголивши всі зубчики, не пошкодивши при цьому головку.
Збризніть кожен зубчик декількома краплями рослинного масла. Помістіть головку часнику в невеликий глиняний горщик зрізом вгору і накрийте кришкою. Так само можна загорнути часник в алюмінієву фольгу. Надішліть запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів.
Поки готується часник, займіться зеленню. Візьміть петрушку, базилік і зелене листя часнику. Якщо з якихось - то причин вам не подобається цей набір трав, можете використовувати будь-які на ваш смак. Це можуть бути кріп, орегано, розмарин, чебрець, шавлій або кінза. Сполосніть зелень під проточною водою і обсушіть. Дрібно наріжте на кухонній дошці. Подрібнену зелень відправте в чисту глибоку невелику миску.
Коли часник приготується, вимкніть вогонь і дістаньте його з духовки. Акуратно витягніть запечені м'які зубчики з лушпиння і киньте їх в миску з подрібненою зеленню.
Тепер прийшов час додати основний інгредієнт цієї страви - вершкове масло. Воно повинно бути розм'якшеним. Для цього напередодні масло слід дістати з холодильника і залишити на столі, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі.
Розімніть масло, часник і зелень в мисці з допомогою виделки. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
Перекладіть ароматне масло з травами і часником в герметичний контейнер. Зберігайте в холодильнику. Так само масло можна загорнути в поліетиленову плівку або покласти в силіконовий пакет і помістити в морозильну камеру. Там воно буде зберігатися набагато довше. Додавати таке ароматне масло з травами і часником можна до картоплі, м'яса, овочів і навіть риби. Смачного!
Випадкові рецепти