Укр
Рус
Кекси Випічка Естонська кухня

Апельсиновий кекс

( 4.6250 4 58 8 оцінок)
812 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Апельсиновий кекс - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Соковитий апельсиновий кекс з начинкою - м'який, смачний з насиченим апельсиновим ароматом. Якщо ви любитель апельсина, то ці кекси для вас.

Інгредієнти

  • Барвник за смаком
  • Екстракт ванілі 1/2 ч.л
  • Вершки 20 % 180 мл.
  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Сир вершковий 115 г.
  • Молоко 1/4 скл.
  • Апельсин 1 шт.
  • Цедра 2 ч.л
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 180 г.
  • Вершкове масло 1/2 скл.
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Розпушувач для тіста 1 1/2 ч.л
  • Борошно 1 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Просійте разом в миску борошно для випічки і розпушувач для тіста. Додайте сіль, потім перемішайте все разом. Відставте поки миску в сторону.

Крок - 1
02

В окремій великій мисці збийте вершкове масло до кремового кольору. Потім додайте цукор і ретельно ще раз збийте вміст за допомогою міксера.

Крок - 2
03

Потім розбийте курячі яйця по одному, помішуючи між кожним додаванням. Натріть цедру з свіжого апельсина і додайте її в тісто.

Крок - 3
04

Тепер засипте половину раніше підготовлених сухих інгредієнтів в миску і добре перемішайте. Додайте так само в миску свіжовичавлений сік з апельсина. Засипте інші сухі інгредієнти і залийте тепле молоко. Знову все ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 4
05

Залийте рідке тісто в осередку форми для випічки кексів, попередньо застелені паперовими вкладишами, заповнюючи їх наполовину. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 18-20 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в середину випічки, не буде чистою.

Крок - 5
06

Дайте охолонути готовим кексам, а самі і приготуйте глазур. Збийте розм'якшений вершковий сир до отримання вершкового стану продукту. Додайте в сирну масу цукрову пудру і добре перемішайте.

Крок - 6
07

Тепер додайте холодні густі вершки і збивайте на високій швидкості протягом 3-5 хвилин, поки вміст не застигне. Як тільки глазур утворить жорсткі піки, залиште 1/4 від неї і додайте в загальну масу ванільний екстракт. Помістіть цю глазур в кондитерський пакет з круглим наконечником.

Крок - 7
08

До решти глазурі додайте трохи помаранчевого харчового барвника і апельсиновий сік. Перелийте глазур в кондитерський пакет з потрібним наконечником.

Крок - 8
09

Як тільки кекси охолонуть, використовуйте пристрій для випічки, щоб зробити отвір в центрі кожного кексу. В отвір кожного кексу видавіть сирну збиту глазур, щоб вона потрапила всередину. Помістіть вершину кексу назад.

Крок - 9
10

Використовуйте апельсинову глазур, приготовану раніше, щоб покрити верхню частину апельсинового кексу. Прикрасьте готові кекси цедрою і апельсиновими скибочками за бажанням.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кекс на кефире - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефире 90 4 3 з 5 - детальніше -
Морковные маффины - покроковий рецепт, фото 1 Морковные маффины 70 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шашлык из куриных крылышек - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из куриных крылышек 80 4 3 з 5 - детальніше -
Печеночный торт - покроковий рецепт, фото 1 Печеночный торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Равиоли с лососем и сыром - покроковий рецепт, фото 1 Равиоли с лососем и сыром 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат с редькой - покроковий рецепт, фото 1 Салат с редькой 60 2 2 з 5 - детальніше -