Аргентинський соус чімічуррі (chimichurri) - відмінне доповнення до м'ясних, рибних і овочевих страв. У ньому можна маринувати м'ясо і рибу, а також заправляти ним салати, намазувати на бутерброди і подавати до чіпсів та іншого фастфуду. Як приготувати універсальний і дуже смачний аргентинський соус чімічуррі, докладно описано в рецепті.
Кінзу вимийте і обтрусіть від вологи. Відріжте у гілочок хвостики, а потім поріжте листя ножем якомога дрібніше і відправте в миску для змішування.
Так само поступіть з петрушкою. Зі свіжих гілочок розмарину оберіть листя і теж подрібніть ножем. Додайте розмарин до іншої зелені.
Слідом те ж саме виконайте з орегано. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте, а потім відправте до інших інгредієнтів.
Зубчики часнику звільніть від лушпиння, роздушіть бічною стороною леза ножа, поріжте так само дрібно, як інші інгредієнти, і викладіть в загальну масу.
Лимон вимийте і висушіть. Натріть цедру в миску з іншими продуктами і видавіть туди ж сік.
В отриману суміш всипте пластівці перцю чилі, Гімалайську сіль (можна замінити звичайною або морською) і мелений чорний перець.
Влийте якісну оливкову олію першого холодного віджиму.
Залишилося перемішати вміст миски до однорідності - і смачний аргентинський соус чімічуррі (chimichurri) буде повністю готовий. Перекладіть його в скляну банку з кришкою і зберігайте в холодильнику. Чімічуррі - ідеальний соус для будь-якого м'яса і риби: легкий, свіжий і дуже корисний.
Випадкові рецепти