Укр
Рус
Варення Консервування Американська кухня

Апельсиновий джем

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

658 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Апельсиновий джем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Австралійська кухня, Валлійська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Апельсиновий джем - смачний, ароматний і корисний конфітюр, який стане ідеальним доповненням до чаю і десертів. Їм можна начиняти пиріжки і пироги, просочувати коржі для тортів і тістечок, просто намазувати джем на тости. Це універсальний продукт, який обов'язково повинен бути в будинку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Апельсиновий джем" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи34.5 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Апельсини вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.

Крок - 1
02

З залишеної після видавлювання соку апельсинової шкірки зніміть ножем внутрішній білий шар, а цедру дрібно порубайте.

Крок - 2
03

Покладіть подрібнену цедру в миску. Зрізану білу частину шкірки теж не викидайте, вона ще стане в нагоді, тому покладіть її в окрему миску.

Крок - 3
04

Свіжовичавлений апельсиновий сік перелийте в каструлю, додайте воду і всипте нарізану цедру. Туди ж на спеціальній тертці натріть цедру лимона.

Крок - 4
05

З самого лимона вичавіть сік і теж додайте в каструлю. Перемішайте інгредієнти для кращого розподілу.

Крок - 5
06

Складіть марлю в 2-3 шари і перекладіть туди лимонно-апельсинову макуху і внутрішню частину цедри. Піднявши краї марлі, сформуйте мішечок і теж відправте в каструлю з соком.

Крок - 6
07

Поставте каструлю на плиту і доведіть вміст до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.

Крок - 7
08

Потім зніміть кришку, відіжміть вміст марлевого мішечка, а сам мішечок приберіть. Після цього варіть джем ще 25 хвилин без кришки.

Крок - 8
09

Всипте цукор, перемішайте і, не накриваючи кришкою, варіть на середньому вогні ще близько 2 годин. Рідина повинна трохи загуснути. Час від часу помішуйте вміст каструлі, щоб він варився рівномірно.

Крок - 9
10

Через 2 години перевірте апельсиновий джем на готовність. Зачерпніть рідину чайною ложкою і вилийте на тарілку. Зачекайте 5-10 секунд, а потім нахиліть тарілку. Якщо джем сильно тече, він не готовий. Проваріть ще 5 хвилин і повторіть тест.

Крок - 10
11

Робіть так кожні 5 хвилин, поки джем не досягне потрібної консистенції. Після цього вимкніть вогонь і дайте конфітюру настоятися 10 хвилин. Простерилизуйте банки в окропі протягом 5-6 хвилин, вийміть з каструлі і просушіть.

Крок - 11
12

Готовий апельсиновий джем розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришками і остудіть. Зберігайте в холодильнику. Вжити джем потрібно протягом 6-7 місяців. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ "Традиційний" - покроковий рецепт, фото 1 Борщ "Традиційний" 50 5 2 з 5 - детальніше -
Куряча відбивна з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Куряча відбивна з сиром 45 4 3 з 5 - детальніше -
Хек смажений - покроковий рецепт, фото 1 Хек смажений 40 3 2 з 5 - детальніше -