Укр
Рус
Шаурма Другі страви Арабська кухня

Арабська шаурма

( 5.0000 5 511 11 оцінок)
1551 - переглядів
40 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Арабська шаурма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Чудовий рецепт арабської шаурми, основою якої є тонкий лаваш. Замариноване і запечене куряче м'ясо, а так же легкий соус на основі йогурту.

Інгредієнти

  • Коріандр 1 ч.л
  • Запашний перець 1 ч.л
  • Часник 2 зуб.
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Йогурт 250 г.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Кардамон 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Куркума 1 ч.л
  • Куряча грудка 700 г.
  • Помідор 2 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Лаваш 3 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою м'яса. Курячі грудки на кістці і можна навіть зі шкіркою ретельно промийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником, можна залишити на час м'ясо, щоб обсохнуло самостійно.

Крок - 1
02

Далі займіться приготуванням спецій для маринування курки. У кавомолку засипте трохи кардамону і ретельно подрібніть його до порошку.

Крок - 2
03

Потім в невелику ємність засипте змолотий порошок кардамону, додайте суху паприку, куркуму і трохи часникового порошку. Додайте в ємність сіль, чорний мелений перець і ложкою ретельно все перемішайте до об'єднання спецій.

Крок - 3
04

Тепер утвореною сумішшю спецій ретельно промажте всю курячу грудку, бажано більше приправити саме філейну частину (шкурку промащувати не обов'язково). Потім перев'яжіть курку кухонною ниткою так, щоб м'ясо не розвалювалося при подальшому випіканні. Помістіть приправлену курячу грудку в миску, загорніть харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1-2 години.

Крок - 4
05

Потім невелику форму для випічки застеліть фольгою і покладіть в неї раніше замариновану курячу грудку, промажте м'ясо оливковою олією. Надішліть форму з м'ясом в попередньо розігріту до 230 градусів духовку і запікайте грудку близько 20 хвилин, до утворення коричневої хрусткої скоринки на м'ясі.

Крок - 5
06

Далі витягніть форму з м'ясом, дайте йому охолонути, а потім на обробній дошці наріжте грудку невеликою соломкою або кубиками. А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви.

Крок - 6
07

Для цього в невелику ступку для помелу засипте насіння коріандру, запашний перець і ретельно їх перетріть до порошку.

Крок - 7
08

Потім в невелику миску помістіть високої жирності йогурт, полийте свіжовичавленим лимонним соком, приправте тільки що змеленим коріандром з перцем.

Крок - 8
09

Далі додайте в миску заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, посоліть і ретельно все змішайте до об'єднання всіх продуктів. Накрийте миску кришкою і відставте на час в сторону.

Крок - 9
10

Потім очистіть від шкірки свіжий огірок і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Помийте під проточною водою, просушіть, а потім наріжте тонкими кільцями помідор.

Крок - 10
11

Очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями червону молоду цибулю. Ретельно помийте холодною водою листя салату, а потім промокніть їх паперовим рушником.

Крок - 11
12

Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Закиньте в розпечене масло раніше нарізані шматки грудки і обсмажуйте, помішуючи, близько 15 хвилин.

Крок - 12
13

Приступіть до приготування самої страви. Круглий лаваш укладіть на тарілку і змастіть раніше приготовленим соусом. Потім покладіть просушені листя салату.

Крок - 13
14

Далі викладіть часточки огірка, нарізані помідори і укрийте все обсмаженої куркою.

Крок - 14
15

Загорніть начинку в середину лаваша і акуратно закріпіть, щоб нутрощі не випадали. Потім помістіть сформовану шаурму в заздалегідь розігріту сковороду (масло заливати не потрібно), і прожарюйте з обох сторін приблизно по 2 хвилини.

Крок - 15
16

Приготовану арабську шаурму викладіть на блюдо і скоріше гарячою подавайте до столу.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашняя шаурма в лаваше - покроковий рецепт, фото 1 Домашняя шаурма в лаваше 55 2 3 з 5 - детальніше -
Шаурма в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма в домашних условиях 45 2 3 з 5 - детальніше -
Шаурма с курицей в лаваше - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма с курицей в лаваше 40 2 3 з 5 - детальніше -
Турецкая шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Турецкая шаурма 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Том ям в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Том ям в домашних условиях 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шведские фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Шведские фрикадельки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо с ребрышками - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо с ребрышками 60 6 4 з 5 - детальніше -
Клецки в супе - покроковий рецепт, фото 1 Клецки в супе 60 6 3 з 5 - детальніше -