Укр
Рус
Лікери Напої Кухня Греції

Апельсиновий лікер

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

668 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Апельсиновий лікер - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

У будь-якому хорошому барі знайдеться пляшка апельсинового лікеру. Це ключовий інгредієнт багатьох класичних коктейлів, таких як Марґарита або Космополітен. Але перш, ніж купувати дорогу пляшку, спробуйте цей простий рецепт самого дивовижного апельсинового лікеру, який ви можете приготувати вдома.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Апельсиновий лікер" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи34.6 гр.
  • Калорії221 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати дуже смачний і ароматний апельсиновий лікер, вам знадобиться кілька стиглих великих апельсинів. Ретельно помийте їх під проточною водою і протріть рушником. Далі можна використовувати невеликий гострий ніж. Але в даному випадку зручніше буде використовувати овочечистку. З її допомогою зніміть з апельсинів цедру.

Крок - 1
02

Коли ви здобудете необхідну кількість апельсинової цедри, дістаньте скляну банку. Банка повинна бути чистою і сухою. Киньте в неї шматочки апельсинової цедри.

Крок - 2
03

Так як апельсиновий лікер, це алкогольний напій, для його приготування обов'язково потрібен алкоголь. В основному можна використовувати абсолютно будь-яку горілку, тільки без всяких добавок і домішок. Якщо вам більше подобається, можете замінити горілку на бренді. Відміряйте вказану в рецепті кількість алкоголю і залийте ним апельсинову цедру. Закрийте банку герметичною кришкою і струсіть. Помістіть в прохолодне темне місце і дайте настоятися протягом трьох тижнів.

Крок - 3
04

Через три тижні поверніться до приготування апельсинового лікеру. Дістаньте чисту каструлю і киньте в неї необхідну кількість цукру. Додайте воду, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Зменшіть вогонь і продовжуйте помішувати, поки весь цукор не розчиниться. Після вимкніть вогонь, і дайте сиропу можливість охолонути.

Крок - 4
05

Поки сироп в каструлі остигає, дістаньте банку з апельсиновою цедрою, залитою горілкою. Візьміть сито або друшляк, застеліть його шматочком марлі, помістіть в чисту каструлю і процідіть настоянку від цедри.

Крок - 5
06

У горілчано - апельсинову суміш додайте остиглий сироп. Ретельно перемішайте. Готовий апельсиновий лікер перелийте в герметично закриваючусь пляшку, в якій можна далі його зберігати. Насолоджуйтесь!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з яловичини в духовці 50 2 2 з 5 - детальніше -
Італійське лечо / Peperonata - покроковий рецепт, фото 1 Італійське лечо / Peperonata 45 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріг-десерт «Панна-котта» - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг-десерт «Панна-котта» 140 4 3 з 5 - детальніше -
Форшмак по-одеськи - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-одеськи 30 1 2 з 5 - детальніше -