Укр
Рус
Масло домашнє Соуси Польська кухня

Арахісове масло

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

826 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Арахісове масло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Приготувати смачно, корисне і натуральне арахісове масло в домашніх умовах зовсім нескладно. Все, що вам для цього потрібно, - арахіс і кілька вільних хвилин.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Арахісове масло" (на 100 грам)

  • Білки26 гр.
  • Жири45 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії622 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування масла можна використовувати вже готовий магазинний смажений арахіс або обсмажити сирий самостійно. Магазинні горіхи, як правило, світлі, що дає готовому маслу світлий відтінок. А з арахісом домашнього прожарювання продукт буде значно темніше, з більш вираженим смаком і ароматом. Для домашньої термообробки деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього арахіс. Поставте деко в розігріту до 170-180 ° С духовку на 10-15 хвилин.

Крок - 1
02

Коли горішки придбають характерний золотисто-коричневий колір можна сміливо їх діставати. Дайте трохи охолонути і очистіть від лушпиння, якщо воно є.

Крок - 2
03

Для подрібнення підготуйте стаціонарний блендер. Щоб отримати «хрустку» пасту, візьміть ⅓ склянки смаженого арахісу, висипте в суху чашу блендера і кілька разів збийте, щоб горіхи перетворилися у велику крихту. Викладіть отриманий продукт в окрему миску і відставте в сторону.

Крок - 3
04

Частину горішків ще теплими занурте в блендер і перемішайте. Коли арахіс перетвориться в муку, накрийте блендер кришкою і за допомогою темпера вдавіть арахіс, продовжуючи процес подрібнення. Через хвилину вміст має перетворитися в густу пасту.

Крок - 4
05

Якщо хочете отримати солоне масло додайте в масу корицю і трохи посоліть. Для солодкого - введіть кокосовий цукор з кленовим сиропом або медом. Накрийте кришку і перемішуйте поки масло не досягне бажаної кремової консистенції. Додайте до готового продукту подрібнений арахіс і перемішайте, але не подрібнюйте.

Крок - 5
06

Для ідеально гладкого масла подрібніть арахіс до кремоподібного стану без додавання подрібнених горіхів. Готове частування перекладіть в чисту скляну банку. Закрутіть кришку тільки після того, як маса повністю охолоне. Подавайте масло з хлібцями, нарізаними бананами і в'яленими фруктами. Зберігайте готовий продукт в холодильнику. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шурпа - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа 100 4 3 з 5 - детальніше -
Індичка запечена - покроковий рецепт, фото 1 Індичка запечена 70 1 2 з 5 - детальніше -
Хумус з червоного перцю - покроковий рецепт, фото 1 Хумус з червоного перцю 35 1 2 з 5 - детальніше -