Чудовий рецепт арабської шаурми, основою якої є тонкий лаваш. Замариноване і запечене куряче м'ясо, а так же легкий соус на основі йогурту.
Для початку займіться підготовкою м'яса. Курячі грудки на кістці і можна навіть зі шкіркою ретельно промийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником, можна залишити на час м'ясо, щоб обсохнуло самостійно.
Далі займіться приготуванням спецій для маринування курки. У кавомолку засипте трохи кардамону і ретельно подрібніть його до порошку.
Потім в невелику ємність засипте змолотий порошок кардамону, додайте суху паприку, куркуму і трохи часникового порошку. Додайте в ємність сіль, чорний мелений перець і ложкою ретельно все перемішайте до об'єднання спецій.
Тепер утвореною сумішшю спецій ретельно промажте всю курячу грудку, бажано більше приправити саме філейну частину (шкурку промащувати не обов'язково). Потім перев'яжіть курку кухонною ниткою так, щоб м'ясо не розвалювалося при подальшому випіканні. Помістіть приправлену курячу грудку в миску, загорніть харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1-2 години.
Потім невелику форму для випічки застеліть фольгою і покладіть в неї раніше замариновану курячу грудку, промажте м'ясо оливковою олією. Надішліть форму з м'ясом в попередньо розігріту до 230 градусів духовку і запікайте грудку близько 20 хвилин, до утворення коричневої хрусткої скоринки на м'ясі.
Далі витягніть форму з м'ясом, дайте йому охолонути, а потім на обробній дошці наріжте грудку невеликою соломкою або кубиками. А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви.
Для цього в невелику ступку для помелу засипте насіння коріандру, запашний перець і ретельно їх перетріть до порошку.
Потім в невелику миску помістіть високої жирності йогурт, полийте свіжовичавленим лимонним соком, приправте тільки що змеленим коріандром з перцем.
Далі додайте в миску заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, посоліть і ретельно все змішайте до об'єднання всіх продуктів. Накрийте миску кришкою і відставте на час в сторону.
Потім очистіть від шкірки свіжий огірок і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою. Помийте під проточною водою, просушіть, а потім наріжте тонкими кільцями помідор.
Очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями червону молоду цибулю. Ретельно помийте холодною водою листя салату, а потім промокніть їх паперовим рушником.
Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Закиньте в розпечене масло раніше нарізані шматки грудки і обсмажуйте, помішуючи, близько 15 хвилин.
Приступіть до приготування самої страви. Круглий лаваш укладіть на тарілку і змастіть раніше приготовленим соусом. Потім покладіть просушені листя салату.
Далі викладіть часточки огірка, нарізані помідори і укрийте все обсмаженої куркою.
Загорніть начинку в середину лаваша і акуратно закріпіть, щоб нутрощі не випадали. Потім помістіть сформовану шаурму в заздалегідь розігріту сковороду (масло заливати не потрібно), і прожарюйте з обох сторін приблизно по 2 хвилини.
Приготовану арабську шаурму викладіть на блюдо і скоріше гарячою подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти