Апельсиновий чай - простий літній напій, який можна легко приготувати своїми руками зі звичних продуктів, що зустрічаються практично у кожному будинку. При цьому чай вийде яскравим, ароматним та освіжаючим. Це один із найкращих рецептів напою для спекотного літа.
Апельсини вимийте, очистіть від шкірки та розберіть на часточки. Філірувати їх необов'язково. Надішліть апельсинові часточки в чашу для змішування.
Влийте туди половину від загального обсягу води і перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Масу, що вийшла, процідіть через сито, щоб видалити макуху.
В окремій ємності закип'ятіть воду. Додайте листочки м'яти. Всипте чайну заварку та цукор (ми використовуємо неочищений пальмовий цукор, але також підійде очеретяний або звичайний білий). Перемішайте інгредієнти і кип'ятіть разом близько 5 хвилин.
Оскільки ми готуємо літній освіжаючий чай, він не повинен бути гарячим. Тому через вказаний час зніміть ємність з вогню та остудіть вміст, а потім процідіть у чашку.
У ємність для подачі викладіть кубики льоду. Це не обов'язково. Якщо не хочете, щоб апельсиновий чай був крижаним, кригу можна не класти. Але ми зробимо напій максимально освіжаючим і тому покладемо кригу.
Влийте туди ж раніше приготовлену апельсинову воду, чай, що остигнув, і свіжовичавлений лимонний сік. Змішайте інгредієнти до однорідності.
Прикрасьте напій скибочкою апельсина і гілочкою м'яти - і приступайте до дегустації. Апельсиновий чай виходить свіжим, ароматним та фантастично смачним. Він має по-літньому яскравий, сонячний колір, який моментально піднімає настрій. Напій відмінно підходить для того, щоб освіжитись у спеку. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти