Укр
Рус
thermomix thermomix
Кекси Випічка Естонська кухня

Апельсиновий кекс

773 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Апельсиновий кекс - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Соковитий апельсиновий кекс з начинкою - м'який, смачний з насиченим апельсиновим ароматом. Якщо ви любитель апельсина, то ці кекси для вас.

Інгредієнти

  • Барвник за смаком
  • Екстракт ванілі 1/2 ч.л
  • Вершки 20 % 180 мл.
  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Сир вершковий 115 г.
  • Молоко 1/4 скл.
  • Апельсин 1 шт.
  • Цедра 2 ч.л
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 180 г.
  • Вершкове масло 1/2 скл.
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Розпушувач для тіста 1 1/2 ч.л
  • Борошно 1 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Просійте разом в миску борошно для випічки і розпушувач для тіста. Додайте сіль, потім перемішайте все разом. Відставте поки миску в сторону.

    Крок - 1
  2. 02

    В окремій великій мисці збийте вершкове масло до кремового кольору. Потім додайте цукор і ретельно ще раз збийте вміст за допомогою міксера.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім розбийте курячі яйця по одному, помішуючи між кожним додаванням. Натріть цедру з свіжого апельсина і додайте її в тісто.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер засипте половину раніше підготовлених сухих інгредієнтів в миску і добре перемішайте. Додайте так само в миску свіжовичавлений сік з апельсина. Засипте інші сухі інгредієнти і залийте тепле молоко. Знову все ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

    Крок - 4
  5. 05

    Залийте рідке тісто в осередку форми для випічки кексів, попередньо застелені паперовими вкладишами, заповнюючи їх наполовину. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 18-20 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в середину випічки, не буде чистою.

    Крок - 5
  6. 06

    Дайте охолонути готовим кексам, а самі і приготуйте глазур. Збийте розм'якшений вершковий сир до отримання вершкового стану продукту. Додайте в сирну масу цукрову пудру і добре перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер додайте холодні густі вершки і збивайте на високій швидкості протягом 3-5 хвилин, поки вміст не застигне. Як тільки глазур утворить жорсткі піки, залиште 1/4 від неї і додайте в загальну масу ванільний екстракт. Помістіть цю глазур в кондитерський пакет з круглим наконечником.

    Крок - 7
  8. 08

    До решти глазурі додайте трохи помаранчевого харчового барвника і апельсиновий сік. Перелийте глазур в кондитерський пакет з потрібним наконечником.

    Крок - 8
  9. 09

    Як тільки кекси охолонуть, використовуйте пристрій для випічки, щоб зробити отвір в центрі кожного кексу. В отвір кожного кексу видавіть сирну збиту глазур, щоб вона потрапила всередину. Помістіть вершину кексу назад.

    Крок - 9
  10. 10

    Використовуйте апельсинову глазур, приготовану раніше, щоб покрити верхню частину апельсинового кексу. Прикрасьте готові кекси цедрою і апельсиновими скибочками за бажанням.

    Крок - 10

Оцінити рецепт