Для тих, хто хоче урізноманітнити повсякденне меню і побалувати сім'ю південноамериканською кухнею, пропонуємо приготувати аргентинський стейк. Як гарнір підсмажте на грилі молоду спаржу, кабачки і кукурудзу.
Кількість стейків безпосередньо залежить від кількості їдців. М'ясо краще всього використовувати свіже. Такий продукт можна знайти в спеціалізованих м'ясних крамницях, де продають свіже м'ясо і допомагають підібрати правильну вирізку. Якщо для готування вибрали заморожений продукт, розморожуйте його поступово, переклавши з морозильної камери в холодильник. На це піде близько доби.
М'ясо промийте під проточною водою. Робіть це дуже швидко, щоб воно не взяло в себе зайву рідину. Загорніть стейк в паперовий рушник і насухо промокніть воду. Залиште м'ясо на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Це наситить продукт киснем.
Рясно притрусіть стейк чорним меленим перцем і сіллю. Класичний аргентинський стейк готується на багатті на вугіллі твердих порід дерева. Такий матеріал дає сильний, рівномірний жар і ідеальну температуру для приготування м'яса на багатті.
Встановіть решітку над багаттям і змастіть її рослинним маслом. Викладіть на неї стейк і обсмажте протягом 5 хвилин з кожного боку. Для перевертання м'яса використовуйте виключно кулінарні щипці. З проколів від вилки або ножа зі стейка витече сік. М'ясо обсмажуйте над тліючим вугіллям без відкритого полум'я.
Можна приготувати яловичу вирізку на вугільному грилі. У домашніх умовах аргентинський стейк обсмажуйте на спеціальній сковороді-гриль. Подавайте готові стейки зі свіжими овочами та соусом. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти