Укр
Рус
Чай Напої Українська кухня

Апельсиновий чай

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

657 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Апельсиновий чай - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Малайзійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Апельсиновий чай - простий літній напій, який можна легко приготувати своїми руками зі звичних продуктів, що зустрічаються практично у кожному будинку. При цьому чай вийде яскравим, ароматним та освіжаючим. Це один із найкращих рецептів напою для спекотного літа.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Апельсиновий чай" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії44 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Апельсини вимийте, очистіть від шкірки та розберіть на часточки. Філірувати їх необов'язково. Надішліть апельсинові часточки в чашу для змішування.

Крок - 1
02

Влийте туди половину від загального обсягу води і перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Масу, що вийшла, процідіть через сито, щоб видалити макуху.

Крок - 2
03

В окремій ємності закип'ятіть воду. Додайте листочки м'яти. Всипте чайну заварку та цукор (ми використовуємо неочищений пальмовий цукор, але також підійде очеретяний або звичайний білий). Перемішайте інгредієнти і кип'ятіть разом близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Оскільки ми готуємо літній освіжаючий чай, він не повинен бути гарячим. Тому через вказаний час зніміть ємність з вогню та остудіть вміст, а потім процідіть у чашку.

Крок - 4
05

У ємність для подачі викладіть кубики льоду. Це не обов'язково. Якщо не хочете, щоб апельсиновий чай був крижаним, кригу можна не класти. Але ми зробимо напій максимально освіжаючим і тому покладемо кригу.

Крок - 5
06

Влийте туди ж раніше приготовлену апельсинову воду, чай, що остигнув, і свіжовичавлений лимонний сік. Змішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 6
07

Прикрасьте напій скибочкою апельсина і гілочкою м'яти - і приступайте до дегустації. Апельсиновий чай виходить свіжим, ароматним та фантастично смачним. Він має по-літньому яскравий, сонячний колір, який моментально піднімає настрій. Напій відмінно підходить для того, щоб освіжитись у спеку. Насолоджуйтесь!   

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чай з імбиром - покроковий рецепт, фото 1 Чай з імбиром 15 1 1 з 5 - детальніше -
Карпаччо з курки - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з курки 55 3 3 з 5 - детальніше -
Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курка в соєвому соусі з медом - покроковий рецепт, фото 1 Курка в соєвому соусі з медом 45 3 3 з 5 - детальніше -